CSC Dumbrăvița s-a dus în cap în ultimele cinci meciuri din 2023! Cosmin Stan, după înfrângerea cu CFC Argeș: ”Nu putem să ne depășim deocamdată condiția”

Anda DELIU 30 Nov. 2023, 23:39 Liga 2

CSC Dumbrăvița a cedat, joi seară, cu scorul de 0-2 în deplasare la Mioveni, în partida cu Campionii FC Argeș, la ultima prezență oficială în 2023.

A fost al cincilea meci fără victorie și gol marcat, care a dus la un golaveraj negativ pentru echipa timișeană, dar și a treia înfrângere consecutivă, iar antrenorul Cosmin Stan a punctat că formația pe care o conduce nu își poate depăși condiția, cu toate că în primele 15 etape a ocupat de opt ori o poziție calificabilă în play-off.

Goluri primite de CSC Dumbrăvila cu CFC Argeș pe erori defensive

Dumbrăvițenii au luat gol în minutul 8, după greșeala de marcaj a lui Nenad Lalic, când Costinel Tofan a marcat. Din minutul 53, al optulea al părții secunde, Bogdan Rusu a trimis pe lângă Trifon și a majorat scorul, stabilit, totodată, rezultatul final.

Cosmin Stan spune că echipa sa face mereu aceleași greșeli, în contextul în care Trifon și Lalic au mai greșit și rundele trecute, dar i-a titularizat.

”Am făcut un meci slăbuț. E o victorie meritată a echipei gazdă. Nu putem să ne depășim deocamdată condiția. Ne mulțumim cu puțin, iar când te mulțumești cu puțin așa se întâmplă. Cine a văzut cam toate meciurile noastre, vede că aceleași greșeli le facem. Adversarul ne dă gol când ajunge pentru prima oară la noi în careu, reușește să marcheze. Asta mai ales în meciurile din deplasare! Când faci același lucru, aceleași greșeli, înseamnă că nu merităm mai mult. Atât putem, degeaba vrem mai mult, asta e situația în acest moment. Nu îmi pare rău că am făcut schimbările atât de târziu, din punctul meu de vedere toată echipa a fost la același nivel, un nivel modest. Inclusiv cei care au intrat pe parcurs. Rămân la concluzia asta, că nu ne putem depăși condiția. Asta e problema noastră și cu asta ne ducem mai departe”, a spus Stan, citat de site-ul clubului său.

CSC Dumbrăvița în eșecul cu CFC Argeș: Trifon – Amariei (Sofran 82′), Țieranu, Zurbagiu (cpt.), Lalic, Gîsă – Zaluschi (Andr. Toroc 69′), I. Tănase, Salhi (Andr. Olaru 82′), Cibi (Martinov 82′) – Paulevici (B. Nortey 69′). Rezerve neutilizate: P. Toroc – Tismonar, Mercioiu, Ristin.

Cosmin Stan e optimist privind parcursul echipei în Liga 2, raportat la sezonul trecut

Anul trecut, la prima prezență în Liga 2, CSC Dumbrăvița a putut spune că toamna s-au numărat bobocii, după un parcurs ascendent, în contextul în care a prins și grupele Cupei României.

Anul acesta, și programul echipei a făcut ca lucrurile să stea altfel. Stan spune însă că echipa e mai bună la al doilea sezon din istoria clubului în liga secundă.

”Rămân, totuși, la părerea că e un sezon mai bun decât cel trecut. Chiar dacă anul trecut am terminat sezonul de toamnă în forță, iar acum l-am terminat în genunchi. Anul trecut, după 15 etape aveam 16 puncte, iar acum avem 19. Deci și din acest punct de vedere, al statisticii, e un sezon mai bun pentru noi. E trist faptul că am fost foarte mult timp pe locuri de play-off sau în apropierea play-off-ului. Spre final, ne-am îndepărtat decisiv din punctul meu de vedere, indiferent de jocul rezultatelor din această etapă. Cred că rămânem să luptăm pentru evitarea retrogradării. Cu echipele din spate, am reușit să acumulăm puncte, dar cu echipele din față, mai puțin, din păcate”, a conchis Stan, la final de 2023 fotbalistic.

CSC Dumbrăvița e pe locul 12 în Liga 2, însă poate pica până pe 15

CSC Dumbrăvița a căzut, momentan, pe locul 12, cu 19 puncte acumulate în 15 etape. Dar mai poate cădea până pe locul 15 până la finalul rundei în care cade cortina în acest an.

Reunirea echipei va fi la 15 ianuarie 2024, iar în jurul zilei de Dragobete va avea primul meci oficial acasă, cu Unirea Slobozia. Ulterior, în sezonul regular, va mai întâlni Ceahlăul (deplasare), Concordia Chiajna (deplasare) și FK Miercurea Ciuc (acasă), iar apoi va juca, cel mai probabil, în play-out, pentru menținerea în Liga 2.

Foto: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-a-invins-csc-dumbravita-scor-2-0-in-etapa-15-din-liga-2-19294914

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-incheie-un-an-dezastruos-cu-un-meci-cu-csc-dumbravita-19294734

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-a-invins-steaua-1-0-in-etapa-15-din-liga-2-19294878

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-pierdut-partida-cu-corvinul-hunedoara-din-etapa-15-din-liga-2-scor-0-1-19294822#google_vignette

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-terminat-anul-2023-cu-o-remiza-cu-csc-selimbar-19294755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-remizat-cu-csm-resita-in-ultimul-meci-din-2023-19294697

Anda DELIU 30 Nov. 2023, 23:39 Liga 2
Pe aceeași temă