CS Mioveni trece la pas de Olimpia și urcă în optimile Cupei. Pelici: „Sperăm să nu cădem cu Foresta dacă îi bate pe Steaua”

Marius ANGHEL 27 Oct. 2016, 19:27 Cupa

CS Mioveni a obținut, miercuri, o calificare de senza­ție în optimile Cupei României la fotbal, iar acum așteaptă să întâlnească una din echipele cu nu­me ale Ligii 1. Galben-verzii au învins cu 3-1, în deplasare, pe Olimpia Satu Mare, în urma unei evoluții foarte bune.

Argeșenii au început bine partida și au dominat prima jumătate a reprizei întâi creându-și ocazii mari prin Alin Popa, Bogdan Stancu și Boboc. Gazdele au echilibrat apoi și au avut inițiativa până la finalul reprizei, însă, până la pauză, nu s-a concretizat nimic pe tabela de marcaj, intrându-se cu 0-0.

De la vestiare, în repriza a doua, la CS Mioveni, a ieșit parcă altă e­chi­pă, deși au fost aceiași jucători. Rădescu, Ayza, Alin Popa și ceilalți au jucat senzațional și au reușit să înscrie gol după gol. Alin Popa a deschis scorul la zece secunde după reluare după ce Rădescu a urmărit excelent lansarea de la mijlocul terenului și a centrat perfect. În minutul 59, Ayza majorează diferența după o acțiune senzațională personală în care a ri­­­di­culizat apărarea adversă, iar zece minute mai târziu, Rădescu marchează pentru 3-0 cu un șut plasat de la marginea careului.

La acest scor, oaspeții au mai ratat în câteva rânduri, însă cei care au înscris au fost gazdele, prin Ludușan cu un șut de generic în vinclu. S-a terminat 1-3 după un joc foarte bun, victoria și calificarea fiind dedicate la final președintelui Dumitru Olteanu care, ieri, și-a sărbătorit de Sfântul Dumitru ziua.

Pelici: „Sperăm să nu cădem cu Foresta dacă îi bate pe Steaua și să jucăm la Suceava”

„E un teren unde se câștigă foarte greu. Nu pot decât să fiu bucuros că ne-am calificat mai departe. Acesta era obiectivul nostru să încercăm să aducem o echipă de Liga 1 la Mioveni. Sperăm să nu cădem cu Foresta dacă îi bate pe Steaua și să jucăm la Suceava. Sperăm să nu se întâmple asta și să jucăm cu o echipă de Liga 1, să ne îndeplinim obiectivul. Felicit echipa pentru această victorie, pentru efortul depus. A fost un teren greu. Sper ca jucătorii să se refacă din punct de vedere fizic pentru că acesta este cel mai important lucru în momentul de față. Îi felicit pe toți cei care au intrat astăzi în teren, au intrat foarte bine și și-au făcut datoria. În același timp îl felicit pe Bogdan pentru ceea ce a făcut la Satu Mare și pentru parcursul foarte bun din campionat și nu pot să nu mă bucur pentru Ludușan, fostul meu elev care a înscris foarte frumos astăzi”, a declarat, citat de satumareonline.ro, antrenorul formației CS Mioveni, Alexandru Pelici.

OLIMPIA SATU MARE – CS MIOVENI 1-3
Ludușan 87′ / A. Popa 57′, Ayza 59′, Rădescu 68′

Șuta – Ciul, Iuhas (cpt.), Heil, Duruș – Onicaș (D. Muntean 63′) – Villand (Erdei 57′), Tudoran (Ludușan 57′), Krausz, V. Pop – Faur
Rezerve neutilizate: Anca-Trip – Sil. Pană, Kanaloș, R. Rus
Antrenor: Bogdan Andone

F. Croitoru – Bg. Stancu, Vișa, Gugu, Tomozei (Tirică 78′) – A. Popa, Biceanu, Boboc (M. Galan 68′), Rădescu, Ayza (cpt.), Nilă (G. Ivan 68′)
Rezerve neutilizate: Bg. Preda – M. Staicu, Iamandi, Ed. Neacșu
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Arbitru: Florin Mihai Marcu (Oradea); Asistenți: Gabriel Bârjac (Zalău) și Adrian Mărginean (Aiud).

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)
Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 27 Oct. 2016, 19:27 Cupa
Pe aceeași temă