Reșițenii mai au de așteptat până să vadă o echipă de Liga 1 în Valea Domanului! CSM Reșița nu joacă pe propriul teren meciul cu U Craiova din 16-imile Cupei României. Anunțul clubului

Marius ANGHEL 19 Sep. 2019, 22:10 Cupa
Reșițenii mai au de așteptat până să vadă o echipă de Liga 1 în Valea Domanului!** CSM Reșița nu joacă pe propriul teren meciul cu U Craiova din 16-imile Cupei României. Anunțul clubului

CSM Reșița spera, ca echipă gazdă în faza 16-imilor de finală ale Cupei României, să joace cu Universitatea Craiova în fața propriilor spectatori, însă n-a avut pilele celor de la UTA la FRF, astfel că meciul cu echipa din Liga 1 a fost programat să se dispute în nocturnă. Cum stadionul „Mircea Chivu” nu poate susține astfel de partide programate la ore târzii, iar pentru închirierea unei instalații mobile de nocturnă nu a avut bani, Reșița va juca pe o altă arenă jocul eliminatoriu cu U Craiova.

CSM Reșița – Universitatea Craiova se va desfășura miercuri, 25 septembrie, de la ora 18:45, pe „Ion Oblemenco”, la mai puțin de 24 de ore după ce pe aceeași arenă, marți, 23 septembrie, de la ora 21:30, are loc jocul dintre U Craiova 1948 SA și Universitatea Cluj, din aceeași fază a competiție.

„Dan Păltinișanu” din Timișoara și Municipal din Drobeta Turnu Severin au fost celelalte opțiuni ale Reșiței pentru a organiza meciul cu Universitatea Craiova, însă a ales să joace chiar pe terenul oltenilor, cu toate că „Ion Oblemenco” are probleme cu suprafața de joc, iar cu mai puțin de o zi înainte tot acolo se va mai desfășura un meci din Cupa României.

Conducătorii celor două cluburi au ajuns la un acord, iar CSM Reșița va încasa jumătate din suma biletelor vândute, dar nu mai puțin de 25.000 de euro. Va fi o lovitură financiară pentru clubul prezidat de Cristian Bobar, având în vedere că va încasa dintr-un singur meci atâția bani câți primește după un sezon întreg în Liga 2 în schimbul drepturilor TV.

„Din păcate venim cu o veste nu tocmai plăcută în ceea ce privește meciul din Cupa României împotriva celor de la Universitatea Craiova. În urma încercărilor nenumărate către Digi Sport de a muta ora disputării meciului mai devreme fără a nu fi nevoiți să jucăm pe nocturnă, acest lucru nu a fost realizabil. Astfel meciul se va disputa la Craiova în data 25 septembrie de la ora 18:45 fiind televizat.
În urma acestui meci echipa noastră va încasa jumătate din suma biletelor vândute dar nu mai puțin de 25000 de euro”
, a anunțat CSM Reșița pe pagina sa de Facebook.

La finalul săptămânii trecute, după meciul de pe teren propriu cu Turris-Oltul Turnu Măgurele (scor 1-1), președintele CSM Reșița, Cristian Bobar, anunța că echipa are în cont 40-50.000 de euro, însă preferă să-i folosească pentru a schimba gazonul de pe arena „Mircea Chivu”, în loc să închirieze pentru două ore o nocturnă mobilă. Conducătorul spera însă să convingă federația și televiziunile deținătoare de drepturi TV ale meciurilor din Cupa României să mute jocul la o oră la care poate fi organizat pe stadionul din Valea Domanului. Nu a reușit.

„Clubul a adunat până acum, din bilete, din grile, din sponsorizări, undeva la 40-50.000 de euro. Noi ne dorim să schimbăm gazonul cu acești bani. Să punem un gazon cu irigare și cu totului tot care costă 100.000 de euro. Exact ca în Liga 1 vrem să-l facem. Încerc să coordonez managerial cât mai bine situația, dar dacă dau toți banii pe care i-am strâns pe o nocturnă pentru două ore, ce fac a doua zi? Știu că oamenii vor multe lucruri, le mulțumesc că vin la stadion, dar trebuie să mă și înțeleagă. Mi-aș dori ca televiziunile să schimbe ora și să jucăm după-masă cu Craiova, la fel cum au făcut la meciul UTA Arad – Dinamo București. Eu îmi doresc cel mai mult să schimb gazonul. Eu sunt doar un administrator executiv, nu pot să decid nimic. Dacă era după mine, gazonul era deja schimbat. Suporterii trebuie să înțeleagă că doresc binele clubului. Trebuie să construim treptat. Nu cred că se merită să plătim 60.000 de euro pentru două ore, spunea Bobar în privința problemei nocturnei.

Foto: reper24.ro

Marius ANGHEL 19 Sep. 2019, 22:10 Cupa
Pe aceeași temă