CS Mioveni e încrezătoare după aflarea adversarului din optimi. „Gaz Metan, adversar accesibil. Poți să speri la calificare”

Marius ANGHEL 02 Nov. 2017, 18:44 Cupa

CS Mioveni se poate considera norocoasă după ce și-a aflat adversarul din următorul tur al Cupei României. Echipa argeșeană care până acum a trecut la penalty-uri atât de ACS Șirineasa, cât și de Petrolul Ploiești, nu va întâlni în optimi pe FCSB, Dinamo, Craiova sau Viitorul, echipe puternice ale Ligii 1, ci a picat cu Gaz Metan Mediaș în urma tragerii la sorți. Clubul transilvănean trece printr-o perioadă grea din punct de vedere financiar și acest lucru se vede și în clasament, acolo unde se situează pe penultimul loc.

Meciul cu Gaz Metan se va disputa în perioada 28-30, data exactă urmând a fi stabilită și comunicată ulterior de FRF.

Mihali: „Știu cât este de important pentru club acest meci de Cupă”

Oficialii și antrenorii echipei argeșene sunt optimiști după aflarea adversarului din optimi.

Antrenorul Gheorghe Mihali o vede favorită pe Gaz Metan, însă crede că jucătorii săi pot produce surpriza. „Vom întâlni o echipă de Liga 1, care, chiar dacă nu este așa faimoasă, este o echipă puternică. E clar că dacă picam cu Steaua, Dinamo, Craiova era mai atractiv meciul. Ne jucăm șansa, ca până acum, de altfel. Tratăm serios partida pentru că știu cât este de important pentru club acest meci de Cupă. Important, de asemenea, este că jucăm acasă. Dacă ne uităm pe loturi, e clar că Gaz Metan are prima șansă. Dar, să nu uităm că în Cupă este posibil orice. Și pentru jucătorii mei va fi un meci important și trebuie să aibă determinare contra unei echipe de Liga 1. Până atunci însă, pentru noi este important campionatul”, a spus, Gheorghe Mihali. În campionat, sâmbătă, de la ora 11:00, CS Mioveni o întâlnește pe teren propriu pe Metaloglobus București.

Olteanu: „Avem o șansă, chiar dacă mică”

Președinte Consiliul Director al clubului, Dumitru Olteanu, consideră că obiectivul impus în acest sezon de Cupă a fost îndeplinit odată cu aflarea adversarului din optimi. Aducerea unei echipe de Liga 1 la Mioveni mulțumește conducerea.

„Am atins obiectivul propus în Cupă, și anume să aducem o echipă de Liga 1 la Mioveni. Gaz Metan Mediaș este o echipă de prima divizie și va juca la noi. Este o echipă care a avut rezultate contradictorii la început, dar acum cred că și-a revenit, și spun asta prin prisma rezultatului de egalitate de la CFR Cluj, acolo unde greu se câștigă puncte. Avem o șansă, chiar dacă mică. Trebuie să fim optimiști în vederea calificării în turul următor, să tratăm meciul cu seriozitate și putem face un rezultat bun. La tragerea la sorți e normal să îți dorești un adversar care să fie în primul rând accesibil. Putea fi Slobozia, putea fi „U” Cluj, dar la fel de bine putea să fie și Steaua sau Viitorul”, a spus Olteanu, citat de csmioveni.ro.

Stancu: „Mai bine de atât? Poate cu Slobozia era mai bine”

Cel mai optimist după aflarea adversarului din optimi este președinte executiv al CS Mioveni, Constantin Stancu. Acesta crede că jucătorii lui Mihali vor întâlni un adversar din Liga 1 accesibil și le dă șanse de victorie și calificare.

„Am picat cu echipă de Liga 1 cu care avem șanse. De fapt, fiecare echipă are șanse de calificare mai departe. Față de ceilalți adversari, Gaz Metan este o echipă accesibilă. Depinde însă de noi cum vom juca și cum va fi echipa la momentul respectiv, pentru că mai este o lună până se joacă. Mai bine de atât? Poate cu Slobozia era mai bine, dar eu cred că dintre toate echipele de Liga 1 calificate în această fază, Gazul și Juventus sunt formațiile contra cărora poți să speri la calificare. La ceilalți adversari, ca Steaua, Craiova, etc… ce să speri? Jucăm cu echipă de Liga 1, sperăm să vină lumea la stadion, să fie un joc frumos și dacă se poate să ne calificăm este foarte bine”, a spus și Stancu.

Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Marius ANGHEL 02 Nov. 2017, 18:44 Cupa
Pe aceeași temă