CSC Dumbrăvița debutează pe teren propriu în Liga 2, cu Unirea Dej. Cosmin Stan: ”Față de săptămâna trecută, suntem mai încrezători”

Anda DELIU 11 Aug. 2022, 15:02 Liga 2
CSC Dumbrăvița debutează pe teren propriu în Liga 2, cu Unirea Dej. Cosmin Stan: ”Față de săptămâna trecută, suntem mai încrezători”

După ce au cerut să joace în deplasare în prima rundă, pentru a termina lucrările la teren, iată că vine și momentul așteptat de cei de la CSC Dumbrăvița.

Nou-promovata în Liga 2 debutează acasă cu Unirea Dej, iar antrenorul Cosmin Stan spune că, după victoria din prima rundă cu Viitorul Pandurii (1-0 la Târgu Jiu), emoțiile și tracul de debut s-au estompat în rândul echipei sale.

CSC Dumbrăvița își propune să debuteze în Liga 2 cu victorie și în primul meci pe teren propriu

Timișenii au câștigat cu 2-1 un amical jucat vara aceasta cu Unirea Dej și spun că asta le dă un ascedent moral, pe lângă cele trei puncte obținute săptămâna trecută la Târgu Jiu.

”Față de săptămâna trecută, cred că suntem mai încrezători după rezultatul pe care l-am avut în prima etapă. Înainte de debutul oficial a fost puțină tensiune. Cred că săptămâna aceasta, chiar dacă debutăm pe teren propriu, suntem mult mai degajați. A fost foarte important pentru moralul nostru să lum pulsul Ligii 2 și cred că vom aborda cu mult mai multă încredere jocurile. Unirea Dej este, după părerea mea, un adversar superior celui de săptămâna trecută. Este o echipă relativ tânără, cu foarte mult elan și care în campionatul trecut și în prima etapă a întors rezultatele. Lucrul acesta s-a întâmplat chiar de mai multe ori. Am urmărit meciul lor cu Miercurea Ciuc și 60 de minute, s-a jucat în jumătatea dejenilor. După ce oaspeții au deschis scorul, au avut un elan fantastic, au renăscut. O echipă bună antrenată de un antrenor foarte tânăr, preocupat să joace un fotbal cât mai modern, dar cred că și noi avem atuuriile noastre ca să putem câștiga meciul de sâmbătă. Avem un ascedent moral prin faptul că I-am învins în amiclaul de la Dej. Cred că nu se va depăși asistența de la meciul cu Reșița, deoarece este august și lumea este încă în concedii”, a precizat Cosmin Stan.

Antrenorul Cosmin Stan ar mai dori un transfer

Dumbrăvițenii, care abordează și sistemul 3-5-2, au făcut strategia inițială cu încă un transfer în zona defensivă, fundașul central Alexandru Sabău. Jucătorul, care aparține de Petrolul, a fost rechemat de prahoveni și dat la Steaua. Deși unele informații sunt că dacă tânărul era legitimat mai rapid de Dumbrăvița, ar fi rămas în Timiș, Cosmin Stan nu crede că cei din conducere au vreo vină, dar spune că se mai caută un fotbalist, chiar dacă nu neapărat pe axul central.

”Deși noi avem un lot de 25, în momentul în care am făcut strategia să avem un lot de 26 de jucători. Deci ar mai fi un loc. Avem nevoie de un jucător cerebral la mijlocul terenului, un fundaș sau un mijlocaș central care să facă ambele faze, sau chiar un atacant. Pe Alexandru Sabău l-au cerut înapoi cei de la Petrolul, nu ne puteam opune, oamenii de la Ploiești au fost foarte înțelegători. N-am știut că-l vor da la Steaua, noi știam că-l vor pentru ei. Toți jucătorii noștri au fost înregistrați în același moment”, a spus Stan despre acest lucru.

Pentru acest meci cu Unirea Dej vor fi indisponibili Răzvan Ghinescu și Dragan Paulevici.

Jucătorii Dumbrăviței, optimiști-realiști pentru debutul acasă

După promovare și victoria din prima etapă, firește, la CSC Dumbrăvița atmosfera e bună. Jucătorii spun și ei că meciul va fi mai greu ca cel de la Târgu Jiu.

”Un meci mai greu față de Viitorul Pandurii. Îi știm pe cei de la Unirea Dej, am mai jucat contra lor și am câștigat cu 2-1. Suntem echipe asemănătoare ca medie de vârstă, una coborâtă. Ei sunt o echipă preocupată de fotbal. Va fi un meci de luptă, în mare”, spune Toma Bodri.

Fratele său geamăn, Luca Bodri, speră să bucure publicul. ”Este o zi istorică pentru sportul dumbrăvițean. N-am mai trăit așa ceva, sper să nu ne dezamăgim fanii. Eu zic că va fi un meci echilibrat, mai echilibrat decât cel de la Târgu Jiu, cu două echipe tinere, preocupate de fotbal, cu o posesie bună. Pentru ochiul spectatorului va fi un meci destul de frumos”, a spus Luca Bodri.

Ambele echipe au câte 3 puncte în clasament după prima etapă, Unirea Dej învingând cu 2-1, pe teren propriu, FK Miercurea Ciuc. Golaverajul face ca Dejul să fie pe locul 3, iar Dumbrăvița, pe 8. Meciul direct dintre cele două formații are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Ştefan Dobay” din Dumbrăviţa.

Conferința de presă în care au vorbit Cosmin Stan, Toma Bodri și Luca Bodri, înainte de CSC Dumbrăvița – Unirea Dej:

Anda DELIU 11 Aug. 2022, 15:02 Liga 2
Pe aceeași temă