CSM Slatina a câștigat la Târgu Jiu și mai speră într-o minune, să se salveze de la retrogradare! Cristian Scănculețu: ”Vom încerca să ne bucurăm de fotbal. Speranțe mai sunt”

Mircea OGLINDOIU 10 Apr. 2021, 21:57 Liga 2

CSM Slatina și-au jucat astăzi, 10 aprilie, la Târgu Jiu, cu Pandurii, ultima șansă de a mai spera în salvarea de la retrogradare! Echipa care pierdea meciul din etapa a 2-a din play-out-ul Grupei B ieșea definitiv din lupta pentru menținerea în eșalonul secund! Un rezultat de egalitate ar fi scor chiar ambele echipe din cursă!

A câștigat CSM Slatina, care s-a impus cu 3-2, altfel că echipe din Olt rămâne cu șanse la menținerea în Liga 2, în timp ce Pandurii a retrogradat matematic în Liga 3.

Pandurii a înscris prima, dar Slatina a preluat conducerea până în pauză

Pandurii a deschis scorul în minutul 7, prin execuția superbă a columbianului Felipe Acosta, de la 25 de metri. Avantajul gazdelor nu a durat decât 10 minute, după ce căpitanul Dorin Toma a egalat, cu un șut slab, din 12 metri, care l-a păcălit pe portarul Marius Aldescu, mascat de proprii fundași. În minutul 28, juniorul Rareș Deta a fost împis în careu de Nicolae Cotolan, iar Cătălin Doman a adus Slatina în avantaj, de la punctul cu var, cu toată opoziția portarului Aldescu, care a atins balonul.

Din minutul 37, Pandurii a rămas în inferioritate, după ce Nicolae Cotolan a primit cartonaș roșu pentru un atac violent cu cotul.

Emoțiile Slatinei s-au risipit în minutul 86, când Ianis Stoica a profitat de indecizia fundașilor gorjeni, a recuperat balonul la 25 de metri, a pătruns în careu și, cu un șut din 10 metri, în dreapta portarului, a dus scorul la 3-1.

În prelungiri, căpitanul de la Pandurii, Gabriel Dodoi a șutat din 12 metri, portarul a respins balonul tot până la Dodoi, care n-a mai greșit ținta și a redus din diferență! A fost prea târziu pentru ca echipa gorjeană să mai spere la un punct, fiindcă, la scurt timp, arbitrul a fluierat finalul jocului.

Pandurii a retrogradat matematic, Slatina are nevoie doar de victorii, dar și de jocul rezultatelor

Astfel, Pandurii a rămas cu 13 puncte puncte și a retrogradat matematic, fiind la 13 puncte de Ripensia și Fotbal Comuna Recea. Timișorenii au câștigat, tot astăzi, cu 2-1, în fața maramureșenilor, pe care i-au egalat astfel la puncte.

CSM Slatina a acumulat 18 puncte și mai speră într-o minune. Mai are de jucat cu Ripensia, Metaloglobus, Farul și Fotbal Comuna Recea. Are nevoie doar de rezultate positive, dar și de un joc al rezultatelor favorabil!

Cristian Scănculețu: ”Vrem să ne bucurăm de cele patru meciuri rămase”

La finalul partidei cu Pandurii, antrenorul Cristian Stănculețu a declarat că nu va fi o tragedie dacă CSM Slatina va retrograda, după doar un sezon! Echipa de pe malul Oltului va încerca să revină în eșalonul secund în 2022!

”Aveam nevoie de aceste trei puncte, pentru a mai spera în salvare, dar și pentru moralul jucătorilor. Îi felicit pe băieți pentru că nu au cedat și că au luptat până la finalul jocului. Vom încerca să ne bucurăm de fotbal și în cele patru meciuri care au mai rămas de jucat. Miercuri, ne așteaptă un joc greu cu Ripensia. Sper să facem un joc bun și, de ce nu, că câștigăm. Speranțe mai sunt, dar, chiar dacă vom retrograda, o vom lua de la capăt, proiectul va continua și sper să revenim sezonul viitor în Liga 2”, a declarat Stănculețu, antrenor adus, la sfârșitul lunii trecute la CSM Slatina, de la Petrolul Potcoava (Liga 3). Acesta i-a luat locul lui Dinu Todoran, demisionar.

CSM Slatina cu 18 puncte, ocupă locul 6 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, poziție direct retrogradabilă. Deasupra sa sunt Fotbal Comuna Recea și Ripensia, ambele cu 26 de puncte.

În etapa a 3-a, intermediară, Slatina joacă miercuri, de la ora 12:00, pe teren propriu, cu Ripensia.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-a-retrogradat-matematic-din-liga-2-antrenorul-calin-cojocaru-a-gasit-solutia-prin-care-echipa-gorjeana-poate-fenta-inca-o-data-sistemul-daca-la-liga-3-nu-se-mai-retrogradeaza-direc-19178592

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-cinci-meciuri-din-play-out-se-joaca-de-la-ora-1100-cs-mioveni-fk-csikszereda-din-play-off-incepe-la-1130-19178376

Mircea OGLINDOIU 10 Apr. 2021, 21:57 Liga 2
Pe aceeași temă