INTERVIU | Daniel Paraschiv, din nou golgheterul U21 al Ligii 2. Tănărul atacant de la Viitorul Pandurii țintește mai sus: ”Dacă vom rămâne la fel de concentrați, putem promova”

Mircea OGLINDOIU 17 Dec. 2020, 10:56 Liga 2

Deși nu era cotată cu șanse la play-off la startul sezonului, Viitorul Pandurii Târgu Jiu a încheiat anul 2020 pe locul secund în Liga 2, cu 26 de puncte și golaveraj 26-21. Trei puncte și implicit trei goluri au fost contabilizate la ”masa verde”, după ce echipa antrenată de Flavius Stoican a fost declarată învingătoare, scor 3-0, în meciul de la Aerostar Bacău, la care nu s-a prezentat la reprogramare.

Din totalul de 23 de goluri marcate pe teren, șase i-au aparținut tănărului atacant Daniel George Paraschiv (21 de ani), născut la data de 24 aprilie 1999, la Brașov.

Folosit de antrenorul Stoican pe parcursul a 12 jocuri, timp de 755 minute, Daniel Paraschiv a marcat în meciurile cu Rapid (scor 1-3), Fotbal Comuna Recea (scor 4-3), Petrolul Ploiești (scor 1-1), Metaloglobus București (scor 2-1) și Pandurii Târgu Jiu (scor 4-3), când a reușit ”dubla”.

Daniel Paraschiv, pe podiumul golgheterilor Ligii 2 după 15 etape

Cu un total de șase goluri, tânărul atacant împarte poziția a 3-a în clasamentul golgheterilor acestui sezon de Liga 2, la egalitate cu Marius Coman, de la Fotbal Comuna Recea.

Topul e condus de Claudiu Bălan, de la ”FC U” Craiova, cu 8 reușite, iar pe locul 2 se află Ovidiu Herea (Metaloglobus) și Cătălin Hlistei (Rapid), ambii cu câte 7 goluri.

Dintre toți, doar Paraschiv e jucător Under 21.

În sezonul 2018-2019, pe când evolua la Luceafărul Oradea, Daniel Paraschiv a fost, de asemenea, cel mai bun tănăr marcator al campionatului, cu 14 reușite în 33 de meciuri.

A semnat cu Luceafărul Oradea după ce a dat probe. La bihoreni a marcat cele mai multe goluri într-un sezon. ”Am simțit o satisfacție foarte mare”

Într-un interviul acordat pentru Liga2.ro, Daniel Paraschiv a vorbit despre momentele din cariera sa și despre maniera în care l-a influențat venirea antrenorului Flavius Stoican la Viitorul Pandurii.

Unde ai început fotbalul și când ai debutat la seniori?
Am jucat la Centrul de copii și juniori de la FC Brașov, iar la seniori am debutat în Liga 3, la Viitorul Ghimbav, după care am jucat la AFC Hărman, tot în Liga 3.

Cum ai ajuns la Luceafărul Oradea?
Am fost să dăm probe, cu alți doi colegi de la Hărman, Vlad Prejmerean și Paul Mitrică, iar după un amical, domnul antrenor Cristian Lupuț a insistat să rămânem toți trei. Și acum suntem coechipieri!

Ca debutant la Liga 2, ai marcat nu mai puțin de 14 goluri pentru Luceafărul, deși aveai doar 19 ani!
A fost destul de greu la început, dar, ușor – ușor, m-am acomodat la ritmul de joc, am muncit foarte mult suplimentar, iar rezultatele nu au întârziat să apară. La finalul acelui sezon, pe care l-am încheiat pe locul 8 cu Luceafărul, am simțit o satisfacție foarte mare, având în vedere că am fost și golgheterul U21 din Liga a 2-a, dar, totodată, o foame și mai mare de performanță.

Cu toate acestea, în vara lui 2019, nu te-ai regăsit în lotul mutat, împreună cu antrenorul Lupuț, de la Luceafărul la Energeticianul, echipă care și-a schimbat denumirea în Viitorul Pandurii! Ai rămas să joci în Liga 3, la Luceafărul! (n.r. – cele două echipe controlate de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină au făcut schimb de locuri, după ce Energeticianul, care jucase la Petroșani meciurile de acasă, retrogradase din Liga 2. Noua echipă formată la Târgu Jiu, Viitorul Pandurii, a fost alcătuită pe scheletul lotului de la Luceafărul, care a continuat în Liga 3)
Da, au fost unele probleme legate de contractul meu, cu anumite clauze. Nu aș vrea să intru prea mult în detalii.

S-a menținut în formă în perioada de izolare cu ”un program de pregătire bine pus la punct”

Ai ajuns în cele din urmă la Târgu Jiu, după 6 luni, iarna trecută. N-ai apucat însă să joci decât în două jocuri, fiindcă a izbucnit pandemia, iar campionatul a fost înghețat.
Da! Într-un final, am ajuns la o înțelegere. Mai bine mai târziu, decât niciodată, după cum se zice. Începusem bine acel retur, aveam două victorii și jucasem în ambele meciuri ca titular și marcasem un gol cu Mioveni (n.r. – în februarie 2020, Viitorul Pandurii a învins Pandurii cu scorul de 4-0 și CS Mioveni cu 2-0, iar în prima etapă programată în luna martie a stat, după care campionatul s-a întrerupt).

Cum a fost perioada de pauza forțată pentru tine?
La început a fost mai dificil, pentru că a fost o situație cu care nu mă mai întâlnisem până atunci, însă am avut un program de pregătire bine pus la punct și am reușit să mă mențin in formă în toată această perioadă!

În vară s-au reluat antrenamentele, dar ați rămas fără antrenorul Cristian Lupuț! A venit Victor Naicu, dar, cu o săptămână înainte de startul sezonului, v-ați trezit cu Flavius Stoican la antrenamente!
Da, au fost multe incertitudini înaintea începerii sezonului, însă până la urmă am reușit sa reglăm lucrurile din mers. Domnul Flavius Stoican a reușit sa închege echipa într-un timp relativ scurt și astfel am reușit sa avem rezultate foarte bune. A contat și toată energia pozitivă pe care ne-a transmis-o dânsul!

”Dorința de autodepășire”, plusul adus de Flavius Stoican la Viitorul Pandurii

Ce crezi ca a mai adus în plus Flavius Stoican, atât la nivelul echipei, cât si al jocului tău?
Aș spune că dorința de autodepășire, atât ca echipă, cât și individual. Ne-a făcut să avem încredere în noi și asta a contat enorm de mult. Pe mine nu m-a lăsat niciodată să mă mulțumesc cu puțin. După ce dădeam un gol, spunea să îl caut și pe al doilea.

Ai marcat șase goluri în prima parte a sezonului, iar echipa a intrat în iarnă de pe locul secund. Poate Viitorul Pandurii să promoveze?
Da, echipa a fost revelația campionatului. Eu sunt și în acest sezon golgheterul U21 din Liga 2, dar vreau mai mult. Referitor la promovare, e puțin cam devreme să ne pronunțăm acum, dar noi vom juca fiecare meci la victorie, iar dacă vom reuși sa rămânem la fel de concentrați ca și până acum și vom fi bine din punct de vedere psihic și fizic, putem promova.

  • Viitorul Pandurii a înregistrat în 14 partide disputate în cele 15 etape din acest sezon opt victorii, două egaluri și patru înfrângeri. În prima rundă din 2021, gorjenii vor evolua pe teren propriu cu ”U” Cluj, iar în sezonul regular mai au de jucat cu Farul (d), CSM Reșița (a), Ripensia (d), FK Csikszereda (a) și Dunărea Călărași (d).
  • Echipa lui Stoican a intrat în iarnă de pe locul 2 al Ligii 2, cu 26 de puncte acumulate, la fel ca Rapid, care are un golaveraj inferior. Liderul ”FC U” Craiova are 30 de puncte.
Mircea OGLINDOIU 17 Dec. 2020, 10:56 Liga 2
Pe aceeași temă