Csikszereda o va întâlni pe U Craiova în sferturile Cupei României. Meciurile stabilite după tragerea la sorți

Marius ANGHEL 17 Jan. 2019, 13:11 Stiri
Csikszereda o va întâlni pe U Craiova în sferturile Cupei României.** Meciurile stabilite după tragerea la sorți

Ultima reprezentantă a ligilor inferioare în această ediție a Cupei României, 2018-2019, și-a aflat, astăzi, adversarul pe care îl va întâlni în faza sferturilor de finală. FK Csikszereda a picat cu U Craiova, meciul urmând să aibă loc la Miercurea Ciuc, dacă harghitenii își vor achiziționa din nou instalație de nocturnă mobilă, așa cum au făcut-o în turul precedent, când au învins-o pe Dinamo la loviturile de departajare.

Casa Fotbalului a găzduit, astăzi, 17 ianuarie, tragerea la sorți a sferturilor de finală ale Cupei României. În această fază a competiției s-au calificat șapte cluburi din Liga 1 și o echipă din Liga 3. Meciurile rezultate se vor disputa în perioada 26-28 februarie, programul exact al acestora urmând a fi stabilit ulterior.

FK Csikszereda ocupă locul 3 în Seria a 5-a a Ligii 3, la finalul turului, după 15 meciuri, în timp ce U Craiova e pe locul 3 în Liga 1, după 21 de meciuri.

Meciurile din sferturile de finală:

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – CFR Cluj
FC Hermannstadt – FC Viitorul
FK Csikszereda Miercurea Ciuc – U Craiova
Dunărea Călărași – Astra

Jocurile din sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

Pentru instalațiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalației de nocturnă emis de constructor, prin care să se ateste conformitatea instalației cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum și dovada instalării acesteia. În cazul în care, începând cu faza șaisprezecimilor de finală, se întâlnesc echipe din categorii diferite și echipa organizatoare nu deține instalație de nocturnă, la cererea echipei care deține această facilitate și, cu acordul celeilalte echipe, jocul se poate disputa pe terenul echipei care deține instalație de nocturnă.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Marius ANGHEL 17 Jan. 2019, 13:11 Stiri
Pe aceeași temă