CSM Reșița a plecat învinsă de la Mioveni, dar Flavius Stoican rămâne încrezător: ”Păcat de eroarea din ultimele minute”

Andrei PASCU 07 Oct. 2023, 17:17 Liga 2

CSM Reșița s-a întors fără punct din deplasarea de pe terenul formației CS Mioveni, sâmbătă, în etapa a 9-a de Liga 2, chiar dacă spre finalul partidei rezultatul era egal, 1-1.

Trupa din Valea Domanului a cedat cu 1-2, în urma unui gol venit în minutul 86.

CSM Reșița, fără punct după deplasarea cu CS Mioveni

Una dintre surprizele plăcute ale acestor prime runde din Liga 2, CS Mioveni a avut avantaj pe tabelă din minutul 25, când a marcat italianul Davide Massaro. Așa s-a și intrat la cabine, cu avantaj pentru formația lui Constantin Schumacher, iar CSM Reșița a egalat în partea secundă.

Elevii lui Flavius Stoican au punctat în minutul 68, prin Mediop Ndiaye, după minute bune de presiune, și păreau că pot lua un punct din duelul de la Mioveni.

Numai că, spre finalul întâlnirii, CS Mioveni a beneficiat de o lovitură de la 11 metri și a reușit să se impună. A transformat Valentin Coșereanu, în minutul 86, după un fault în careu comis de Chera asupra lui Toma.

  • CSM Reșița: I. Rus – Cega, Dudea (cpt.), Rimovecz, Bărboianu (Cip. Rus 60′) – Chera, I. Popescu (Fr. Cristea 60′), Lascu, Dolghi (D. Fărăgău 46′) – Andr. Burlacu (Al. Negru 46′), Ndiaye (Ardei 73′)
    Rezerve neutilizate: Contra – Andr. Răuță, Domil, Al. Sabău

Flavius Stoican, concluziile partidei CS Mioveni – CSM Reșița

Flavius Stoican a avut un discurs împărțit în două, cu aspecte pozitive și negative. A precizat că erorile au decis partida de la Mioveni, de sâmbătă, dar că echipa îi dă încredere că poate crește, mai ales că începe să aibă, de la meci la meci, tot mai multe ocazii de gol.

Totuși, vrea mai multă inspirație în fața porții și un randament mai bun raportat la ocazii-goluri.

A fost o partidă frumoasă, spectaculoasă, cu multe ocazii de poartă. Au fost două reprize echilibrate, în care ambele echipe au avut multe șanse de a marca și este păcat că am făcut acea greșeală în ultimele minute.

Astfel, le-am oferit celor de la Mioveni un cadou, un penalty, deoarcere de pe margine am simțit că meciul se îndrepta spre un rezultat de egalitate. Asta este, învățăm din toate. Important este că jucăm, ne creăm ocazii și trebuie să fim mult mai lucizi în fața porții.

Trebuie să fructificăm ocaziile pe care le avem pe parcursul meciurilor. Până la urmă, fotbalul te pedepsește chiar dacă îți dorești victoria, ajungi în careu și ai ocazii pe care le ratezi. Tot timpul va exista posibilitatea ca la prima greșeală, cum de altfel s-a și întâmplat, să facem un cadou, adică acel penalty din final de meci.

Felicit echipa gazdă, deoarece și ea a avut șansa ei de a marca, și noi la fel, dar Mioveni a fost mai inspirată. Cu puțin noroc, gazdele au luat cele trei puncte puse în joc din această întâlnire.

Vrem să avem o identitate a noastră, am mai spus acest lucru. Încercăm să jucăm un fotbal frumos, vrem să pasăm și să fim echipa care duce mingea, nu întâmplător, în fața porții. Ne dorim să avem un joc combinativ, asta lucrăm la antrenamente, dar sunt și situații în care trebuie să fim mai pragmatici”, a declarat antrenorul Flavius Stoican, la finalul partidei de la Mioveni.

CSM Reșița, 9 puncte în nouă meciuri de Liga 2

CSM Reșița a rămas la 9 puncte în clasamentul Ligii 2 și este pe locul 15. Este la un punct de locul 14, FK Miercurea Ciuc, și are un punct peste următoarea clasată sub ea, Metaloglobus.

În runda a 10-a din Liga 2, bănățenii au meci pe teren propriu, cu CS Tunari, locul 17 cu 7 puncte, echipă care va evolua contra Corvinului Hunedoara în etapa în curs, a 9-a, luni.

Avem nevoie de puncte, dar ceea ce este bine este faptul că ne creăm ocazii. Așadar, cred că va veni și șansa noastră în care vom marca mai mult. La acest meci n-am reușit să marcăm decât un gol.

Jocul echipei îmi dă speranțe, dar trebuie să fim mult mai ponderați, mult mai atenți și trebuie să luăm punct sau puncte din meciurile din deplasare. În general, oamenii uită jocul bun al echipei și doar punctele contează!”, a mai declarat Flavius Stoican.

Foto: CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-victorie-cu-csm-slatina-2-1-in-etapa-9-de-liga-2-19288027

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-esec-si-cu-gloria-buzau-1-2-in-etapa-a-9-a-de-liga-2-19288021

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-castigat-in-extremis-la-dej-19288003

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-castigat-in-extremis-la-dej-19288003

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-9-liga-2-19287899

Andrei PASCU 07 Oct. 2023, 17:17 Liga 2
Pe aceeași temă