Bogdan Andone explică evoluția slabă a Politehnicii prin starea terenului. Replica Biledului: „Această echipă merită mai mult din punct de vedere al staffului”

Marius ANGHEL 04 Oct. 2017, 19:30 Cupa

ASU Poli a câștigat chinuit la Biled, doar cu 1-0, împotriva unei echipe de Liga a 4-a Timiș, dintr-un penalty dictat pentru un henț involuntar, la un meleu. Alb-violeții s-au calificat astfel în 16-imile Cupei Românei, acolo unde speră să întâlnească un club din Liga 1 care să nu fie în formă.

Timișorenii nu au impresionat cu aproape nimic, deși au jucat împotriva unei echipe de Liga a 4-a. Antrenorul Bogdan Andone a găsit din nou scuza perfectă, după caniculă, drumuri lungi și arbitraje: terenul netăvălugit. Deși nu i-a auzit declarațiile, Iulian Tăut a condamnat comportamentul lui Andone, care a strigat tare la arbitri în timpul meciului, și a spus că echipa suporterilor timișoreni merită un alt staff.

Andone a pus ratările elevilor săi pe seama terenului, deși Staicu, Bădăuță și Plămadă au jucat extrem de slab. „Vreau să felicit echipa gazdă, Voința Biled, pentru tot ce a făcut în aceast an în Cupa României. Despre meci, ce pot să spun, un teren impracticabil, tare ca betonul, netăvălugit, nu se putea pasa absolut deloc. În prima repriză au fost șase-șapte situații de gol, unul, doi sau trei jucători singuri cu portarul și pur și simplu nu s-a putut finaliza. În repriza a doua, pe început de joc, am avut două-trei situații, Sorescu, singur, Staicu. Nu am reușit să marcăm. Le-am spus băieți că va fi mai mult un joc de luptă, să aibă răbdare, pentru că sigur vom marca. Fizic normal că suntem peste ei. Meciurile de Cupă mereu sunt dificile. Le-am spus că nu mă interesează scorul, poate fi și în prelungiri, și penaltiuri, pentru că asta rămâne, calificarea”, a declarat Bogdan Andone.

Timișorenii vor un adversar de Liga 1, dar nu o echipă de top

Tehnicianul echipei suporterilor a punctat că vrea în șaisprezecimi un adversar de Liga 1, dar să fie ieșit din formă. „Nu îmi doresc un adversar anume. Toată lumea am văzut că își dorește Steaua, Dinamo. Eu, sincer, îmi doresc un adversar cu care să ne putem bate să avem șanse să-l depășim. Îmi doresc o echipă de Liga 1, care, conjuctural, să nu fie într-o formă bună sau să aibă meciuri în campionat și să nu trateze Cupa foarte serios, ca să avem și noi șansa noastră”, a mai spus antrenorul lui ASU Poli.

Iulian Tăut, tăios cu stafful alb-violet: „Această echipă frumoasă merită mai mult”

Antrenorul Voinței Biled, Iulian Tăut, a punctat că antrenorii nu trebuie să facă reproșuri la adresa arbitrilor într-un meci. „Am reușit aici, la Biled, să facem o echipă competitivă. E adevărat, am început puțin mai timid, e normal. Am construit strategia pentru a ne apăra și a susține rezultatul. Văzând în a doua repriză că se poate, am schimbat puțin și chiar am contat în joc. Nu vreau să comentez arbitrajul, sunt și eu dezamăgit, poate și băieții, de felul în are au decurs unele momente ale jocului. Poate sunt puțin mai dur, dar cred că echipa aceasta frumoasă, a noastră, a Timișoarei, merită mai mult. Cred că merită mai mult în special din punct de vedere al staff-ului tehnic. Noi trebuie să fim primii care să nu ne preocupăm de alte aspecte, decât de joc. Noi trebuie să dăm un exemplu, staff-ul, conducerea. Doar așa vom reuși să schimbăm din mentalitatea jucătorilor, care, din păcate, preiau și aceste lucruri. Paulevici ne-a lipsit foarte mult, în jurul lui creem faza de atac. Asta este, felicit încă o dată acești băieți minunați, care merită mult mai multă atenție decât oaspeții”, a punctat Tăut.

Voința Biled, surpriza turului 4 al Cupei României, părăsește competiția după ce până acum a eliminat echipe de nivel superior: Nuova Mama Mia Becicherecu Mic (6-1), CSM Lugoj (2-1), ambele din Liga 3, și Ripensia Timișoara (1-0), din Liga 2.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 04 Oct. 2017, 19:30 Cupa
Pe aceeași temă