CSM Slatina, la al treilea egal alb în ultimele patru deplasări. Daniel Oprescu se repetă și după remiza cu Șelimbăr: ”Când nu reuşeşti să câştigi, important e să nu pierzi”

Marius ANGHEL 13 Nov. 2022, 01:09 Liga 2

CSM Slatina a încheiat cu o remiză albă, scor 0-0, meciul susţinut sâmbătă, în deplasare la Râmnicu Vâlcea, cu CS Comunal Şelimbăr, în etapa a 14-a a Ligii 2, în fața unui adversar care s-a aflat la debutul cu noul ei antrenor.

În ciuda singurului punct obținut contra sibienilor, trupa olteană se menține cel puțin până duminică pe locul 8, însă a ajuns la trei meciuri consecutive în care nu a câștigat. În deplasare seria este și mai lungă, cu patru jocuri fără succes, dintre care trei sunt terminate la scorul de 0-0.

Antrenorul Daniel Oprescu e de părere că rezultatul cu Șelimbăr este unul pozitiv, concluzionând din nou că ”atunci când nu reuşeşti să câştigi, e important să nu pierzi”.

Slatina, de trei etape fără victorie. Oprescu e mulțumit și cu egalul

În fața unui adversar care traversează o perioadă nefastă, Șelimbărul având șase partide fără victorie înaintea întâlnirii din etapa a 14-a, CSM Slatina nu a reușit să se impună nici măcar ca joc. Sibienii au avut câteva ocazii clare să înscrie, dând mingea inclusiv în bară, în timp ce slătinenii au fost mai incisivi în prima jumătate a primei reprize, însă fără să își creeze vreo mare ocazie.

Slatina a luat un punct din deplasarea din județul Vâlcea, însă s-a întors acasă cu căpitanul Cătălin Doman și cu fundașul Marian Manea accidentați. Fără Doman, Slatina suferă în atac, lucru remarcat și cu Șelimbărul, astfel că rezultatul a fost cam tot ce a putut să scoată echipa lui Daniel Oprescu.

”Am spus-o întotdeauna, când nu reuşeşti să câştigi, e important să nu pierzi. Dacă şi etapa trecută luam un punct cu Unirea Constanţa, era totul foarte bine”, a precizat Oprescu.

A fost al treilea 0-0 înregistrat în acest sezon, toate în deplasare, și al cincilea egal în cele 14 etape de până acum. Doar în patru jocuri nu a înscris CSM Slatina în acest campionat, trei dintre ele fiind chiar ultimele runde.

CSM Slatina în egalul cu CS Comunal Șelimbăr: I. Pop – Trașcu, Sălcianu, M. Manea (Palade 74′) – Mitran (Cr. Dinu 68′), Doman (cpt.)(M. Șerban 45′), D. Toma (Alexandre Oliveira 68′), Dav. Oprescu, Pisăru, Leață (Cr. Dinu 74′) – L. Nițu (C-tin. Radu 68′). Rezerve neutilizate: Preduț – A. Stan, Trancă, Al. Dinu.

”E important să ne menţinem avantajul pe care-l avem faţă de echipele din subsolul clasamentului”

Daniel Oprescu se bucură că Liga 2 se întrerupe în acest moment, pentru meciurile echipelor naționale, fiindcă CSM Slatina are mai mulți accidentați și, astfel, speră ca aceștia să-și revină.

Ulterior, trupa olteană va mai avea două jocuri în acest an, ambele contra unor adversari inferiori, dacă privim clasamentul. În data de 26 noiembrie va întâlni pe teren propriu Poli Timișoara, ultima clasată, iar la 3 decembrie va evoluat în deplasare la Buftea cu Progresul Spartac, clasată pe locul 16.

Oprescu e de părere că orice rezultat obținut în fața acestor adversari, prin care cel puțin menține distanța față de ei, este binevenit.

”Este foarte complicat, aşa cum am mai spus-o săptămâna trecută, după meciul cu Unirea Constanţa. E important ca noi să ne menţinem avantajul acesta pe care-l avem faţă de echipele din subsolul clasamentului, pentru a putea să abordăm cu încredere ultimele partide din sezonul regular”, a mai spus Oprescu.

CSM Slatina ocupă locul 8, cu 20 de puncte, și este la egalitate cu FC Brașov, pe care o devansează datorită golaverajului mai bun. Poate încheia însă etapa pe locul 9, în cazul în care Dinamo învinge duminică, la Giurgiu, CSC Dumbrăvița.

Foto: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-n-a-venit-cu-norocul-calaretii-rosii-din-selimbar-campionii-remizelor-in-liga-2-cu-slatina-au-inregistrat-al-saselea-egal-acasa-in-acest-sezon-19253681

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-suferintei-dintre-poli-timisoara-si-metaloglobus-19253418

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eusebiu-tudor-linistit-dar-nu-euforic-dupa-succesul-obtinut-de-metaloglobus-cu-poli-timisoara-nu-a-fost-un-meci-special-aici-trupa-bucuresteana-fosta-ultima-clasata-timp-de-noua-19253722

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-remizat-cu-ceva-noroc-contra-progresului-spartac-si-incheie-inca-o-deplasare-in-acest-sezon-fara-sa-castige-iulian-muntean-rezultatul-este-cat-de-cat-echitabil-19253718

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-si-a-consolidat-locul-secund-dupa-victoria-la-scor-de-la-targu-jiu-dar-antrenorul-costel-enache-indeamna-la-prundenta-lupta-pentru-play-off-se-va-da-pana-in-ultima-etapa-19253705

Marius ANGHEL 13 Nov. 2022, 01:09 Liga 2
Pe aceeași temă