CSM Deva dă lecții de organizare și comunicare multor cluburi din fotbalul românesc, inclusiv din prima ligă. Liderul Seriei 7 a Ligii 3 și-a stabilit deja programul precompetițional

Marius ANGHEL 08 Dec. 2023, 15:28 Liga 3
CSM Deva dă lecții de organizare și comunicare multor cluburi din fotbalul românesc, inclusiv din prima ligă. Liderul Seriei 7 a Ligii 3 și-a stabilit deja programul precompetițional

Echipele din Liga 2 și Liga 3 și-au încheiat meciurile din campionat în 2023 în weekendul trecut și majoritatea au intrat la scurt timp în vacanța de iarnă. Unele deja au început ”curățenia” în lot, altele amână deciziile până la începutul anului viitor și puține spre deloc sunt cele care și-au și trasat un program pe care îl vor urma în această pauză.

În România, să-ți trasezi un program precompetițional cu ceva timp înainte și să-l și faci public, inclusiv la nivel de primă ligă, este ceva de domeniul fantasticului. Mai ales când vezi asta din partea unui club din Liga 3. CSM Deva a făcut asta, de exemplu, și este prima dintre echipele din Ligii 3 și 2.

CSM Deva se reunește la 10 ianuarie și și-a stabilit deja șase adversari pentru amicale

Liderul Seriei a 7-a a Ligii 3 după 15 etape a comunicat public mai mult decât data de reunire după vacanța de iarnă, cum au făcut-o în ultimele zile și unele, puține, formații din Liga 2. CSM Deva a mai transmis perioada în care va face cantonamentul, dar și adversari pe care îi va întâlni în meciuri amicale.

Trupa din județul Hunedoara se va reuni la data de 10 ianuarie 2024 și va avea amicale cu CSM Reșița (27 ianuarie), UTA U19 (3 februarie), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (17 februarie), SSU Poli Timișoara (21 februarie), ACS Târgu Mureș (24 februarie) și ACS Mediaș (2 martie). În perioada 7 -14 februarie va efectua cantonamentul, locația nefiind încă stabilită.

Sunt destule informații privind perioada de pregătire de iarnă a echipei antrenată de Marius Sîrbu, iar clubul din Deva, prezent abia în Liga 3, merită aplauze pentru modul în care comunică aceste lucruri, dând un exemplu inclusiv multor formații din fotbalul românesc care se cred importante și nu sunt capabile să ofere din timp astfel de detalii în primul rând suporterilor lor.

”Liderul seriei 7, CSM Deva, și-a stabilit programul precompetițional
La nicio săptămână de la încheierea sezonului fotbalistic de toamnă, liderul seriei 7 din Liga 3, CSM Deva, și-a stabilit programul precompetițional.
După o binemeritatată vacanță, jucătorii pregătiți de Marius Sîrbu, Dorian Gugu, Constantin Vișan și Jozsef Magyari, se vor reuni, pe 10 ianuarie, la ora 14:00, la stadionul „Cetate” din Deva, iar a doua zi va avea loc vizita medicală.
Urmează, apoi, o perioadă de readaptare la efort pe plan local, pentru ca, pe 25 ianuarie, să fie organizată obișnuita, deja, conferință de presă de început de an, ora și locația desfășurării acesteia urmând a fi anunțate în timp util.
Pe 27 ianuarie CSM Deva va juca primul meci de pregătire din intersezon, în deplasare, cu divizionara secundă CSM Reșița, iar întâia partidă de pe teren propriu din 2024 va fi cea cu UTA Arad U19, programată pentru 3 februarie.
Apoi băieții noștri vor pleca într-un cantonament, în perioada 7 -14 februarie, locul de desfășurare al acestuia urmând a fi stabilit în perioada următoare.
După revenirea din cantonament, fotbaliștii de la CSM Deva vor mai disputa, până la reluare campionatului, încă patru jocuri de pregătire, primul dintre acestea fiind pe 17 februarie, pe terenul echipei de Liga 2 Viitorul Pandurii Târgu Jiu.
Urmează, apoi, trei meciuri de pregătire cu colege de eșalon, primul dintre acestea fiind tot în deplasare, pe 21 februarie, cu Politehnica Timișoara.
Băieții noștri vor reveni în fața propriilor suporteri pe 24 februarie, când vor întâlni pe ACS Târgu Mureș.
Ultimul meci de pregătire dinaintea reluării campionatului va avea loc pe 2 martie, când ne vom deplasa pentru o înfruntare ce ACS Mediaș.
Campionatul se va relua pe 9 martie, cu etapa a XVI-a, antepenultima din sezonul regular, când CSM Deva va juca în deplasare, pe terenul celor de la Jiul Petroșani.
Primul meci oficial al anului de pe teren propriu îl vom avea pe 16 martie, când vom primi vizita celor de la Voința Lupac”, sună comunicatul celor de la CSM Deva.

CSM Deva iernează pe locul 1 și este ca și calificată în play-off-ul Seriei a 7-a a Ligii 3

CSM Deva iernează pe locul 1 în Seria 7 a Ligii 3 după 15 etape desfășurate în acest sezon, în care a ocupat această poziție în șapte rânduri. Are 32 de puncte, cu unul mai mult decât CSC Ghiroda și Giarmata Vii și ACSO Filiași, principalele contracandidate în lupta pentru ocuparea primelor două poziții la finalul sezonului, locuri care duc în faza semifinală a barajului de promovare.

Echipa din Deva a jucat în barajele de promovare în Liga 2 și în precedentele două sezoane, însă nu a avut succes.

Acum, formația care a început sezonul cu Ștefan Nanu antrenor și pe parcurs a fost înlocuit cu Marius Sîrbu se află la opt puncte distanță de clasata pe locul 5, Universitatea Craiova 2, cu trei runde rămasă din sezonul regular, astfel că este ca și calificată în play-off. În ultimele trei etape va mai avea meciuri cu Jiul Petroşani (deplasare, locul 6, 19 puncte), Voinţa Lupac (acasă, locul 7, 19 puncte) și Gilortul Târgu Cărbuneşti (deplasare, locul 8, 19 puncte).

Pe celelalte trei poziții calificabile în play-off-ul Seriei 7 se află în acest moment CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, ACSO Filiași, ambele cu câte 31 de puncte, și Viitorul Șimian, cu 27 de puncte.

Foto: CSM Deva

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/reactii-dupa-progresul-pecica-corvinul-hunedoara-0-6-in-cupa-19295792

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciurile-din-sferturile-de-finala-ale-cupei-romaniei-19295809

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/scm-zalau-a-invins-fc-bihor-oradea-in-cupa-romaniei-19295704

https://liga2.prosport.ro/liga-3/poli-timisoara-a-pierdut-la-masa-verde-un-meci-din-liga-3-19295696

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-a-pierdut-in-cupa-romaniei-cu-scm-zalau-19295682

https://liga2.prosport.ro/liga-3/andrei-cristea-antrenor-la-sc-popesti-leordeni-19295595

Marius ANGHEL 08 Dec. 2023, 15:28 Liga 3
Pe aceeași temă