CSM Slatina a primit de la Unirea Dej aproape atâtea goluri câte încasase în ultimul an acasă. Daniel Oprescu, după eșecul surprinzător: ”I-am atenționat, dar se pare că nu au înţeles”

Marius ANGHEL 27 Aug. 2023, 18:51 Liga 2

CSM Slatina a suferit sâmbătă, în etapa a 4-a a Ligii 2, primul eșec în această ediție de campionat, surprinzător, acasă cu Unirea Dej, o echipă mult schimbată față de sezonul trecut. Este, însă, a doua înfrângere în acest sezon, după cea încasată la mijlocul săptămânii trecute cu nou-promovata CSM Alexandria, 0-1 în deplasare, însă în Cupa României.

Surprinzătoare nu numai pentru că a pierdut cu Unirea Dej, o echipă care runda trecută încasa un 2-6 acasă de la Steaua, dar și pentru că a primit pe teren propriu două goluri, lucru pe care l-a făcut ultima dată în urmă cu mai bine de un an, la 18 august 2022, în acel 1-2 cu Steaua din etapa a 2-a a eșalonului secund trecut. În tot acest timp, în 12 jocuri disputate în fața propriilor spectatori, trupa lui Daniel Oprescu primise doar trei goluri și cedase o singură dată, într-un 0-1 cu Unirea Constanța, în noiembrie 2022, un eșec poate și mai surprinsător decât cel de acum.

Doman a readus Slatina în meci, Ciocâlteu și Sălcianu au ratat ocazii mari în repriza secundă a jocului cu Unirea Dej

După un debut cu victorie (3-1 la CS Tunari) și două remize (0-0 acasă cu Chindia și 1-1 la Clinceni cu Metaloglobus), pentru CSM Slatina a urmat primul eșec în acest sezon de Liga 2, 1-2 acasă cu Unirea Dej.

Alexandru Piftor a deschis scorul pentru Unirea în minutul 23, cu un șut din marginea careului direct în vinclu, dar la pauză s-a intrat cu rezultat egal, după ce Cătălin Doman a reușit și el o super-execuție. În minutul 39, căpitanul Slatinei l-a depășit pe liderul din teren al Unirii Dej și a finalizat cu finețe din circa 20 de metri ușor lateral stânga la colțul lung. Mingea s-a dus cu efect, a lovit bara și apoi a intrat în plasă.

Oltenii au avut în partea a doua a meciului o ocazie uriașă prin Ciocâlteu, al căruit șut din 6 metri central a fost scos in extremis de portar. Același Rareș Pop a parat incredibil şi lovitura de cap a lui Sălcianu, în urma loviturii de la colţul terenului (50). Sălcianu (63) a trimis apoi milimetric pe lângă bară, după o lovitură liberă bătută în careu, la bara a doua, pentru ca la poarta opusă, Dincă să salveze și el la un șut puternic din afara careului al lui Chira (72). A respins însă în corner, fază fixă din care Daniel Pop (73) a înscris cu capul, a reușit primul său gol în al treilea sezon de Liga 2 și a adus a doua victorie pentru Unirea Dej în această ediție de campionat.

Daniel Oprescu, nemulțumit, cum altfel: ”Am început foarte slab partida”

Cu nemulțumiri după toate jocurile disputate în acest sezon de Slatina, Daniel Oprescu nu avea cum să fie altfel la finalul partidei cu Unirea Dej, în care echipa sa a contorizat chiar prima înfrângere în ediția 2023-2024 a Ligii 2. Oprescu consideră că jucătorii săi au crezut că vor avea un meci ușor cu Unirea Dej.

”Am început foarte slab partida, le-am permis adversarilor să paseze mult prea uşor, am stat departe de oameni… Am tratat totul superficial, jucătorii au crezut că meciul e deja câştigat, deşi i-am avertizat că rezultatul dintre Unirea Dej şi Steaua este mincinos, drept dovadă nu am analizat acea partidă, ci celelalte două, mai mult cea din deplasare, cu Şelimbăr. I-am atenţionat că pot fi periculoşi, le-am spus să fie atenţi la şuturile din afara careului, dar se pare că nu au înţeles.

Anul trecut am pierdut puncte cu echipe cu care trebuia să câştigăm. Deşi, cel puţin pe hărtie părea că nu se va mai întâmpla asta, se pare că nu. Ba, mai mult, dacă anul trecut apărarea era capitolul la care străluceam, să zic aşa, acum am luat două goluri. Vom analiza toate aceste lucruri”, a precizat Daniel Oprescu, citat de NewsFlux.

CSM Slatina în meciul cu Unirea Dej: Dincă – D. Dragu, Sălcianu, Mondragon, C. Toma – D. Toma (Donca 65′), Țegle – Ciocâlteu, Doman (cpt.), Răsdan (C-tin. Radu 65′) – Val. Alexandru (Cl. Dragu 65′). Rezerve neutilizate: Silveanu – I. Mitran, Gherghe, Pisăru, Sil. Matei, D. Marin.

Urmează meciul cu CSM Alexandria, echipa care i-a produs eliminarea din Cupa României

CSM Slatina a primit din nou două goluri pe teren propriu după o pauză de mai bine de un an de zile, de la acel 1-2 cu Steaua din 15 august 2022. Ulterior, până la acest insucces cu Unirea Dej, echipa antrenată de Daniel Oprescu a înregistrat în Liga 2, acasă, cinci victorii, șase egaluri și o înfrângere. În cele 12 jocuri a marcat 10 goluri și a primit 3. În ultimele patru meciuri desfășurate în fața propriilor spectatori nu primise gol.

CSM Slatina, eliminată deja din Cupa României, nu va evolua la mijlocul următoarei săptămâni în această competiție, spre deosebire de 16 colege din campionat. Următorul meci îl are sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Turnu Măgurele, cu nou-promovata CSM Alexandria, cea care i-a produs eliminarea din Cupă și care duminică a remizat în Ghencea cu Steaua (scor 1-1).

Slatina, singura echipă cu 5 puncte acumulate în acest sezon, ocupă locul 11 în Liga 2 după patru etape, în timp ce viitoarea adversară, CSM Alexandria, cu 4 puncte, se află pe poziția a 12-a, la egalitate cu FK Miercurea Ciuc și CSM Reșița.

Foto: NewsFlux

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-castigat-la-slatina-pe-un-teren-unde-se-inscrie-greu-19282143

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-daniel-oprita-dupa-steaua-csm-alexandria-1-1-19282238

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-andrei-erimia-dupa-progresul-spartac-corvinul-1-2-19282234

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-vasile-miriuta-a-pus-ochii-pe-inca-un-jucator-de-la-cfr-cluj-un-mijlocas-pe-care-l-a-mai-antrenat-chindia-a-confirmat-liga2-ro-cu-un-alt-transfer-19282224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-4-a-a-ligii-2-19281798

Marius ANGHEL 27 Aug. 2023, 18:51 Liga 2
Pe aceeași temă