Craiova, spre optimile Cupei, prin câmpul de cartofi. Terenul de pe „Ion Oblemenco” i-a chinuit teribil pe elevii lui Pițurcă în fața Reșiței

Marius ANGHEL 25 Sep. 2019, 20:54 Cupa

Ca și anul trecut în 16-imile Cupei României, când a întâlnit Snagovul, Universitatea Craiova a avut de câștigat din programarea partidei seara, Reșița acceptând și ea să vină pe „Ion Oblemenco” decât să achite în jur de 50.000 de euro pentru o nocturnă mobilă. Asistența n-a fost una numeroasă, afișul nefiind atractiv pentru fanii craioveni, dar bănățenii au avut garantată suma de 25.000 de euro, indiferent de cum a decurs vânzarea biletelor. U Craiova a câștigat doar cu 1-0, însă n-a avut mari probleme în a trece de CSM Reșița.

Pe teren am avut parte de un duel între frați, ivorienii Acka, Stephane fiind stoperul Craiovei, iar Lorenzo este fundașul dreapta al Reșiței, care a dat probe și în Bănie înainte de a ajunge în Valea Domanului. Pițurcă a menajat o întreagă echipă de bază, care ar arăta astfel: Pigliacelli – Martic, Kelic, Bălașa, Vătăjelu – Mateiu, Qaka, Ivanov – Roman, Ivan, Bărbuț, dar unii dintre aceștia s-au regăsit totuși pe banca de rezerve. În schimb, după o jumătate de an de pauză cauzată de o accidentare gravă, în primul 11 al Universității a apărut bosniacul Elvir Koljic. Mățel a debutat în tricoul Craiovei, în timp ce Bancu a fost distribuit pe un nou post, cel de inter stânga.

Terenul a fost ca unul de pe care s-au scos cartofii, meciul disputându-se la nici 20 de ore după ce echipa lui Adrian Mititelu evoluase acolo. După ce și-au croit drum printre adversari și brazde, oltenii au avut prima șansă de gol, din pasa lui Bancu pentru Koljic, dar bosniacul nu-și reglase încă tirul. Săulescu a egalat scorul ocaziilor, cu șutul peste transversală, în urma unui corner. Imediat însă a fost corner la poarta cealaltă, iar Luis Nițu a marcat din careul mic, găsit de o minge care a sărit din Danci. A fost al doilea gol în câteva zile pentru puștiul debutat de Pițurcă în derby-ul cu FCSB.

Celălalt junior al Științei, Baiaram, a avut mingea puțin în spate pentru a finaliza ideal acțiunea lui Mățel. Meciul s-a mai încins o dată cu apropierea pauzei, iar Reșița putea egala la șutul lui Danci, scos de sub transversală de Laurențiu Popescu.

Festival de ratări la poarta lui Zimmermann

Partea secundă a debutat cu o ocazie uriașă pentru Universitatea, Koljic, Nițu și Baiaram trecând pe lângă gol, la o fază la care mingea a dansat pe linia porții.

Cicâldău a înălțat zmeul când trebuia să facă 2-0 la asisst-ul lui Bancu, Craiova întârziind desprinderea. „Ajutat” de teren, Cosic a trimis și el o minge care ne-a confirmat că a început Mondialul de rugby. Terenul prost de pe „Ion Oblemenco” a mai făcut o victimă, după Gardoș și Cosic accidentându-se din cauza suprafeței de joc.

Mihăilă și-a anunțat intrarea cu o lovitură liberă către vinclu, intuită de Zimmermann. Koljic a bifat ratarea meciului, scăpat singur cu portarul advers, dar l-a nimerit pe acesta. Cicâldău a vrut să-l concureze pe bosniac, când n-a nimerit poarta la acțiunea superbă a lui Mihăilă. Cioablă putea răzbuna ratările craiovenilor, dar Popescu l-a blocat bine în unghi.

Craiova merge în optimile Cupei României după ce a ratat exasperant și s-a chinuit pe un teren pe care nu-l întâlnești nici în liga județeană.

CSM REȘIȚA – UNIVERSITATEA CRAIOVA  0-1
Luis Nițu 30′

Zimmermann (cpt.) – L. Acka, Ehmann, Vasiu (Vlădia 67′), Banac – Săulescu, Danci, C. Cristea (Poiană 55′), Vădrariu – Dat (Cioablă 58′) – D. Ene
Rezerve neutilizate: Horvat – Caragea, Gab. Lazăr, M. Coman
Antrenor: Leontin Doană

Laur. Popescu – Mățel, St. Acka, Tiago Ferreira, Briceag – Cicâldău, Cosic (Mateiu 72′), Bancu (cpt.) – L. Nițu (Al. Ioniță 59′), Koljic, Baiaram (Mihăilă 65′)
Rezerve neutilizate: Andr. Marinescu – Martic, Kelic, Fortes
Antrenor: Victor Pițurcă

Stadion: „Ion Oblemenco” (Craiova – Dolj); Spectatori: 5.000; Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Mihai Marius Marica (Bistrița) și Marius Badea (Râmnicu Vâlcea); Rezervă: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea); Observatori: Nicolae Marodin (București) și Duras Decebal Mihai (Fieni).

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: Remus BADEA / Mediafax foto

Marius ANGHEL 25 Sep. 2019, 20:54 Cupa
Pe aceeași temă