Expresul de Banat a zdrobit Steaua!

27 Oct. 2011, 22:50 Cupa

Ambiția unei echipe rănite de comisii și a unor jucători dornici de afirmare a fost superioară unei adunături de vedete blazate. Poli a scos Steaua din Cupă, învingând-o cu un 2-0 mai mult decât meritat.

Steliștii i-au luat la preț de matineu pe bănățeni, menajându-i pe Tatu, Brandan și Geraldo și mizând din primul minut în atac pe „frații problemă” Costea.

Startul jocului îi găsește pe jucătorii în galben la fel de blegi ca la Haifa. Niciunul din atacanți nu mișcă în fața lui Scutaru sau juniorul Florin Ilie. Cel de-al doilea, aflat la primul meci mare din viața lui, stă pe călcâie în primele minute, însă încurajările a 20.000 de fani îl îmbărbătează și îl ajută să se ridice la nivelul colegilor săi.

Sepsi și Curtean simt că pe partea lui Mustață e o pâine de mâncat și combină cu dezinvoltură lângă tușa stângă, Goga are două viteze în plus față de meciurile din liga secundă, „mânjii” Gorobsov și Poparadu îl înfruntă cu brio la mijloc pe „gladiatorul” plecat din Banat în urmă cu patru luni, iar Mera prinde veleități de atacant și îl driblează elegant pe „Dodel”, în uralele fanilor alb-violeți.

Putea fi 3-0 la pauză

Stanca a avut primele emoții în minutul 7, când Sepsi a tras peste poartă din preajma careului mic. Fundașul stânga s-a revanșat după 20 de minute și i-a pasat lui Ricketts în mijlocul careului mare, canadianul înscriind pentru un 1-0 pe care nu mulți timișoreni îl anticipau înaintea jocului. Putea fi însă și mai rău pentru Steaua până la pauză. În afara ocaziei lui Sepsi, Poli a mai ratat o oportunitate mare de a marca, prin Goga, în minutul 32.

Raportul de forțe a rămas același și după reluarea jocului

Stanca a blocat șutul din șase metri al lui Scutaru, iar la faza următoare a respins și șutul lui Goga, în minutul 51, însă mingea a revenit la vedeta lui Poli, care a trimis mingea cu capul în plasă pentru 2-0. Rănită în orgoliu, Steaua putea reveni în joc, însă șutul lui Mihai Costea (’59) a nimerit bara. Timișoara a câștigat nu doar un meci, ci a și redobândit respectul fotbalului mare din România și atașamentul propriilor fani.

articol scris de Radu Faur

foto de Istvan Szasz

27 Oct. 2011, 22:50 Cupa
Pe aceeași temă