EXCLUSIV: Brăneștiul, ca și retrasă din campionat!

29 Feb. 2012, 14:57 Campionat
EXCLUSIV:** Brăneștiul, ca și retrasă din campionat!

29 februarie este zi cu ghinion pentru echipele din seria I, deoarece după Săgeata Năvodari și Victoria Brănești și-a anunțat intenția de a se retrage din campionat. Dacă la început părea doar un zvon, iată că în urmă cu câteva minute, am primit confirmarea oficială din partea lui Costel Băiaș, conducătorul grupării ilfovene. Acesta a declarat telefonic pentru Liga2.ro că „am depus hârtie la FRF că nu am putut să ne achităm datoriile restante în termenul acordat de federație în ultimul Comitet Executiv. Am încercat tot ce s-a putut, dar nu am găsit înțelegere să plătim datoriile. Așa că acum așteptăm decizia oficială a FRF în ceea ce privește clubul nostru. În Comitetul Executiv de azi, fie vom fi excluși, fie depunctați”

Dacă nu sunt excluși, se retrag

Situația pare fără rezolvare indiferent de verdictul federației, conform declarației oficialului Brăneștiului. „Dacă nu ne exclud, atunci mă vor obliga pe mine să fac cerere de retragere. Nu mai avem bani să ducem campionatul la bun sfârșit, oricât ne-am dori. Și ca să prelungesc agonia pentru încă o săptămână sau o lună nu are rost. Obținusem o aprobare verbală a Consiliului Local de a ne ajuta cu bani, dar nu ni s-a dat nimic în scris” susține Băiaș

Eforturi în zadar timp de două luni

Cei mai afectați de retragerea echipei vor fi jucătorii care deja ajunseseră la un acord cu gruparea ilfoveană pentru a juca sub culorile lor în retur. S-au jucat amicale, s-au făcut antrenamente, s-au semnat contracte, dar toate acestea se pare că au fost de pomană. Trebuie spus că după revenirea la vechiul ROAF, Brăneștiul ar fi avut șanse să facă baremul minim pentru Liga a II-a, iar după retragerea Săgeții Năvodari, ar fi existat și șanse teoretice de a evita retrogradarea. Din păcate, de această oportunitate nu se va putea profita, jocurile fiind făcute în opinia lui Costel Băiaș: „Nu a mai vrut primarul să continuăm, dacă ne-ar fi întins o mână acum, puteam continua activitatea”

Articol de Mihai ANDRIEȘ

29 Feb. 2012, 14:57 Campionat
Pe aceeași temă