Neagoe se așteapta să treacă de Poli în 90 de minute, dar Petruescu i-a stricat planurile: „Numai jucătorii mari ratează penalty-uri, pentru că cei mici nu-și asumă astfel de execuții”

Marius ANGHEL 26 Sep. 2018, 12:57 Cupa
  • Sepsi Sfântu Gheorghe a avut viață grea la Timișoara, în 16-imile Cupei României, unde a dat peste ASU Politehnica. În timpul regulamentar a fost 1-1, pentru ca scorul final să fie 5-3 după loviturile de departajare.
  • Antrenorul covăsnenilor, Eugen Neagoe, a recunoscut că se aștepta ca elevii săi să se impună în timpul regulamentar.
  • Deși a început loviturile de departajare cu Ionuț Coadă, jucător de 19 ani care a și ratat, Cosmin Petruescu, antrenorul Politehnicii, nu a avut regrete și spune că i-a lăsat pe fotbaliști să decidă ordinea executării.

 

Neagoe a recunoscut cu sinceritate că se baza pe o victorie în 90 de minute a echipei sale. „Până urmă, ne-am calificat, dar cu mari emoții. A fost un joc echilibrat, îi felicit pe cei de la Poli, pentru că au făcut un joc bun. Puteam câștiga și noi și ei, din păcate, a trebuit să jucăm 120 de minute. Acest lucru nu este deloc îmbucurător, sunt puțin supărat să tranșăm jocul, cu toate că am condus și puteam fi mai siguri dacă marcam golul doi. Le-am spus jucătorilor, știam că va fi greu. Întotdeauna Cupa a oferit surprize mari. Avem un meci vineri la Dinamo și nu aș fi vrut să ajungem la prelungiri. Poli m-a impresionat prin dăruire, prin atitudinea de a juca de la egal la egal. Și-au creat situații de a marca, felicitări pentru cum au jucat. Avem într-adevăr jucători mai experimentați, nu vreau să jignesc pe nimeni, dar mă așteptam să câștigăm în cele 90 de minute, chiar dacă nu am folost toți jucătorii”, a precizat Eugen Neagoe după meci.

Vineri, Neagoe e gata să dea piept cu o Dinamo condusă din teren de Dan Nistor

Antrenorul lui Sepsi se gândește deja la meciul de vineri, când se va deplasa la Dinamo. „Nu mă gândesc că pe banca lui Dinamo va sta Claudiu Niculescu, ci la ce am de făcut cu jucătorii de la echipa pe care o antrenez. Cu siguranță va fi un joc dificil și pentru ei, chiar dacă și-au schimbat antrenorul. Alți jucători noi nu cred că vor apărea, rămâne de văzut dacă vom face un joc bun. Cu siguranță Nistor va fi titular, este un jucător valoros, 100% va rămâne și căpitanul echipei. Îmi pare rău de Bratu pentru că a plecat. A făcut lucruri frumoase la echipă în play-out. Mă bucur pentru Claudiu Niculescu, pentru că a avut o perioadă în care nu a antrenat. Sper să aibă succes la Dinamo, dar după jocul de vineri”, a mai spus Neagoe.

Cosmin Petruescu: „Am încredere în potențialul acestei echipe”

Cosmin Petruescu este mândru că echipa sa a ținut în șah locul 4 din Liga 1. „Nu pot începe decât prin a-mi felicita băieții. Au fost formidabili în această seară. Nu a fost deloc ușor să reziști 120 de minute cu o echipă de pe locul 4 în Liga 1. Nu a fost deloc ușor, dacă unii vor spune că Sepsi a jucat cu echipa a doua, dar nu a fost deloc așa, au jucat cu jucători care evoluează în Liga I. Noi astăzi am început jocul cu patru jucători U21 și am terminat cu șase. Am în continuare încredere în potențialul acestei echipe. Când nu au fost rezultate, ni le-am asumat cu toții. Am demonstrat că putem juca de la egal la egal cu oricine echipă”, a spus Petruescu.

Alb-violeții nu aveau jucători desemnați pentru loviturile de la 11 metri

Petruescu a precizat că l-a lăsat pe Coadă să execute primul, deși e un jucător cu profil defensiv și e un jucător tânăr, pentru că fotbalistul era foarte determinat și a dorit să tragă el primul. Politehnica nu avea stabilită o listă cu executanți de lovituri de departajre.

„După timpul regulamentar de joc ne-am adunat toți băieții, i-am felicitat, am încercat să iau presiunea de pe umerii lor. I-am întrebat cine vrea să execute, erau vreo șapte care s-au arătat nerăbdători. Asta mi-a arătat că au curaj, personalitate, am lăsat ca ordinea să o decidă ei, pentru că ei simt mai bine efortul depus. Le-am spus că o fracțiune de secundă la o execuție nu șterge evoluația lor din această seară, mă refer la Coadă și Cojocaru. Numai jucătorii mari ratează penaltiuri, pentru că cei mici nu au curaj să-și asume aceste execuții”, a explicat „Conferențiarul”.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU și Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 26 Sep. 2018, 12:57 Cupa
Pe aceeași temă