De două ori Astra în „șaisprezecimi”

07 Sep. 2011, 16:54 Cupa

Astra 2 s-a calificat în „șaisprezecimile” Cupei României, după 1-0 pe terenul celor de la Chindia Târgoviște și, vineri, în urna pentru tragerea la sorți, care va avea loc la sediul FRF, alături de prima echipă, va intra în urnă și „satelitul”.

Cu cinci jucători din lotul primei echipe, cei de la Astra 2 s-au calificat după golul marcat de Rusu, în minutul 48, misiunea acestora fiind una facilă, prin prisma adversarei, Chindia Târgoviște care a ales să folosească doar rezervele și juniorii.

Un prahovean, portarul Costin Oghinciuc – fost jucător al Școlii „Gică Popescu” (ca și majoritatea celorlalți fotbaliști trimiși în teren de Silviu Dumitrescu), la debutul său pentru dâmbovițeni, i-a „încurcat” de câteva ori pe cei de la Astra 2, prin intervențiile sale, fostul internațional de juniori, transferat săptămâna trecută de Chindia, păstrând suspansul, până la final.

Tigoianu – slăbit, Budescu – „neconectat”

Meciul de la Târgoviște a fost unul în care Astra a trimis, de la prima echipă, jucători care să „aibă meciuri în picioare”, cum se spune, fotbaliști care, de la venirea lui Marius Șumudică au intrat puțin sau chiar deloc, în „calcule” pentru a juca în liga I. Este vorba despre portarul Lungu, fundașul Oprsal, mijlocașul Tigoianu și atacantul Rusu, care au fost titulari, precum și de Budescu – păstrat pe banca de rezerve (!), prima repriză.

Evoluția lor a fost mulțumitoare, per-ansamblu, cu „mențiuni” pentru Rusu care a marcat singurul gol al partidei și Oprsal, sigur pe el în defensivă. În schimb, lui Tigoianu i-a fost rău, la propriu și a fost schimbat la pauză, înlocuitorul său, Budescu. Jucând în aceeași notă pe care a arătat-o și la ultimul joc – amicalul cu Cherno More Varna. Apatic, uneori, cu momente de absență din joc, dar și câteva „sclipiri” (una dintre ele fiind pasa de gol pentru Rusu, din care s-a marcat singurul gol al partidei), Budescu trebuie să schimbe ceva! Să slăbească, să alerge mai mult, să joace pentru echipă… Dac poate face asta, este fotbalist! Dacă nu, rămâne doar un talent…

Articol scris de Marian DIMA

07 Sep. 2011, 16:54 Cupa
Pe aceeași temă