CSM Reșița face demersuri în vederea privatizării și poartă negocieri cu mai multe firme. Precizările primarului Ioan Popa

Andrei PASCU 18 Jan. 2021, 11:33 Liga 2
CSM Reșița face demersuri în vederea privatizării și poartă negocieri cu mai multe firme. Precizările primarului Ioan Popa

CSM Reșița are ca strategie să devină o echipă privată, lucru care se urmărește de către oamenii din club, dar și de cei din cadrul structurilor de conducere ale autorităților locale, de o perioadă destul de bună de timp. Însă, acum sunt cele mai mari șanse ca acest aspect să se și materializeze. Potrivit primarului Ioan Popa există negocieri cu mai mulțe părți private.

Ioan Popa: ”Noi am avut, estimativ, undeva la 700-800 sute de mii de euro buget pe an la fotbal” 

Există tratative, iar edilul Reșiței speră ca lucrurile să se rezolve cât mai repede, pentru că, după cum a adăugat, vrea ca echipa să promoveze la finalul sezonului următor în Liga 1. Ioan Popa a vorbit și despre anumite aspecte legate de reluarea Ligii a 2-a, dar și ale bugetului pe care se bazează CSM Reșița în acest sezon, 700.000 – 800.000 de euro.

Ceea ce dorim acum, în retur, în afară de a repeta performanţele din ultimele etape, este să identificăm un întreprinzător privat care să se alăture echipei, astfel încât, în cazul în care lucrurile evoluează într-un mod pozitiv, anul viitor să putem spera să accedem în Liga 1. 

Suntem în discuţii cu câteva firme private, însă în momentul de faţă nu pot să le divulg, suntem în tratative. După cum se ştie, nu poţi activa în primul eşalon dacă nu există o entitate privată în cadrul clubului, şi din cauza asta suntem obligaţi să căutăm un investitor. Vreau să vă spun că efortul financiar pentru Reşiţa în domeniul sportului, în special în fotbal şi handbal, este destul de consistent. Eu personal sunt un om de luptă, dau tot şi cer tot.

 În consecinţă, dacă oamenii sunt dispuşi să lupte şi să muncească, rămân aici. Dacă nu, nu rămâne nimeni. Noi am avut, estimativ, undeva la 700-800 sute de mii de euro buget pe an la fotbal”, a declarat Ioan Popa pentru Radio Reșița.

CSM Reșița, la primele transferuri. Alexandru Sălcianu și Alexandru Sima au semnat cu echipa lui Minteuan 

CSM Reșița a perfectat primele veniri din această campanie de transferuri și i-a adus pe fundașii Alexandru Sălcianu (27 de ani), fost la Turris Oltul, și pe Alexandru Sima (18 ani), care va veni de la Viitorul Constanța, dar care în prima parte a campionatului a jucat tot la Turris Oltul, unde a fost împrumutat.

Referitor la perioada de pregătire, CSM Reșița va desfășura în zilele următoare mai multe antrenamente în localitate. Alin Minteuan a vorbit în ziua renunirii despre anumite aspecte din cadrul echipei, promisiunile pentru noul an și cum vede reluarea Ligii a 2-a.

CSM Reșița a programat patru meciuri amicale și mai caută cel puțin un adversar 

CSM Reșița vrea să organizeze un cantonament pe teritoriul României, dar din cauza condiților meteo, ar putea să rămână acasă. Dacă situația meteo nu va deveni mai bună, atunci toată perioada de pregătire se va desfășura la Reșița.

Au fost programate și câteva meciuri de verificare. Astfel, CSM Reșița va juca împotriva celor de la ASU Poli pe 21 ianuarie, cu CSM Deva pe 23 ianuarie și pe 30 ianuarie va mai disputa un amical, dar urmează să fie găsit adversarul. Ulterior, echipa lui Minteuan se va mai testa cu U Craiova 1948 SA, pe 6 februarie, iar pe 13 va evolua contra celor de la Ripensia.

CSM Reșița a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe locul 14, cu 18 puncte acumulate în 14 meciuri. În 2021, echipa lui Alin Minteuan mai are șase meciuri în sezonul regular, după cum urmează: FK Csikszereda (deplasare), Dunărea Călărași (acasă), Viitorul Pandurii (deplasare), CSM Slatina (acasă), Fotbal Comuna Recea (deplasare) și U Craiova 1948 SA (acasă).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-mutat-pe-piata-transferurilor-doi-jucatori-care-in-prima-parte-a-campionatului-au-jucat-la-turris-oltul-sub-comanda-lui-alin-minteuan-la-primul-antrenament-din-2021-19164526

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-vadrariu-a-semnat-cu-o-noua-echipa-dupa-despartirea-de-csm-resita-19164462

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-continua-sa-faca-schimbari-la-nivelul-lotului-doi-jucatori-cu-experienta-pusi-pe-liber-inainte-de-plecarea-in-cantonament-19165315

 

 

Andrei PASCU 18 Jan. 2021, 11:33 Liga 2
Pe aceeași temă