Mulțescu, ironizat după declarațiile de la finalul meciului cu Sepsi. „Probabil a visat că joacă pe Marte și a văzut acolo gropi!” / „M-a îngrozit ce a putut să spună”

Marius ANGHEL 27 Oct. 2016, 12:37 Cupa

La finalul meciului de marți seară din 16-imile Cupei României dintre Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și CS U Craiova, încheiat cu victoria oltenilor cu scorul de 1-0, după prelungiri, antrenorul Gigi Mulțescu s-a arătat total nemulțumit de condițiile de joc de la Brașov, în special de starea terenului, considerând că echipa sa a jucat „pe o orezărie!”.

„Sunt dezamăgit de organizarea meciului. Eu sunt adeptul câștigării Cupei României, pentru că este un trofeu la care ajungi mult mai repede, dar nu se poate, am jucat parcă pe o orezărie, să-ți sară mingea, să nu poți să o controlezi. Nu știu dacă nu a fost premeditată treaba asta, pentru că se știa că noi suntem o echipă care pasăm și vrem să controlăm jocul, să atacăm”, a tunat Gigi Mulțescu.

„Terenul a fost biliard!”

Oficialii brașoveni au fost surprinși de afirmațiile lui Mulțescu. „Sunt surprins de afirmațiile antrenorului Craiovei. Probabil, Gigi Mulțescu a visat că joacă pe Marte și a văzut acolo gropi! Terenul a fost biliard! În ultimele zile echipa s-a antrenat pe ICIM, tocmai pentru a proteja suprafața de joc. Terenul a fost și tăvălugit, astfel că nu știu ce a văzut Mulțescu la Brașov”, a spus, pentru Monitorul Expres, Paul Enache, managerul lui FC Brașov.

„M-a îngrozit ce a putut să spună Mulțescu”

Și patronul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, Dioszegi Laszlo, a fost scandalizat de declarațiile lui Gigi Mulțescu. „M-a îngrozit ce a putut să spună Mulțescu. Nu știu cum poate spună așa ceva, mai ales că meciul a fost transmis în direct și a văzut o țară întreagă că terenul de joc a fost foarte bun. Sunt declarații iresponsabile și total deplasate. Dacă vrem ca fotbalul românesc să iasă din această mocirlă, toți cei angrenați în acest fenomen ar trebui să se gândească de două ori înainte să facă astfel de declarații”, a spus patronul celor de la Sepsi.

Oficialul clubului covăsnean s-a arătat extrem de mulțumit de sprijinul acordat de cei de la FC Brașov. „Chiar țin să le mulțumesc tuturor conducătorilor de la FC Brașov pentru că ne-au primit în casa lor, dar și pentru sprijinul acordat pentru organizarea acestui meci. Le mulțumesc și celor câteva sute de brașoveni care au fost prezenți în tribune”, a punctat Dioszegi.

„Mulțescu urla la arbitri”

Nu doar starea terenului l-a scos din minți pe Mulțescu, ci și arbitrajul. „Ni s-au dat arbitri fără experiență, care nu știu să țină un joc în mână. Am avut niște adversari care până în repriza a doua și-au ținut cumpătul, dar după au devenit foarte agresivi. Nu se poate, avem jucători cu răni, cu plăgi deschise… Ă‚sta nu-i fotbal! Noi respectăm competiția, dar nu suntem respectați. Este o victorie mare, pentru că noi am atacat 80 din 90 de minute. Sigur că am ratat mult, dar la bază a stat starea terenului. Nu cred că s-a pus problema învingătoarei, ci doar a scorului”, a spus Mulțescu.

„Indiscutabil, Craiova este o echipă mult mai bună decât Sepsi, dar să spui că ai controlat jocul aproape în totalitate e prea mult. Am văzut un ușor avantaj pentru Craiova, un procent de 55% este mult mai realist. Referitor la arbitraj, au fost momente în care s-a greșit de ambele părți. La finalul celor 90 de minute de joc, Mulțescu urla efectiv la arbitrii. Probabil aceștia s-au speriat, iar în prelungiri s-a văzut cum s-a arbitrat”, a încheiat patronul celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Pál Árpád

Marius ANGHEL 27 Oct. 2016, 12:37 Cupa
Pe aceeași temă