Deja vu. Meciul dintre CS Mioveni și CFR Cluj a adus aminte de memorabila partidă dintre Dinamo și Foresta

Marius ANGHEL 02 Dec. 2014, 23:44 Cupa
Deja vu.** Meciul dintre CS Mioveni și CFR Cluj a adus aminte de memorabila partidă dintre Dinamo și Foresta

Un meci nebun a avut loc în sferturile de finală ale Cupei României, în care cei de la CFR Cluj au revenit pe tabelă după ce erau conduși cu scorul de 3-0 în minutul 62, iar în final au reușit să se impună cu scorul de 4-3.

O răstunare de scor asemănătoare s-a mai petrecut în 2000, atunci când cei de la Dinamo conduceau în minutul 60 cu scorul de 4-0 pe Foresta, iar în final s-au recunoscut învinși cu scorul de 5-4, un meci memorabil care s-a desfășurat în „Ștefan cel Mare”.

În 10 septembrie 2005, la Galați a avut loc un egal memorabil între Oțelul și Rapid (3-3), giuleștenii fiind antrenați atunci de Răzvan Lucescu. Elevii lui Lucescu jr au început partida hotărâți fiind să încheie conturile încă din prima repriză. Și totul începuse perfect: în minutul 9, Daniel Niculae a deschis scorul, 11 minute mai târziu Nicolae Constantin l-a majorat, iar în minutul 38 Mugurel Buga a marcat golul cu numărul trei. Și de aici a început nebunia. Minutul 42: Vali Tănase a redus din diferență, pentru ca după pauză să se întoarcă soarta meciului, prin „dubla” lui Bogdan Aldea. La finalul jocului, giuleștenii au avut o întâlnire-șoc cu suporterii, care i-au certat pentru rezultatul negativ pe care reușiseră să-l obțină la Galați.

Giuleștenii au mai trăit partide nerecomandate cardiacilor. La un meci din Liga 1, în 2012, atunci când CFR Cluj conducea în Giulești cu scorul de 2-0, iar gazdele care evoluau în zece jucători de câmp au reușit să întoarcă scorul în repriza secundă și să se impună în final cu 3-2.

CFR Cluj s-a calificat în semifinalele Cupei României-Timișoreana, după ce a învins, cu scorul de 4-3, echipa de ligă secundă CS Mioveni, în sferturile de finală ale competiției, în care în minutul 62 clujenii erau conduși cu scorul de 3-0. Pentru CS Mioveni au marcat Stoica ’36, Nilă ’51, ‘Galan ’59, iar pentru CFR au încris Tade ’62 (penalti), ’87, Chanturia ’68 și Ivanovksi ’90+4.

Golul de 3-3 marcat de clujeni a fost contestat de CS Mioveni, deoarece gazdele așteptau să primească mingea înapoi de la adversari, după ce o trimiseseră în afara terenului pentru a permite medicilor să intre pe teren, însă clujenii au ales să continue faza.

Marius ANGHEL 02 Dec. 2014, 23:44 Cupa
Pe aceeași temă