N-a mai fost nevoie de lovituri de departajare! Severinul a eliminat Mioveniul în 90 de minute

Marius ANGHEL 26 Sep. 2012, 22:39 Cupa
N-a mai fost nevoie de lovituri de departajare!** Severinul a eliminat Mioveniul în 90 de minute

La fel ca în ediția precedentă, echipa severineană a eliminat CS Mioveni în 16-imile Cupei României. Dacă toamna trecută treceau de argeșeni după loviturile de departajare (2-2, 4-1 pen.), mehedințenii s-au impus ieri în timpul regulamentar, scor 2-1.

Cu gândul la meciul de duminică, de la Iași, antrenorul Nicolo Napoli a menajat majoritatea titularilor, introducându-i în primul 11 chiar și pe Emil Ducu Ninu sau Dragoș Dragalina, jucători excluși din lot în urmă cu o lună. Portarul Alex Iordan și fundașul francez Alexandre Durimel au bifat primul meci la CS Turnu Severin, iar atacantul Sergiu Arnăutu a fost, în premieră, titular. Cu o echipă improvizată, Severinul a deschis scorul de-abia în minutul 38, când șutul lui Alexandru Neacșa, din 17 metri, a poposit sub transversală.

În minutul 69, Alin Buleică a avut cea mai mare ocazie a meciului. După ce l-a fentat pe portarul Remus Dănălache, fostul component al Universității Craiova a preferat lobul în locul unei execuții simple, dar balonul a trecut peste transversală! Nigerianul Paul Abba a majorat avantajul în minutul 80, cu o lovitură de cap din 5 metri, dar, pe finalul meciului, Ninu a comis un henț în propriul careu, iar Emil Dică a înscris pentru divizionara secundă și a stabilit scorul final.

„Chiar dacă am suferit în prelungiri, am obținut o victorie meritată. Am dominat tot meciul, iar adversarul nu ne-a pus mari probleme. Am avut o atitudine bună. Băieții care jucaseră mai puțin până acum în campionat, cred că și-au făcut treaba în acest meci. Rămâne de văzut câți dintre ei vor evolua duminică la Iași. Am câștigat cu 2-1 partida cu Mioveni, iar acest rezultat e ca o gură de aer. E prima victorie a sezonului pentru noi, și, chiar dacă e în Cupa României, sper să conteze pentru moralul echipei în campionat. Îmi doresc, ca, odată cu succesul de astăzi (n.r. – ieri), să fi ieșit din acest blocaj”, a spus Jerry Gane.

În optimi, Gane vrea să aducă Dinamo la Severin

Antrenorul-secund al echipei de la Dunăre și-ar dori în faza următoare a Cupei României un adversar mult mai dificil decât Mioveni, dar cu condiția ca CS Turnu Severin să joace în optimi tot pe propriul teren. „Așteptăm tragerea la sorți. Sper să cădem cu o echipă foarte bună, din primele locuri, dar să jucăm tot acasă, pentru a umple stadionul. De ce nu, chiar cu Dinamo, cum am picat anul trecut în optimi, doar că atunci am jucat în deplasare. Cupa are farmecul ei și e o competiție frumoasă”, a completat Gane

Ianovschi: „Ne-am îndeplinit obiectivul pentru Cupă

Și CS Mioveni a menajat o parte dintre titulari, printre care Rică Neaga și Andrei Mărgăritescu. „Cred că ambele echipe au oferit un spectacol agreabil. Din păcate pentru noi, nu am reușit să câștigăm acest joc, dar trebuie ținut cont că am avut în teren trei jucători de 17 ani și doi de 18 ani. În aceste condiții, nu e ușor să joci cu o echipă de Liga I, care după venirea lui Napoli arată din ce în ce mai bine. Noi ne-am îndeplinit obiectivul pentru Cupa României: am vrut să jucăm în compania unei echipe de Liga I, pentru a da posibilitatea jucătorilor tineri să aibă adversari puternici”, a spus Mihăiță Ianovschi.

Antrenorul Mioveniului se va concentra de acum înainte doar pe campionat și speră să lanseze jucători de valoare, așa cum a făcut-o tatăl său la Pitești. „Obiectivul nostru pentru acest sezon e reconstrucția echipei și promovarea juniorilor, care să crească pe lângă jucători cu experiență, gen Neaga, Mărgăritescu, Dică, Stancu sau Năstăsie. Ne așteaptă un parcurs dificil în campionat, unde în primele trei etape am întâlnit numai adversari puternici, dar, deși am dominat meciurile respective, nu am reușit decât rezultate de egalitate. Am fost și lipsiți de șansă, dar sper ca printr-un nou joc bun, la Alba Iulia să obținem prima victorie. Sunt convins că din acești copii pe care îi avem în lot, foarte mulți își vor spune cuvântul. Avem deja jucători care săptămâna viitoare sunt convocați la loturile naționale. Este vorba despre Mazilu, care va pleca în Scoția la turneul de calificare, dar și Cosmin Popescu, care are aproape 100 de meciuri la echipe naționale de juniori. Trebuie să avem răbdare cu acești copii. Încerc și eu, după ce a făcut bunicul și tatăl meu, să aduc nume grele pentru fotbalul românesc”, a completat Ianovschi.

CS Turnu Severin – Dacia Mioveni 2-1 (1-0)
Alex Neacșa ’38, Paul Abba ’89 / Emil Dică ’90 – pen.

Severin: Iordan – Mitic (cpt.), Gugu, Durimel, Ninu – Neacșa (’82 Olah), Pătrașcu (’70 Moutinho), Dragalina, Giurgiu (’57 Buleică) – Abba, Arnăutu
Antrenor: Nicolo Napoli

Mioveni: R. Dănălache – G. Zaharia (’78 Biceanu), B. Stoica, Olteanu (cpt.), I. Stancu – Mazilu, Năstăsie, Boboc (’65 C. Popescu), Coșereanu – E. Dică, Răduță (’46 Simion)
Antrenor: Mihăiță Ianovschi

Arbitri: Cătălin Găman – Dragoș Iliescu, Daniel Mitruți (toți din Craiova)
Stadion „Municipal (Tr. Severin), spectatori 1000

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL 26 Sep. 2012, 22:39 Cupa
Pe aceeași temă