Visul frumos s-a împotmolit în noroi! Craiova n-a fost Dinamo, iar Csikszereda și-a oprit parcursul brav din Cupa României în sferturi

Marius ANGHEL 28 Feb. 2019, 22:23 Stiri

Csikszereda n-a mai reușit încă o minune în Cupa României și a părăsit competiția după ce a pierdut, pe teren propriu, la scor de neprezentare, 0-3, meciul din sferturile de finală contra Universității Craiova. Echipa din Liga 3 antrenată de Valentin Suciu a jucat contra oltenilor din Liga 1 primul joc oficial din 2019, iar acest lucru s-a văzut. În plus, starea deplorabilă a gazonului a influențat jocul.

  • Viitorul, Astra, CFR Cluj și U Craiova sunt echipele calificate în semifinalele Cupei României.

 

Pe un gazon care s-a transformat după doar câteva minute de joc în mocirlă, Universitatea Craiova a arătat forță, o omogenitate mai bună și și-a croit drumul către semifinale destul de ușor, în fața unei echipe schimbate destul de mult față de cea care o învingea pe Dinamo și care în acest an nu disputase niciun meci oficial. Oltenii lui Mangia au dominat, iar Nuno Rocha (15) a ratat prima mare șansă de gol. Cel care avea însă să spargă gheața la Miercurea Ciuc a fost Radoslav Dimitrov (27), fundașul bulgar învingându-l pe Bordas din interiorul careului, după o centrare a lui Bancu.

Desprinderea a venit târziu, abia cu 10 minute înainte de final, prin nou-intratul Cristian Bărbuț, care a pătruns în careu pe dreapta, a finalizat slab spre poartă, Bordas a respins în lateral, iar mijlocașul timișorean a împins mingea la colțul lung. În prelungiri, Elvir Koljic (90+2) a stabilit scorul final din fața porții, după o pătrundere prin stânga și o pasă a lui Cicâldău.

Csikszereda rămâne cu performanța de a ajunge până în sferturile de finală ale Cupei României, între ultimele opt echipe, și cu mândria de a fi eliminat-o pe Dinamo. În schimb, Universitatea Craiova e la al treilea an la rând când obține calificarea în semifinale și speră să-și mențină trofeul câștigat în ediția trecută.

AFK CSIKSZEREDA MIERCUREA CIUC – U CRAIOVA   0-3
Radoslav Dimitrov 27′, Cristian Bărbuț 80′, Elvir Koljic 90+2′

Bordas – Majzik, Mitra, Lalic, I. Nemes – Veres, Csuros – Zs. Nagy (Pal 62′), Pantovic (Hodgyai 67′), B. Antal – Bajko
Rezerve neutilizate: Z. Papp – Berde, Aszalos, Casiadi, N. Papp
Antrenor: Valentin Suciu

Pigliacelli – Dimitrov, Donkor, Tiago Ferreira, Bancu (cpt.) – Bic, Mateiu – St. Drăghici, Nuno Rocha (Cicâldău 85′), V. Mihăilă (Bărbuț 74′) – Carlos Fortes (Koljic 62′)
Rezerve neutilizate: Laur. Popescu – Rz. Popa, Martic, Zete
Antrenor: Devis Mangia

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita); Spectatori: 2.000; Arbitru: Iulian Dima (București); Asistenți: Bogdan Gheorghe (București) și Gabriel Bârjac (Zalău); Rezervă: Ionuț Coza (Cernica); Observatori: Dan Jiga (Bistrița) și Ciprian Paraschiv (Iași).

Foto: Universitatea Craiova

Marius ANGHEL 28 Feb. 2019, 22:23 Stiri
Pe aceeași temă