Succes important pentru Ripensia în duelul de ”care pe care” cu Recea. Cosmin Petruescu: ”A fost un joc câștigat în primul rând cu sufletul, dar și cu mintea”

Anda DELIU 10 Apr. 2021, 17:32 Liga 2

Ripensia Timișoara a reușit să o egaleze la puncte pe Fotbal Comuna Recea după succesul cu 2-1 obținut pe teren propriu, sâmbătă, pe arena Electrica, în etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2, Grupa A. Maramureșenii au deschis scorul cu un șut superb al lui Marius Coman (16), dar, apoi, Denis Golda (23) și Andrei Macrițchii (58) au întors rezultatul și au păstrat punctele pe bănățeni.

Marius Coman a înscris după o fază în care arbitrul Kovacs jr. a lăsat jocul să continue, deși a fost fault pentru Ripensia

Formația maramureșeană a deschis scorul în minutul 16, după o fază la care Mihai Ene a fost faultat, iar arbitrul Szabolcs Kovacs, monitorizat pentru promovarea în Liga 1, nu a fluierat nimic, deși mingea era tot la timișoreni. Balonul a ajuns la adversari, iar Marius Coman a marcat cu un șut superb, la vinclu.

Trebuie spus că, după gol, Alexandru Popoici, care astăzi nu a prins nici banca de rezerve, a strigat la echipă ”Nu acceptați să pierdeți!”. S-a jucat în prima repriză cu un ritm bun de joc, destul de deschis, dar fără multe faze de poartă.

Denis Golda a adus egalarea pentru Ripensia

Imboldul lui Popovici, care la 32 de ani e cel mai experimentat jucător din lotul ripensist, a dat până la urmă rezultat și destul de rapid. În minutul 23, Valerii Macrițchii a centrat în careu, iar Denis Golda a urmărit bine balonul și a reușit să egaleze prin alunecare.

Alte mari ocazii nu au mai fost până la pauză, mai ales că la o fază la care Sokovic putea profita, sârbul a reluat slab cu capul spre poartă, fără probleme pentru portarul Răilean. În repriza a doua, s-a jucat mai așezat, dar cu mai multe ocazii.

Andrei Macrițchii, gol aproape din nimereală

Ripensia a reușit să marcheze golul victoriei în minutul 58. Andrei Macrițchi a părut că mai degrabă vrea să centreze, dar a reușit să îl păcălească pe Răilean și să marcheze.

Maramureșeni au mai avut o ocazie la o lovitură liberă bătută bine de Ahmatov, dar și în minutul 87, când Alin Fica a reluat puțin peste poartă.

În prelungiri, Neagu putea da și el lovitura, dar a trimis puțin peste poartă.

Cosmin Petruescu a punctat importanța victoriei

În play-out nu se joacă și retur, așadar, rezultatul direct în caz de egalitate cu Recea rămâne în favoarea Ripensiei, dar la final. De aceea, succesul e cu atât mai important.

”O victorie extrem de importantă dacă ne raportăm la desfășurarea ulterioară a acestui play-out. Era important pentru noi, ca să nu spun esențial, să câștigăm acest joc, pentru a putea spera la evitarea locului de baraj. Păcat de începutul de joc, de aceea nesincronizarea în defensivă, acel gol primit pe o tranziție negativă a noastră. Dar mă bucur foarte mult că am reușit să avem reacția, am avut atitudinea. A fost un joc câștigat în primul rând cu sufletul, dar și cu mintea, pentru că nu a fost deloc ușor să-i întoarcem pe cei de la Recea. În repriza a doua, e clar, neamaiavând nimic de pierdut, adversarii au ieșit la joc, au avut mai mult inițiativa, au avut o posesie mai bună. Dar cred că și noi puteam să închidem jocul la acea ocazie mare de pe final și trăirile noastre erau puțin mai relaxați. Trebuie să recunoaștem că am avut și puțină lansă, pentru că la scorul de 2-1 pentru Recea a avut o ocazie importantă la poarta noastră. Ceea ce rămâne la finalul jocului este rezultatul”, a precizat Petruescu.

Antrenorul e conștient încă că mai sunt patru jocuri, la fel de importante. ”Nu este nimic terminat, sunt doar 3 puncte. 3 puncte care ne păstrează cu șanse reale la evitarea acelui loc de baraj. Dar, în fotbal, orice e posiibl și mergem mai departe încrezători”, a mai spus Petruescu.

Ripensia, în meciul cu Fotbal Comuna Recea: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Rogac, Fridrich, Gladun – T. Călin (cpt.)(Vl. Tudorache 65’), Val. Macrițchii, Coulibaly – Golda (Piftor 65’), Sokovic (Pădurariu 90+3’), Mih. Ene (Al. Neagu 82’). Rezerve neutilizate: Mikloș – Sturzu, Lalic, Nikolici, Stoi.

Ripensia stă mai bine la jocuri directe cu Recea, însă momentan e pe loc de baraj. Pandurii a retrogradat

După acest rezultat, Ripensia e pe locul 5 în Grupa A de play-out de Liga 2, cu 26 de puncte, la egalitate cu Fotbal Comuna Recea (locul 4), dar cu golaveraj mai slab. La final de sezon se ia ca și criteriu de departajare rezultatul direct.

Locul 5 duce la barajul de menținere în Liga 2, astfel că Ripensia speră să prindă măcar locul 4.

Sub ea, în acest moment, în clasament, sunt CSM Slatina (18 puncte) și Pandurii Târgu Jiu (13) puncte. Gorjenii au retrogradat matematic în această etapă, după eșecul de pe teren propriu, 2-3, chiar cu Slatina.

În etapa următoare, a 3-a, intermediară, Ripensia joacă miercuri, 14 aprilie, de la ora 12:00, în deplasare la CSM Slatina.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-cinci-meciuri-din-play-out-se-joaca-de-la-ora-1100-cs-mioveni-fk-csikszereda-din-play-off-incepe-la-1130-19178376

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-a-retrogradat-matematic-din-liga-2-antrenorul-calin-cojocaru-a-gasit-solutia-prin-care-echipa-gorjeana-poate-fenta-inca-o-data-sistemul-daca-la-liga-3-nu-se-mai-retrogradeaza-direc-19178592

Anda DELIU 10 Apr. 2021, 17:32 Liga 2
Pe aceeași temă