CSMS Iași nu concepe să nu debuteze cu victorie în retur

13 Mar. 2012, 12:32 Liga 2
CSMS Iași** nu concepe să nu debuteze cu victorie în retur

După o perioadă extrem de agitată, în care a renunțat la doi dintre jucătorii care s-au pregătit întreaga iarnă sub comanda lui Ionuț Popa – portarul Cătălin Popa și atacantul sârb Brajkovic – divizionara secundă din Copou încearcă ușor-ușor să-și regăsească cadența.

Primul pas în acest sens a fost făcut prin aducerea altor doi fotbaliști în locul celor doi, prin votarea de către componenții lotului a căpitanului de echipă și prin luarea la cunoștință a noului Regulament de Ordine Interioară (ROI) al clubului. Venirea experimentatului portar Irimia (33 de ani), care a trecut recent și pe la Petrolul Ploiești și a atacantului sârb Malinic, care în toamnă a evoluat la FC Bihor, colegă de eșalon a CSMS, reprezintă în opinia oficialilor din Copou reale câștiguri pentru echipă, chiar dacă ei nu s-au putut evidenția prea mult în ultimul amical susținut de ieșeni înaintea reluării campionatului. Și chiar dacă au învins cu scorul de 1-0 formația din Liga a III-a, Sporting Suceava (a înscris Petrovic), tehnicianul Ionuț Popa tot nu s-a arătat prea mulțumit de evoluția jucătorilor săi, cărora le-a acordat, însă, circumstanțe atenuante, din cauza terenului II al Complexului „Emil Alexandrescu”, ce a fost de-a dreptul impracticabil.

Motiv pentru care i-a chemat la primul antrenament al săptămânii aseară, la ora 20:00!, cu dorința declarată de a-i motiva să dea totul sâmbătă, în prima partidă oficială din 2012, pe terenul lui Dinamo II București, care în tur s-a impus în Copou, cu 3-1.

În absența mijlocașului central Claudiu Tudor, care a purtat în prima parte a campionatului banderola de căpitan al CSMS, el fiind suspendat pentru sâmbătă din cauza cumului de cartonașe galbene, responsabilii ieșeni le-au cerut jucătorilor să-și prezinte opțiunile în acest sens. Iar vestiarul le-a adus cele mai multe voturi localnicului Onofraș, urmat de R. Tincu și de Cl. Tudor, formația din Copou urmând să debuteze în retur condusă din teren de către Onofraș.

Al treilea pas spre normalitate a fost schimbarea sistemului de premiere din ROI, întocmit înainte de începerea stagiunii de fostul manager Leo Grozavu, deoarece conținea unele prevederi aberante. Astfel că s-a renunțat la bonusul oferit pentru simpla prezență pe teren, în schimb mărindu-se primele de victorie, la 1.200 de lei pe teren propriu și 2.400 de lei în deplasare, încasarea integrală a banilor fiind condiționată de atingerea obiectivului de promovare. Până aici totul pare absolut firesc, numai că jucătorilor și antrenorilor li s-a interzis să mai dialogheze telefonic cu reprezentanții presei, prevedere care riscă să întrerupă practic comunicarea cu microbiștii formației ieșene. Primul exemplu în privința lipsei totale de inspirație a introducerii acestei interdicții (cine o încalcă va încasa o amendă de 2.000 lei!) s-a dovedit a fi și unul extrem de relevant. El s-a consumat chiar ieri, când în condițiile în care antrenorul principal Ionuț Popa se afla pe drum de la Arad la Iași, iar președintele executiv Florin Prunea era prins cu diferite probleme ale grupării, comunicarea dintre formația care are atâta nevoie să fie susținută să-și atingă obiectivul în retur și suporteri practic nu a existat. Sperăm să nu fie vorba despre prea mult exces de zel, ci doar o prevedere de moment, pentru că dacă își dorește să aibă în spate cel de-al doisprezecelea suporter încă de la prima partidă de pe teren propriu a anului, în derby-ul de sâmbăta viitoare, cu Delta Tulcea, CSMS ar trebui să comunice în timp util cu toți cei care îi pot da într-un fel sau altul o mână de ajutor.

Cum Claudiu Tudor, cel care a purtat banderola de căpitan al echipei în tur, este suspendat pentru meciul din prima etapă a returului, CSMS Iași va fi condusă din teren în partida de la Dinamo II București de Onofraș, care, oricum, a întrunit cele mai multe voturi din partea vestiarului.

Prin decizia aplicării unor amenzi de câte 2.000 de lei jucătorilor și antrenorilor care mai dialoghează telefonic cu jurnaliștii, echipa din Copou pare să nu mai fie prea interesată de comunicarea cu suporterii tocmai când avea mai mare nevoie de ei, înaintea primului meci de pe teren propriu al anului, cu Delta Tulcea, care se poate constitui chiar în derby-ul promovării.

Sursa: Evenimentul

13 Mar. 2012, 12:32 Liga 2
Pe aceeași temă