INTERVIU | Eroul Mioveniului din meciul de Cupă dezvăluie cum a apărat două lovituri de departajare. „Îmi luasem câțiva jucători și mă gândeam”

Marius ANGHEL 05 Oct. 2017, 19:31 Cupa
INTERVIU | Eroul Mioveniului din meciul de Cupă dezvăluie cum a apărat două lovituri de departajare.**

Portarul Flavius Croitoru este, fără doar și poate, eroul Mioveniului din meciul de Cupă de la Petroșani cu ACS Șirineasa. Goalkeeper-ul galben-verzilor a apărat două penalty-uri din cele patru executate de gazde la loviturile de departajare și astfel echipa argeșeană s-a calificat cu scorul general 5-3, 4-2 fiind la 11 metri, în 16-imile competiției.

Croitoru a avut însă și noroc în timpul meciul, când gazdele au trimis de două ori mingea în bară, în timp ce la golul adversarilor din prima repriză a fost la un pas să îl evite, atingând cu vârful degetelor mingea trimisă de Octavian Vasile în plasă. Astăzi am stat de vorbă cu Flavius Croitoru despre prestația echipei în acest joc și despre frumoasa calificare.

Cum a fost partida de la Petroșani?
Un meci dificil. Nu am făcut o partidă extraordinară, dar suntem fericiți că mergem mai departe. Suntem de asemenea fericiți că vom aduce la Mioveni o echipă de Liga 1, pentru că, până la urmă ăsta era și obiectivul nostru.

În timpul meciului, gazdele au trimis de două ori mingea în bară… Putem vorbi și de noroc?
Da, am avut și puțin noroc de ce să nu recunoaștem… Este însă bine că ne-am calificat. Nu mai contează câte ocazii au avut ei, nu mai are importanță, cu toate că nu am avut meci ușor.

Înainte de penalty-uri ce ți-ai zis? Te gândeai că o să aperi două lovituri?
Îmi făcusem deja planul în cap, îmi luasem câțiva jucători și mă gândeam cum vor executa. Mă așteptam cam la fiecare unde o să bată, de-aia am și plecat pe acele mingi. Am nimerit trei din cele patru mingi trimise spre poartă, iar două penalty-uri le-am apărat. Este și o inspirație de moment.

Ai mai apărat 11 metri în meciuri oficiale?
Da, la FC Argeș, cu Târgu Mureș într-un meci oficial, în minutul 95 am apărat. În rest nu am avut prea multe 11 metri la care să fiu în poartă.

Cum ai gândit fiecare lovitură în parte?
La prima a dat Vezan și a dat în stânga… am fost pe ea, dar a dat gol, deși am atins-o. A doua am apărat-o în dreapta, a dat Zaina. A treia am apărat-o în stânga, a dat Popescu. La a patra nu am fost pe ea, m-a păcălit că s-a și oprit un pic înainte de execuție. Dar și la golul lor am atins-o un pic, am deviat-o, dar n-am avut mai mult ce să îi fac…

Ce adversar îți dorești în continuare?
Și eu și băieții ne-am dori cu toții Steaua… sau Dinamo. Să fie oricum o echipă bună de Liga 1, sau dacă picăm ca anul trecut tot cu liga 2 să ne calificăm, asta ne dorim, să facem o figură frumoasă.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 05 Oct. 2017, 19:31 Cupa
Pe aceeași temă