CSM Slatina contestă penalty-urile acordate Craiovei de centralul Florin Mazilu și reclamă două lovituri de la 11 metri neprimite. Mihai Ianovschi: ”Oamenii abilitaţi să judece. Am dominat cu şase copii pe teren echipa de pe primul loc”

Marius ANGHEL 30 Sep. 2020, 13:52 Liga 2
CSM Slatina contestă penalty-urile acordate Craiovei de centralul Florin Mazilu și reclamă două lovituri de la 11 metri neprimite. Mihai Ianovschi: ”Oamenii abilitaţi să judece. Am dominat cu şase copii pe teren echipa de pe primul loc”

CSM Slatina nu a avut prea multe șanse în meciul de marți seară cu U Craiova 1948 SA, pierdut cu 1-2 în etapa a 5-a a Ligii 2. Jocul a fost decis în mare parte de penalty-urile controversate dictate gazdelor de sătmăreanul Florin Mazilu, în timp ce oaspeților li s-a refuzat două lovituri de pedeapsă clare, susține antrenorul Mihai Ianovschi.

Două penalty-uri controversate acordate de Florin Mazilu Craiovei, transformate de Bălan

Încă din minutul 2 al jocului desfășurat la Drobeta Turnu Severin, arbitrul a dictat lovitură de pedeapsă la un presupus fault pe linia de 16 metri comis de Rareș Deta asupra lui Valentin Munteanu, contactul nefiind însă atât de clar pentru a se lua o astfel de decizie. Claudiu Bălan (4) a transformat fără probleme. Ulterior, după o altă fază controversată în careul Slatinei, cu Cotigă și Bălan în prim-plan, în care contactul nu prea a existat, arbitrul a dictat un nou penalty. Și pe acesta l-a transformat tot Claudiu Bălan, în minutul 22.

Slatina reclamă două penalty-uri neacordate. Cel asupra lui Doman se vedea de pe lună

După două astfel de faze încheiate cu gol, Craiova s-a mulțumit să joace la așteptare și să-și lase adversarul să domine și să greșească. Ocaziile au fost rarisime, aproape inexistente, însă Slatina a reclamat două penalty-uri neprimite. În minutul 37, Ianovschi reclamă dublu fault în careu asupra lui Stoica și Rogoveanu, însă arbitrul i-a acordat celui din urmă cartonaș galben pentru simulare.

Ulterior, în minutul 73, sub privirile centralului, Dragoș Albu i-a dat cu ”toporul” peste piciorul de sprijin lui Cătălin Doman, însă Mazilu a dictat, incredibil, din nou simulare, însă de această dată nici nu a acordat cartonaș galben. Doman, la cât de tare a fost lovit în picior, a avut nevoie de îngrijiri, în timp ce lui Albu i se vedea pe față rușinea față de faultul comis și nesancționat.

Mai apoi a venit golul Slatinei după o fază fixă, reușit de Ovidiu Popescu (82), iar minutele de final n-au mai adus nicio situație periculoasă la una dintre cele două porți.

Mihai Ianovschi: ”Am dominat cu şase copii pe teren echipa de pe primul loc”

După acest meci, antrenorul echipei CSM Slatina a declarat că înfrângerea este nedreaptă și a lăsat pe cei abilitați să judece arbitrajul lui Florin Mazilu. A spus doar că trupa sa a fost egală uneia care are ca obiectiv promovarea și se află pe locul 1 în clasament.

”Ce poţi spune când joci o repriză întreagă în terenul adversarului, echipă care are alt obiectiv decât noi… Am făcut poate cel mai bun meci. Mi-aş fi dorit să primesc şi eu două penalty-uri, aşa cum a primit adversarul, dar noi nu le-am primit nici pe cele clare… Am dominat cu şase copii pe teren echipa de pe primul loc. Ce pot eu să le spun lor!? Că în minutul 37 a fost un dublu fault în careu, la Stoica şi Rogoveanu, că în minutul 73 jucătorul advers se uita cu părere de rău că l-a lovit violent pe Doman… Eu pot să analizez doar jocul, sunt oameni abilitaţi să judece arbitrajul, şi pot spune că am arătat că nu este nicio diferenţă între echipa noastră şi cele care au obiectiv promovarea. Băieţii sunt frustraţi, sunt amărâţi, dar trebuie să ne remontăm pentru că ne aşteaptă alte meciuri”, a declarat, citat de Gazeta nouă, Mihai Ianovschi.

CSM Slatina a rămas cu trei puncte acumulate după cinci etape și se află pe locul 18 din 21 în Liga 2. În etapa a 6-a va sta, fiindcă nu va avea adversar.

Foto: Ediție

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-csm-slatina-de-la-ora-1900-echipa-lui-nicolo-napoli-are-nevoie-de-cel-putin-un-egal-pentru-a-reveni-pe-locul-1-19150189

Marius ANGHEL 30 Sep. 2020, 13:52 Liga 2
Pe aceeași temă