Mihai Teja, dezamăgit după eliminarea prematură din Cupa României: ”Nu avem nicio scuză.” Unde crede antrenorul Gazului că s-a făcut diferența în meciul cu Viitorul Pandurii

Mircea OGLINDOIU 11 Feb. 2021, 22:37 Cupa

Deși venea la Târgu Jiu după trei rezultate pozitive în Liga 1, două egaluri și o victorie, Gaz Metan Mediaș a clacat în Cupa României, cu echipa de eșalon inferior Viitorul Pandurii.

Gorjenii s-au impus cu 1-0, prin golul izbutit de Daniel Paraschiv. Chiar dacă au avut 75 de minute la dispoziție ca să egaleze măcar, sibienii n-au reușit să marcheze și au părăsit competiția încă din faza optimilor de finală.

Mihai Teja: ”Diferența s-a făcut la duelurile unu la unu”

Eșecul l-a nemulțumit pe antrenorul Mihai Teja.

”După cum am spus și înaintea meciului, nu exista nicio favorită. Într-aderăr, noi eram echipa de Liga 1, care trebuia să-și impună jocul. Felicit adversarii, care au avut determinare, o viteză în plus, și-au dorit mai mult, au avut agresivitate. Felicit pe cei de la Viitorul Pandurii. Pentru noi era important să câștigăm, să ne calificăm mai departe, dar atât am putut astăzi. Nu știu dacă echipa mea a tratat cu superioritate jocul, fiindcă le-am spus jucătorilor mei și la ședința video, la ședința tehnico-tactică, că întâlnim un adversar bun, cu jucători tineri, cu mare calitate. Am văzut trei meciuri de ale lor și le-am spus băieților mei să fie foarte foarte atenți, nu să venim doar să ne plimbăm Târgu Jiu. Am primit un gol inexplicabil. Din păcate, am pierdut duelurile unu la unu și cred că aici s-a făcut diferența”, a spus Teja.

”Nu avem nicio scuză, nu trebuia să pierdem”

Acesta e deja cu gândul la următorul meci din campionat, de la Botoșani. ”Acum ne așteaptă meciul de la Botoșani, din campionat, cu o echipă bună, puternică, care joacă un fotbal bun. Trebuie să ne trezim repede, să ne scuturăm repede și să încercăm să câștigăm puncte. Trebuie să ne revenim cât mai repede, fiindcă nu ne lasă timpul. Probabil, terenul nu va mai fi ca la Târgu Jiu, ci va fi înghețat, dar acesta este fotbalul și trebuie să facem față tuturor condițiilor meteo sau de infrastructură. Suntem profesioniști și trebuie să jucăm pe orice teren și să câștigăm dacă avem forță, dacă avem putere. Azi nu am avut. Sunt echipe de Liga 2 care se bat la promovare, dar nu avem nicio scuză, nu trebuia să pierdem. Urmează alte meciuri din campionat și trebuie să ne îndeplinim celelalte obiective”, a conchis Teja.

În șaisprezecimile de finală, Gaz Metan Mediaș, antrenată pe atunci de portughezul Jorje Costa, eliminase la pas FC Voluntari, scor 6-0, însă ilfovenii evoluau cu mulți jucători de la echipa secundă, fiindcă la prima echipă aveau focar de COVID-19.

Pentru echipa din Mediaș, cea mai mare performanță în Cupa României a fost finala din 1951, unde, din postura de divizionară secundă, a fost învinsă, cu scorul de 3-1, pe stadionul Republicii, de CCA București, viitoare Steaua București. Clubul din Mediaș se numea pe atunci Flacăra. Eliminase anterior, Dinamo Brașov (2-0), Locomotiva (Rapid) București (1-0), Flamura Roșie (UTA) Arad (3-1) și Știința (Universitatea) Cluj (2-1).

În prezent, Gaz Metan Mediaș ocupă locul 8 în clasamentul Ligii 1, cu 28 de puncte acumulate în 22 de etape.

  • Echipele calificate în sferturile de finală ale Cupei României sunt Dunărea Călărași (la masa verde), Petrolul Ploiești, Chindia Târgoviște, Universitatea Cluj, Dinamo, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Astra și Universitatea Craiova.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/8-imi-cupa-romaniei-viitorul-pandurii-gaz-metan-medias-se-joaca-de-la-ora-1500-flavius-stoican-sa-scriem-o-pagina-de-istorie-pentru-clubul-nostru-19169124

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/echipa-lui-flavius-stoican-are-viitor-in-cupa-romaniei-viitorul-pandurii-a-eliminat-un-nou-club-de-liga-1-si-mai-are-un-pas-pana-sa-egaleze-cea-mai-mare-performanta-din-istoria-fotbalului-gorjean-19169283

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/daniel-paraschiv-decisiv-pentru-viitorul-pandurii-in-calificarea-in-sferturile-cupei-romaniei-golgheterul-u21-al-ligii-2-era-sa-fie-pierdut-de-gorjeni-in-aceasta-iarna-fiind-dorit-de-mai-multe-echi-19169199

Mircea OGLINDOIU 11 Feb. 2021, 22:37 Cupa
Pe aceeași temă