Cosmin Petruescu nu se teme de Sepsi, adversarul din 16-imi: „Suntem Politehnica Timișoara și pentru noi fiecare partidă contează”

Marius ANGHEL 24 Sep. 2018, 15:25 Cupa
Cosmin Petruescu nu se teme de Sepsi, adversarul din 16-imi:**

Timișoara are o singură reprezentantă în șaisprezecimile Cupei României, pe ASU Politehnica. Marți, alb-violeții primesc vizita celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, de la ora 19:00. Se poate spune că elevii lui Cosmin Petruescu nu au fost deloc norocoși, deoarece au dat de un adversar în formă, dar care nu atrage publicul, iar programarea nu prea avantajează nici ea formația bănățeană.

Sepsi vine la Timișoara după ce vineri a avut viață grea acasă, unde a transpirat serios pentru un 1-1 cu FC Voluntari. Cosmin Petruescu e de părere că meciul nu va fi atât de diferit precum confruntările cu „U” Cluj, câștigată de echipa sa, sau cea cu Chindia Târgoviște, pierdută pe finalul meciului.

„Este singura echipă care nu a câștigat meciul dinaintea confruntării cu noi. Până acum, toate echipele au un moral foarte bun când jucau cu noi. Este clar că din punct de vedere al eșalonului în care evoluează și a formei sportive pe care au arătat-o, în ciuda acestui egal cu Voluntari, Sepsi pornește ca favorită. Cu toate acestea, jucăm acest meci pe teren propriu, unde am demonstrat că putem juca de la egal la egal cu toate echipele, U Cluj, Chindia, echipe care nu sunt departe de Liga 1 din punct de vedere al valorii jucătorilor. Aceste evoluții ne dau speranțe că putem face un joc bun și obține o calificare pentru suporterii noștri”, a declarat Petruescu.

Antrenorul preferă să se califice și să piardă un meci în campionat

Meciul a fost programat inițial miercuri, dar a fost mutat ulterior, deoarece Sepsi joacă vineri în campionat, în deplasare la Dinamo. Petruescu ar fi preferat o zi în plus înaintea meciului de Cupă, chiar dacă sâmbătă are o deplasare la Daco-Getica București.

„Principalul obiectiv este acela de a recupera jucătorii accidentați, de a-i reface pe cei care au jucat astăzi. Îmi doresc să mergem mai departe. Mi-aș fi dorit o zi în plus înaintea meciului cu Sepsi mai degrabă decât înaintea meciului de campionat. Nu îi desconsider pe cei de la Daco-Getica, dar meciurile de Cupa României sunt eliminatorii, punctele pierdute în campionat mai pot fi recuperate. Acestea sunt programările însă. Suntem Politehnica Timișoara și pentru noi fiecare partidă contează din punct de vedere al jocului, rezultatului, imaginii”, a mai spus Petruescu.

În faza anterioară, ASU Politehnica a eliminat-o pe Ripensia după prelungiri, cu scorul de 2-1. Meciul dintre timișoreni și Sepsi are loc marți, de la ora 19:00, pe „Dan Păltinișanu” și nu e televizat.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 24 Sep. 2018, 15:25 Cupa
Pe aceeași temă