„Nu avem nimic de ascuns.” CSM Reșița a dovedit suma primită de la U Craiova, după meciul disputat pe „Ion Oblemenco”. Clubul bănățean a anunțat ce face cu banii

Marius ANGHEL 04 Oct. 2019, 13:47 Cupa

CSM Reșița a anunțat că a primit banii de la Universitatea Craiova, în urma meciului desfășurat la Craiova pe „Ion Oblemenco”, în 16-imile Cupei României, și că va demara „acțiunea de schimbare a gazonului” pe stadionul „Mircea Chivu” din Reșița.

Divizionara secundă CSM Reșița a optat să joace meciul cu Universitatea Craiova, din 16-imile Cupei României, desfășurat pe 25 septembrie și încheiat cu victoria oltenilor cu 1-0, pe terenul echipei din Liga 1, pe stadionul „Ion Oblemenco”, deoarece partida fusese programată în nocturnă, iar propria arenă, „Mircea Chivu”, nu beneficiază de o astfel de instalație de iluminat.

Conducătorii celor două cluburi au ajuns la un acord pentru disputarea partidei la Craiova, iar CSM Reșița urma să încaseze jumătate din suma biletelor vândute, dar nu mai puțin de 25.000 de euro. Aceeași sumă o primește un club din Liga 2 după un sezon întreg în schimbul cedării drepturilor TV. Universitatea s-a ocupat de tot ce a însemnat organizarea meciului din 16-imi, cu toate că CSM era gazda, conform regulamentului Cupei României.

25.058 de euro primiți de CSM Reșița de la Universitatea Craiova

Iar astăzi, 4 octombrie, CSM Reșița a anunțat oficial că a primit banii de la Universitatea Craiova de pe urma vânzării biletelor.

Suma de 118.777,50 de lei a plecat din contul clubului U Craiova 1948 Club Sportiv SA către cel al clubului CSM Reșița, adică 25.058 de euro (1 euro = 4,74). La respectivul meci desfășurat pe „Ion Oblemenco” au asistat aproximativ 6.000 de spectatori.

Cu acești bani în cont, plus cei pe care îi avea deja, CSM Reșița a anunțat că demarează „acțiunea de schimbare a gazonului” pe stadionul „Mircea Chivu”.

„Clubul nu are nimic de ascuns față de suporterii lui. Am primit tranșa de bani de la Craiova și demarăm acțiunea de schimbare a gazonului”, a anunțat CSM Reșița după ce a primit banii de la U Craiova.

Cristian Bobar, despre schimbarea gazonului: „Exact ca în Liga 1 vrem să-l facem”

Înaintea jocului cu U Craiova, președintele CSM Reșița, Cristian Bobar, anunța că echipa sa are în cont 40-50.000 de euro, însă preferă să-i folosească pentru a schimba gazonul de pe arena „Mircea Chivu”, în loc să închirieze pentru două ore o nocturnă mobilă pentru a organiza respectivul meci din 16-imi pe teren propriu.

„Clubul a adunat până acum, din bilete, din grile, din sponsorizări, undeva la 40-50.000 de euro. Noi ne dorim să schimbăm gazonul cu acești bani. Să punem un gazon cu irigare și cu totului tot care costă 100.000 de euro. Exact ca în Liga 1 vrem să-l facem. Încerc să coordonez managerial cât mai bine situația, dar dacă dau toți banii pe care i-am strâns pe o nocturnă pentru două ore, ce fac a doua zi? Știu că oamenii vor multe lucruri, le mulțumesc că vin la stadion, dar trebuie să mă și înțeleagă. Mi-aș dori ca televiziunile să schimbe ora și să jucăm după-masă cu Craiova, la fel cum au făcut la meciul UTA Arad – Dinamo București. Eu îmi doresc cel mai mult să schimb gazonul. Eu sunt doar un administrator executiv, nu pot să decid nimic. Dacă era după mine, gazonul era deja schimbat. Suporterii trebuie să înțeleagă că doresc binele clubului. Trebuie să construim treptat. Nu cred că se merită să plătim 60.000 de euro pentru două ore, spunea Bobar.

Altfel, CSM Reșița joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, pe stadionul „Mircea Chivu”, meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, care contează pentru etapa a 10-a a Ligii 2. Înaintea desfășurării acestei runde, CSM Reșița ocupă locul 8, cu 12 puncte, iar Viitorul Pandurii se află pe poziția a 13-a, cu 11 puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Remus BADEA / Mediafax foto și CSM Reșița

Marius ANGHEL 04 Oct. 2019, 13:47 Cupa
Pe aceeași temă