N-a fost miracol, dar a fost spectacol, în returul semifinalei olteneşti a Cupei României. Viitorul Pandurii – U Craiova 2-2

Autor: Cosmin STAICU Publicat: 12 May. 2021, 22:39 Actualizat: 12 May. 2021, 22:54 Cupa

Cu avantaj destul de confortabil după primul duel cu cel mai dorit adversar prezent în penultimul act al Cupei României, Universitatea Craiova avea ocazia să-şi repare moralul şi să-şi păstreze graficul obiectivului cu o calificare în finală. Chiar dacă suporterii din Bănie nu par să mai fie împăcaţi cu ceva mai puţin decât titlul naţional.

  • Viitorul Pandurii și U Craiova au remizat în returul semifinalei Cupei României, scor 2-2 la Târgu Jiu, după ce în tur, pe ”Ion Oblemenco”, trupa din Bănie se impusese cu 3-0.

Craiova, încurajată din afara arenei de un grup de fani

De altfel, grupul de fani veniţi în preajma „Municipalului” din Târgu Jiu de prin toate părţile Olteniei şi chiar din Ardeal, pe lângă încurajări, a sancţionat şi ieşirea din lupta pentru campionat cu mesajul postat la tribuna a doua: „Cupa rămâne doar o simplă consolare, campionatul s-a dovedit, iar, un vis prea mare!”

Universitatea poposea în premieră pe noua arenă a oraşului lui Brâncuşi, una dichisită, dar lipsită de viaţă, în absenţa fanilor, dar şi a unor meciuri de prim nivel, de care a avut parte vechiul „Municipal” pentru mai mult de un deceniu.

Unul dintre „chiriaşi”, Viitorul Pandurii, fără să aibă ce pierde, atât din postura de out-sider în semifinala oltenească, dar şi după acel 0-3 din Bănie, avea şi destul potenţial fizic, după cele două săptămâni care trecuseră de la ultimul lor meci în campionatul ligii secunde. De partea cealaltă, aşa cum anunţase, Marinos Ouzounidis a odihnit majoritatea jucătorilor de bază, având şi câteva indisponibilităţi, aşa că primul 11 al Universităţii a avut o structură inedită. Cea mai mare problemă viza fundaşii de bandă, Căpăţână şi Mitran evoluând pe posturile respectivă în premieră, ca titulari.

Gorjenii s-au bucurat destul de puţin de avantaj

În startul jocului, Camara, ieşit din vederile antrenorului grec la ultimele meciuri, a desenat o boltă surprinzătoare peste Moga, dar mingea ibericului a nimerit transversala. Mai concrete au fost gazdele, care au taxat gafa lui Acka şi au deschis scorul. A profitat Darius Buia, fiul Romică Buia, cel care până să ajungă „Figo din Berceni sau din Banat”, făcea senzaţie şi cu trupa din Bănie de la mijlocul anilor 90, alături de Craioveanu, Stângă, Săndoi, Gabi Popescu, Papură şi restul ultimei mari generaţii a Craiovei.

Numai un minut au fost gorjenii în avantaj, fiindcă Ofosu a încheiat o acţiune cursivă cu o finalizare pe măsură. Gorjenii n-au dezarmat, chiar dacă aveau nevoie de multe reuşite pentru miracol.

Cu un presing avansat şi agresiv şi trasee vizibile, gazdele au preluat din nou conducerea. Mitran a fost blocat în stânga, iar după recuperare au urmat rapid asistul şi golul lui Paraschiv. Craiova şi-a încordat muşchii şi după trei mari ocazii semnate de Fedele, Camara şi Ofosu, a egalat din nou. Ca şi în tur, Camara l-a găsit cu poarta goală pe Tudorie şi chiar dacă a mai şi preluat, ratarea era practic imposibilă pentru atacantul oaspeţilor.

„Centralul” şi-a uitat cartonaşele la vestiare, la pauză

Repriza secundă a adus mai multe întreruperi şi mai puţin fotbal. Ocaziile au fost rare şi nu au meritat consemnate, însă nu poate fi trecut cu vederea faptul că arbitrul Rareş Vidican şi-a uitat cartonaşele la pauză la vestiare şi le-a recuperat de la colega de rezervă cu un sfert de oră înainte de final, până atunci fiind totuşi situaţii în care le-ar fi putut folosi.

Viitorul Pandurii rămâne surpriza acestei ediţii a Cupei României, cu un traseu pe care şi-l poate trece ca performanţă. Universitatea Craiova se califică din nou, după trei ani, în finala Cupei României şi se pregăteşte de duelul decisiv cu Astra, dar şi mult aşteptata revedere cu fanii alb-albaştri.

VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU – UNIVERSITATEA CRAIOVA 2-2

Darius Buia 17′, Daniel Paraschiv 29′ / Reagy Ofosu 19′, Alexandru Tudorie 36′

Viitorul Pandurii: Moga – Buleică (Ciul 78′), Al. Băican (Misarăș 82′), Copaci, Andr. Dragu – Prejmerean, Țegle (Cioiu 78′) – Mitrică (Vulpe 87′), Buia, Gîrbiță – D. Paraschiv (Bădăuță 78′)
Rezerve neutilizate: Bodea – Buțurcă, Chelariu, Vl. Costea
Antrenor: Cristian Lupuț

U Craiova: Pigliacelli – Mih. Căpățînă, St. Acka, Bălașa, Mitran – Bic, Screciu (Mateiu 71′) – Camara (Cîmpanu 71′), Fedele, Ofosu (Vas. Constantin 71′) – Tudorie (Mamut 58′)
Rezerve neutilizate: Laur. Popescu – M. Constantinescu, D. Nistor, Baiaram, Andr. Ivan
Antrenor: Marinos Ouzounidis

Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj); Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Romică Bîrdeş (Piteşti) și Mihăiță Necula (Bucureşti); Rezervă: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea); Observatori: Constantin Ştefan și Aurel Ionescu (ambii din Bucureşti).

Foto: Andi Popescu / Sport Pictures

Autor: Cosmin STAICU Publicat: 12 May. 2021, 22:39 Actualizat: 12 May. 2021, 22:54 Cupa
Pe aceeași temă