AFC Hermannstadt întâlnește în 16-imilei Cupei chiar deținătoarea trofeului, FC Voluntari. „Am fi preferat Dinamo, FCSB sau CS U Craiova”

Marius ANGHEL 11 Oct. 2017, 16:55 Cupa
AFC Hermannstadt întâlnește în 16-imilei Cupei chiar deținătoarea trofeului, FC Voluntari.**

AFC Hermannstadt va evolua în compania prim-divizionarei FC Voluntari în 16-imile de finală ale Cupei României. Cea mai bine clasată din Liga 2 va juca împotriva echipei ilfovene pregătite de Claudiu Niculescu, ocupanta locul 9 în clasamentul Ligii 1 la finalul turului sezonului regulat, dar și deținătoarea trofeului Cupei României. FC Voluntari a câștigat pentru prima dată în istoria ei această competiție după ce a învins-o în finală pe Astra Giurgiu, la penalty-uri.

„Sorții au decis să întâlnim deținătoarea trofeului în 16-imile Cupei României. Va fi un meci extrem de dificil, dar vom face tot posibilul să obținem calificarea în optimi. FC Voluntari este una dintre echipele bune din Liga 1, chiar dacă în momentul de față sunt doar pe locul 9. Am fi preferat, dacă tot ne-a ieșit în cale o echipă din prima ligă, să întâlnim Dinamo, FCSB sau CSU Craiova”, a declarat președintele AFC Hermannstadt, Teodor Birț, după aflarea adversarului din 16-imi.

Jocurile din această fază a competiției se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe o arenă din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

AFC Hermannstadt lua în calcul să închirieze o instalație mobilă de iluminat pentru a juca în nocturnă pe propriul stadion, în situația în care întâlnea în 16-imi un adversar cu nume din Liga 1, ca FCSB, Dinamo sau CFR Cluj. Cu FC Voluntari, în cazul în care meciul va fi programat în nocturnă, cel mai probabil se va juca la Mediaș.

Meciurile din cadrul șaisprezecimilor de finală ale Cupei României vor avea loc în perioada 24-26 octombrie, cu începere de la ora 14:30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit și comunicat ulterior de FRF.

AFC Hermannstadt continuă acțiunea de promovare a fotbalului în școli și liceu

În altă ordine de idei, campania inițiată de AFC Hermannstadt, de promovare a sportului, în general, și a fotbalului, în mod special, continuă joi, 12 octombrie. După ce au fost oaspeții Școlii Gimnaziale „N. Iorga” în urmă cu aproximativ o lună, fotbaliștii sibieni vor fi prezenți, mâine, începând cu ora 13:00, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu, la întâlnirea cu elevii unuia dintre cele mai importante licee din localitate.

„Continuăm această acțiune prin care ne dorim să promovăm sportul și fotbalul în rândul elevilor din Sibiu. După Școala Gimnazială „N. Iorga”, mâine vom ajunge la „Onisifor Ghibu”. Ne face deosebită plăcere să ne aflăm în rândul tinerilor și ne-am bucura dacă, în urma acestor întâlniri, vom avea și mai mulți copii care vor alege să practice un sport”, a declarat președintele clubului sibian, Teodor Birț.

În cadrul întâlnirii de mâine, elevii Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” vor putea obține autografe și se vor putea fotografia alături de jucătorii echipei AFC Hermannstadt, Totodată, fotbaliștii sibieni vor juca împotriva unei selecționate a liceului și vor împărți daruri.

Marius ANGHEL 11 Oct. 2017, 16:55 Cupa
Pe aceeași temă