CSC Dumbrăvița așteaptă cu entuziasm meciul cu Steaua, antrenorul Cosmin Stan a analizat și a tras concluzii despre jocul echipei lui Daniel Oprița. În jurul arenei ”Ștefan Dobay” se va restricționa circulația

Anda DELIU 26 Aug. 2022, 00:00 Liga 2
CSC Dumbrăvița așteaptă cu entuziasm meciul cu Steaua, antrenorul Cosmin Stan a analizat și a tras concluzii despre jocul echipei lui Daniel Oprița. În jurul arenei ”Ștefan Dobay” se va restricționa circulația

CSC Dumbrăvița va juca luni acasă, de la ora 18:00, cu Steaua, într-un meci la care alb-verzii se așteaptă să umple micuța arenă comunală ”Ştefan Dobay”, greu de conceput cum a fost acceptată pentru a găzdui un astfel de joc cu o galerie importantă în România.

Antrenorul și jucătorii formației timișene spun că astfel de momente nu aduc presiune în cadrul lotului, ci doar entuziasm.

Conducătorii Dumbrăviței se așteaptă să fie haos în comună cu ocazia acestui meci istoric.

Cosmin Stan și-a dat cu părerea despre evoluția Stelei în acest sezon

Cosmin Stan nu are probleme de lot pentru acest meci cu Steaua, înainte de care l-a adus pe Tudor Moțiu, accidentat, și s-a despărțit de Sergiu Sabău, jucător achiziționat în vara aceasta. Nu sunt probleme de lot, așadar, entusiasmul e la cote ridicate.

”Din punctul meu de vedere, cele două echipe care se întâlnesc luni sunt în momente diferite. Noi suntem clar pe un trend ascendent, și ca joc, și ca rezultate. Rezultatul ultimului joc ne dă speranțe (2-2 la Buftea cu Concordia Chiajna), chiar dacă meritam mai mult decât un punct. Echipa adversă are probleme în acest început de sezon. Probabil că îi apasă foarte mult că nu au drept de promovare. E foarte greu de gestionat o astfel de situație. Lotul lor de jucători este un lot foarte bun și clar trebuie să facă mai multe puncte. În prima etapă au avut un joc foarte bun cu Metaloglobus. În meciul cu Slatina au făcut un joc modest și nu meritau să câștige. Jocul mai slab a continuat și în partida cu Miercurea Ciuc. Cred că și-au intrat foarte rapid în ritm și probabil ulterior a apărut o problemă internă. Pe de o parte, când pierzi acasă cu 4-0 cred că vrei să speli rușinea în meciul următor. Nu știu dacă este un avantaj sau dezavantaj pentru Dumbrăvița”, a spus Cosmin Stan.

Antrenorul și jucătorii de la Dumbrăvița mai aveau puțin și nu se vedeau de sticlele de apă la conferința de presă organizată înaintea meciului cu Steaua, într-un demers neinspirat de a face reclamă sponsorului care asigură apa de băut echipei. Foto: CSC Dumbrăvița

Trafic restricționat în Dumbrăvița

Luni, în ziua meciului, două din străzile din jurul stadionului ”Ştefan Dobay” vor avea traficul restricționat.

”Traficul auto va fi restricționat în zona stadionului, între orele 16:30 – 20:00, pe străzile Silvana și Kos Karoly. Se așteaptă participarea unui număr mare de spectatori, care va genera un trafic auto mai intens în zonă. Li se reamintește șoferilor că este interzis să blocheze intersecțiile și accesele auto la imobile. Poliția Locală Dumbrăvița, Postul de Poliție Dumbrăvița, împreună cu efective sporite ale Jandarmeriei vor asigura liniștea și ordinea publică la eveniment”, a precizat clubul timișean.

Cosmin Stan a punctat că elevii săi nu au emoții pentru acest meci. ”Am trecut peste tracul de debut. Cred că de lucrurile acestea noi doar ne bucurăm. Cred că doar ne dau un implus în plus, să facem un joc bun și să scoatem punct sau puncte și din meciul cu Steaua”, a punctat Stan.

Martinov, râde de steliști: ”Să pierzi acasă cu 4-0 cu Miercurea Ciuc, la lotul pe care îi au…”

Jucătorii alb-verzilor au avut cuvinte de laudă despre roș-albaștri. Alexandru Martinov, revenit recent de al FC Brașov, e, însă, optimist pentru echipa sa.

”Părerea mea e că e un meci destul de dificil. Vor veni băieții montați să spele rușinea. Să pierzi acasă cu 4-0 cu Miercurea Ciuc, la lotul pe care îi au… Dar eu am încredere în băieți și cu siguranță vom face un meci foarte bun. Eu am vrut să vin înapoi ca să continui ce am construit aici. Nu m-am simțit bine, nu m-am acomodat. Eu zic că aveam nevoie de experiența asta. Am schimbat atmosfera și m-am întors cu forțe noi”, a declarat cel poreclit ”Jardel”.

Petre Simon are mai mult respect pentru Steaua: ”E cea mai bună echipă din eșalonul secund. Trebuie să fim capacitați foarte bine”

Mai tânărul Petre Simon, marcator al golului de 2-1 în meciul cu Concordia Chiajna (scor 2-2), din penalty, spune că Steaua e cea mai bună echipa din Liga 2 și a explicat de ce nu l-a păstrat Ripensia.

”Va urma un meci destul de greu, cu cea mai bună echipă din eșalonul secund, deoarece au foarte mulți jucători cu experiență. Eu cred că dacă suntem capacitați foarte bine, vom face un meci bun, deoarece jucăm acasă și vom avea foarte mulți susținători. Suntem încrezători și am demonstrat asta în ultimele partide. La Ripensia mi-au spus ce a și declarat antrenorul, că nu pot aduce un plus în benzi. Nu m-a descurajat”, a spus Simon, utilizat de Cosmin Stan în toate cele trei meciuri din Liga 2, chiar ca titular.

CSC Dumbrăvița ar fi trebuit să joace săptămâna viitoare în Turul 2 al Cupei României, însă FRF i-a creat un avantaj, oferindu-i calificarea direct în Turul 3.

CSC Dumbrăvița și Steaua vor juca în încheierea etapei a 4-a a Ligii 2. Meciul e pregramat să aibă loc luni, de la ora 18:00, pe stadionul ”Ştefan Dobay”. Înaintea debutului rundei, timișenii sunt pe locul 8, cu 4 puncte și golaveraj 4-4, iar bucureștenii ocupă poziția a 10-a, tot cu 4 puncte, dar cu golaveraj 3-6.

Foto principal: Eduard Vînătoru / Mediafax Foto

Anda DELIU 26 Aug. 2022, 00:00 Liga 2
Pe aceeași temă