Gigi Becali și-a plătit datoria! UTA a primit banii din partea FCSB, după ce Dennis Man a debutat pentru naționala de seniori

Octavian Vasilescu 27 Apr. 2019, 18:50 Campionat
Gigi Becali și-a plătit datoria!** UTA a primit banii din partea FCSB, după ce Dennis Man a debutat pentru naționala de seniori

Gigi Becali a virat cei 100.000 de euro în contul UTA-ei, după ce Dennis Man a debutat la naționala de seniori a României, anunță Sport Arad. Man a evoluat în acel 4-1 cu Insulele Feroe, din a doua etapă a preliminariilor pentru EURO 2020. În acest moment, jucătorii UTA-ei sunt cu salariile aproape la zi.

Chemat la națională de Cosmin Contra pentru a-l înlocui pe Gheorghe Grozav, accidentat, Dennis Man n-a fost utilizat în meciul din Suedia, însă a avut parte de debutul oficial în tricoul echipei de seniori a României în finalul jocului cu Insulele Feroe. Man a fost introdus pe teren în minutul 78, în locul lui Nicolae Stanciu, moment care a activat și clauza care îi aduce fostei sale echipe 100 de mii de euro. Actualul său club, FCSB, are o înțelegere contractuală cu UTA, ca atunci când Man va debuta în naționala de seniori să-i achite respectiva suma. Man avea deja două apariții în tricoul naționalei, cu Finlanda (2-0) și Suedia (1-0), însă ambele jocuri au fost amicale.

Dennis Man a fost achiziționat în 2016 de FCSB de la UTA pentru suma de 300 de mii de euro. Ulterior, cele două cluburi au renegociat la 20 de mii de euro clauza care trebuia să ducă în contul clubului arădean încă 100 de mii de euro după ce jucătorul era utilizat în zece meciuri oficiale de Liga 1. Acum, odată cu debutul oficial la naționala de seniori a României, s-a activat și cealaltă clauză de 100 de mii de euro. Astfel, în total, suma pe care FCSB o achită clubului UTA pentru Man ajunge la 420 de mii de euro.

În al doilea meci disputat în Grupa F a preliminariilor pentru EURO 2020, România a învins-o, la Cluj Napoca, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, pe Insulele Feroe, cu 4-1, prin golurile marcate de Ciprian Deac (26), Claudiu Keseru (29, 32) și George Pușcaș (63), respectiv Viljormur Davidsen (40 – pen.). În primul meci, tricolorii au pierdut cu 1-2 în Suedia și se află pe locul 3 din 6 în grupa sa, cu 3 puncte, în spatele Spaniei (6 cpt.) și Suediei (3 pct.). În etapa următoare, România joacă în Norvegia și în Malta, în luna iunie.

Octavian Vasilescu 27 Apr. 2019, 18:50 Campionat
Pe aceeași temă