„Gașca Nebună” și-a luat revanșa

27 Aug. 2009, 11:46 Cupa

Una dintre cele mai spectaculose partide din cadrul fazei a IV-a a Cupei României s-a desfășurat la Brănești, unde "Gașca Nebună" a venit hotărâtă să își ia revanșa în fața Victoriei pentru înfrângerea suferită în Regie sâmbătă în meciul de campionat. La "show" a contribuit și prestația slabă a centralului Baboia care a aplicat regulamentul "după ureche".

 

Sportul Studențesc a apăsat pe accelerație încă din startul jocului, nelăsând gazdele, în primul sfert de oră, să iasă din propria jumătate de teren și ratând cel puțin patru ocazii mari de a marca. Portarul Bordeanu a avut miercuri seară barele la el, acestea salvându-l la lobul lui Ferfelea și șutul năpraznic al lui Postolache. Jocul continuă în aceeași notă de dominare a oaspeților până în minutul 30, când în urma unui contraatac Victoria deschide scorul și istoria din urmă cu cinci zile pare să se repete. La o neînțelegere între portarul Viciu și Ghinga mingea este trimisă în fața porții goale de unde Coman nu face altceva decât să o împingă în plasă. Chiar dacă acuză șocul primirii golului, alb-negrii reiau ofensiva și până la pauză Curelea, de două ori, Costin Gheorghe și Postolache au ocazia de a restabili egalitatea pe tabelă, însă Bordeanu și indecizia la finalizare fac ca avantajul ilfovenilor să se mențină. Baboia ia în minutul 43 una dintre puținele decizii corecte și îl elimină pe Zuluf pentru un cot aplicat în figură lui Irimia, astfel că oaspeții intră în avantaj numeric la cabine.

 

Cea de-a doua repriză se desfășoară după aceleași coordonate, Sportul alegând cu disperare după egalare, în timp ce gazdele pândeau momentul de a da lovitura de grație. Și nu ar fi fost departe ca Victoria să își apropie calificarea, dar a ieșit la rampă tânărul portar Viciu, ale cărui intervenții din ce în ce mai sigure au dat încredere "Găștii Nebune". Din păcate, de frică să nu piardă jocul din mână, Baboia a început să împartă la toată lumea cartonașe galbene, de multe ori pentru banale faulturi de joc, nemulțumind ambele tabere.

 

Cu câteva minute înainte de final studenții egalează prin Ferfelea și trimit meciul în prelungiri, după o fază aproape identică cu cea de la primul gol al partidei. Centrare la semi-înălțime de pe partea dreaptă, mingea îl depășește Bordeanu și mijlocașul Sportului, cu poarta goală în față, înscrie cu capul de la firul ierbii. Primele 90 de minute nu se încheie înainte ca Baboia să restabilească egalitatea numerică. Irimia (’87)are o intervenție din spate la minge și primește al doilea cartonaș galben, arbitrul fiind acoperit oarecum de regulament. Însă nu același lucru se poate spune la gestul golănesc al lui Răuță care, simțind că nu mai poate ajunge mingea protejată de Patrichi, și-a lovit din spate adversarul cu piciorul în coaste, pentru care a primit numai cartonaș galben.

 

În prelungiri, fazele de poartă s-au rărit, ambele formații protejându-și resursele fizice, aproape epuizate. Echipa antrenată de Ilie Stan a avut ocazia de a trece în avantaj în prima repriză, însă nu a reușit să transforme în gol penalty-ul primit cadou din partea lui Baboia. La una dintre puținele faze încinse la poarta oaspeților, fundașii Sportului nu au putut îndepărata balonul din careul supraaglomerat. Viciu și-a salvat echipa în două rânduri, ultima dată respingând chiar de pe linia porții. Răuță, talonat de Lungu, a urmărit mingea care ieșea în afara terenului, chiar dacă nu avea șanse să o ajungă și a plonjat pe linia de fund impresionându-l pe central. Studenții și-au făcut singuri dreptate, Viciu opunându-se execuției de la punctul cu var a lui Rotaru. Ultima mare ocazie de gol a prelungirilor i-a aparținut lui Lungu, mijlocașul șutând violent de la 25 de metri lateral dreapta, Bordeanu având noroc și de această dată, mingea ștergând transversala. Alb-negrii au reușit astfel performanța de a lovi într-un meci toate cele trei bare.

 

Loviturile de departajare au început prost pentru Victoria. După ce Ferfelea a transformat impecabil, la vinclu, Viciu a parat execuția lui Isac cu un reflex de mare portar, lăsând o mână în spate. Postolache, Rotaru, Nae, Avram, Postolache și Bar marchează. Patrichi trimite peste transversală și reaprinde speranțe gazdelor. Răuță, Lungu, Ivan, Ghinga, Nicoară nu au probleme. Cazan trage slab, Bordeanu respinge și Victoria e la un pas de calificare. Fulea nu nimerește însă spațiul porții. Truță înscrie și Viciu apără din nou la șutul lui Velicu și califică Sportul în faza a V-a din Cupa României.

 

Omul meciului a fost fără îndoilă portarul "Găștii Nebune", care a reușit să apere trei lovituri de la 11 metri. Tânărul târgumureșean a arătat calități deosebite în ultimele trei partide și dacă va continua pe acest drum va ajunge cu siguranță un mare portar.

 

Victoria Brănești a arătat că rezultatele obținute în primele două etape nu sunt întâmplătoare. Ilie Stan a reușit să sudeze o echipă solidă care poate pune mari probleme oricărei formații cu pretenții din Seria I.

 

Sportul Studențesc dă semne că jocul colectiv începe să se limpezească, însă va mai trece ceva timp până când vor fi rezolvate problemele de la finalizare. "Gașca Nebună" își crează meci de meci numeroase ocazii clare de a marca, însă de "băgat în ațe" o face foarte rar.


Victoria Brănești: Bordeanu – Fulea, Velicu, Ivan, Nicoara – Rotaru, Olariu, Avram, Zuluf – Coman, Oprea. Antrenor: Ilie Stan. Au mai jucat: Bar, Isac și Răuță.

 

Sportul Studențesc: Viciu – Irimia, Patrichi, Ghinga, Cazan – Costin Gheorghe, Nicola, Cruceru, Ferfelea – Postolache, Curelea. Antrenor: Tibor Selymes. Au mai jucat: Nae, Lungu și Truță.

 

articol și foto de Florin Alboiu

 

 

27 Aug. 2009, 11:46 Cupa
Pe aceeași temă