CSC Şelimbăr va organiza pe stadionul Municipal din Sibiu doar două jocuri din cele șapte pe care le dispută în Liga 2 în 2023. Unde poate debuta acasă în noul sezon

Marius ANGHEL 31 Jul. 2023, 15:11 Liga 2
CSC Şelimbăr va organiza pe stadionul Municipal din Sibiu doar două jocuri din cele șapte pe care le dispută în Liga 2 în 2023. Unde poate debuta acasă în noul sezon

CSC Şelimbăr va începe noul sezon de Liga 2, al treilea de când a ajuns în acest campionat, cu un joc în deplasare. Echipa antrenată de Claudiu Niculescu debutează sâmbătă, 5 august, contra celor de la Metaloglobus, la Clinceni, acolo unde formația bucureșteană își mută casă începând din această nouă ediție a eșalonului secund.

Sibienii vor fi organizatori de joc în etapa a 2-a, în fața celor de la Unirea Dej, iar partida apare în acest moment pe site-ul FRF (foto jos) ca fiind programată pe stadionul Municipal din Sibiu. Informațiile Liga2.ro sunt că jocul cu clujenii nu va avea loc la Sibiu, ci pe o altă arenă din județ, cel mai probabil la Cisnădie.

Însă, în noul sezon, CSC Șelimbăr va evolua acasă atât la, probabil, Cisnădie, cât și la Sibiu, unde va desfășura cel puțin două meciuri.

CSC Șelimbăr joacă meciurile cu Steaua și Unirea Slobozia pe stadionul Municipal din Sibiu

Într-un interviu acordat de președintele executiv Remus Șerban și publicat de clubul din Șelimbăr, acesta spune că pe stadionul Municipal din Sibiu echipa își va disputa cu certitudine meciurile cu Steaua și Unirea Slobozia, în etapa 5, respectiv 9. Însă, până și între acestea două, Șelimbărul are de organizat partidele cu Unirea Dej (etapa 2) și Gloria Buzău (etapa 7).

”La acest moment, pot să vă spun cu certitudine că meciurile cu Steaua București și Unirea Slobozia le vom disputa pe Stadionul Municipal Sibiu, de unde am primit aviz pozitiv. Pentru restul etapelor de acasă, suntem în discuții avansate și sperăm ca săptămâna viitoare să semnăm contractul pentru un stadion din apropierea Șelimbărului”, a răspuns Remus Șerban la întrebarea unde va juca echipa în acest an, după ce în sezonul trecut acasă a reprezentat în majoritatea partidelor stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea și o dată Municipalul din Sibiu, când a întâlnit Dinamo (foto jos).

  • FC Hermannstadt este principala beneficiară a stadionului Municipal din Sibiu, din acest motiv CSC Șelimbăr a primit acord doar pentru două jocuri. Pentru celelalte date solicitate de echipa din Liga 2 stadionul este rezervat prim-divizionarei antrenată de Marius Măldărășanu.

Celelalte jocuri de acasă ar putea fi disputate la Cisnădie

Mai multe detalii despre această situația a dat directorul general Cornel Stănilă.

”Am solicitat Serviciului Public care administrează stadionul Municipal din Sibiu închirierea stadionului pentru disputarea primele șase etape de acasă. Am primit aviz pozitiv doar pentru două date. Data meciului cu Steaua București, din 2 septembrie, și cea a jocului cu Unirea Slobozia, din 7 octombrie”, a transmis, pentru Liga2.ro, Stănilă, care pentru celelalte jocuri de acasă în 2023 ale echipei are un acord de principiu pentru închirierea unui alt stadion, însă până nu se semnează actele refuză să spună care este acesta.

Din informațiile Liga2.ro, este vorba despre stadionul din Cisnădie, localitate aflată la circa 9 kilometri distanță de Șelimbăr.

Clubul și-a disputat meciurile de acasă, de când activează în Liga 2, la Avrig, Râmnicu Vâlcea și Sibiu. Varianta Cisnădie, cea mai apropiată de casă, a mai fost luată în calcul și în trecut.

Dacă nu vor interveni alte probleme, atunci CSC Șelimbăr va disputa la Cisnădie partidele cu Unirea Dej, Gloria Buzău, CSC Dumbrăvița, Progresul Spartac sau FC Brașov și CSM Reșița, toate programate acasă în 2023. În sezonul regular al Ligii 2, echipa sibiană va mai avea de organizat și jocurile cu CS Mioveni și Chindia Târgoviște, însă acestea au loc în 2024.

0-0 cu Chindia în ultimul amical înainte de debutul în noul sezon al Ligii 2

Altfel, CSC Șelimbăr a disputat sâmbătă, pe stadionul ”Eugen Popescu” din Târgoviște, cu porțile închise spectatorilor și presei, un amical cu Chindia, ultimul programat înainte de primul joc oficial din noul sezon al Ligii 2, cel cu Metaloglobus.

Partida cu Chindia s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

Claudiu Niculescu a utilizat următorii jucători: Roșca – Palmeș, Natea, R. Crișan, Fl. Mitrea – Tud. Călin, Panos – Monea, I. Năstăsie, R. Popa – Rodri Hernando. Au mai intrat: Mitrovic – Ct. Alexe, Babovic, Mouasso, Al. Luca, Soare, Rotund și Cociș.

Cu această ocazie au debutat noile achiziții camerunezul Paul Mouasso și danezul Danilo Babovic.

  • În celelalte meciuri amicale disputate în această vară, CSC Șelimbăr a înregistrat următoarele rezultate: 0-1 cu FC Hermannstadt, 0-0 cu Akademija Pandev (prima ligă din Macedonia de Nord), 2-0 cu Minyor Pernik (retrogradată în liga a treia din Bulgaria) și 2-2 cu KS Teuta Durres (prima ligă din Albania).

”Negocieri avansate” pentru aducerea unui atacant central sub comanda lui Claudiu Niculescu

În ceea ce privește lotul de jucători cu care va începe Șelimbărul noul sezon de Liga 2, președintele Remus Șerban spune că acesta este complet în proporție de 90 la sută. Se mai dorește un atacant central, sperându-se aducerea sa până la meciul cu Metaloglobus.

”În acest moment, lotul este complet, atât numeric cât și valoric, în proporție de 90 la sută. Suntem în negocieri avansate pentru transferul unui atacant central pe care sperăm să-l putem aduce până la prima etapă”, a spus Șerban, care a vorbit și despre obiectivul pentru noul sezon: ”Încă de la înființare, strategia clubului a fost să creștem de la an la an, motiv pentru care îmi doresc ca în acest sezon să ne clasăm pe o poziție cât mai bună la finalul campionatului. Dacă vom reuși să intrăm în play-off, cred că va fi o performanță deosebită pentru clubul nostru. Îmi doresc să nu mai repetăm greșelile din anii precedenți, sper că am învățat din ele, și sunt convins că băieții vor aborda fiecare meci cu determinare pentru a obține victoria.”

Cu echipa din Șelimbăr au semnat în această vară următorii jucători: Marvin Schieb, Mikael Panos (ambii luați de la FK Miercurea Ciuc), Rodrigo Hernando (ex CSM Satu Mare), Raul Popa (UTA), Tudor Cociș (FC Brașov), Tudor Călin (Poli Timișoara), Cătălin Alexe (Minaur Baia Mare), Eric Vînău, Raul Rotund (ambii împrumutați de la ”U” Cluj), Paul Henry Moussinga Mouasso (FK Skopje – prima ligă din Macedonia de Nord) și Danilo Babovic (Hillerod – liga secundă din Danemarca). La echipă a revenit și Radu Crișan, care încheia colaborarea cu Șelimbărul la finalul sezonului recent încheiat.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-doi-jucatori-straini-la-selimbar-un-camerunez-care-a-fost-la-juniori-la-psg-si-un-danez-cu-juniorat-la-fc-copenhaga-19278250

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ca-la-noi-la-nimeni-liga-2-din-romania-versus-structurile-esaloanelor-secunde-din-celelalte-tari-care-apartin-de-uefa-sub-lupa-lui-razvan-toma-19277899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-frf-stabileste-astazi-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-sezon-2023-2024-19277624

Marius ANGHEL 31 Jul. 2023, 15:11 Liga 2
Pe aceeași temă