CSC Dumbrăvița a pierdut acasă cu FC Brașov, dar face cu ”mâna” orașului retrogradat Timișoara: ”Marii profesori universitari, doctori într-ale fotbalului, ne-au cântat prohodul”

Anda DELIU 06 May. 2023, 18:05 Liga 2
CSC Dumbrăvița a pierdut acasă cu FC Brașov, dar face cu ”mâna” orașului retrogradat Timișoara: ”Marii profesori universitari, doctori într-ale fotbalului, ne-au cântat prohodul”

CSC Dumbrăvița a pierdut ultimul joc din primul său sezon în Liga 2, la scorul de 1-2 cu FC Brașov, pe teren propriu, în etapa a 7-a a play-out-ului.

În mare parte, echipa lui Dan Alexa a controlat jocul desfășurat pe stadionul ”Stefan Dobay”. După meci, Cosmin Stan nu a mai vrut să dea declarații, dar a făcut-o preparatorul fizic Alexandru Albert, care a avut o săgeată clară spre cei de la Poli Timișoara.

FC Brașov a dominat partida de la Dumbrăvița

Echipa lui Dan Alexa a început meciul mult mai hotărâtă. Angelov a fost în prim-plan ofensiv, iar în minutul 32 a și lovit bara. Și timișoreanul Zoran Mitrov a pus presiune pe Trifon, iar în prelungirile primei reprize a și reușit să înscrie. Dumbravă a centrat din stânga, iar fostul ripensist Zoran Mitrov a marcat cu capul, din centrul careului, pentru 1-0 pentru FC Brașov la pauză.

Condus, Cosmin Stan a făcut trei mutări la pauză. S-a dovedit a fi inspirate pentru moment, căci cei trei au construit golul egalizator. În minutul 53, Olaru a recuperat și a trimis la Piftor. Moldoveanul a centrat pentru lovitura de cap a lui Tudor Moțiu, aflat la bara a doua.

Până la urmă, în minutul 66, Milcho Angelov a recepționat o centrare peste apărare și a marcat din 10 metri pentru 2-1 pentru brașoveni. Peste trei minute, Diogo Izata putea înscrie și el, dar Trifon a intervenit. Bulgarul Angelov a mai avut ocazii în minutul 76 și 79, dar cu portarul gazdelor pe fază. Și Olaru a fost periculos în minutul 85, însă Ureche a intervenit.

Supărare în tabăra Dumbrăviței. Antrenorul Cosmin Stan a refuzat să ofere declarații

Cosmin Stan nu a vrut să dea declarații după meci, astfel că a vorbit preparatorul fizic Alexandru Albert.

”Eu, unul, personal, sunt supărat, la fel ca și Cosmin și băieții. În vestiar sunt foarte-foarte supărați. Dar cred că cel mai important e că ne-am atins obiectivul, adică salvarea de la retrogradare. Și acum așteptăm cu nerăbdare vacanța și următorul sezon”, a spus Albert.

Echipa a fost motivată, dar asta nu a fost de ajuns, crede preparatorul fizic. ”Împreună cu Cosmin, cu Iacob (n.r. – secundul fără licența, netrecut niciodată pe raport), cu stafful medical, a trebuit să îi ținem tot timpul în priză, să-i capacităm, chiar dacă ne-au salvat cu două etape în urmă. Au mai fost două jocuri importante de jucat, pe care noi ne-am dorit să le câștigăm. Dar așa a fost. La fotbal poți să fii montat, poți să fii capacitat, poți să și pierzi. Acceptăm și chestia asta. Trebuie doar să învățăm din astfel de meciuri, astfel de înfrângeri. Eu sunt convins că după atitudinea lor după meci în vestiar o să învățăm”, a mai spus Albert despre joc.

Altfel, el le-a mulțumit jucătorilor pentru acest sezon încheiat cu rămânerea în Liga 2. ”Cu fotbalistul român dacă faci prea tare nu e bine, dacă nu faci deloc, nu e bine. Întotdeauna caută un alibi. Dar acest grup de jucători este un grup de oameni simpli, faini, dornici de afirmare, cu ambiție. Foarte mulți dintre ei și-au depășit zona de confort și asta ne bucură pentru că am făcut un grup unit. Cred că s-a văzut în teren lucrul acesta. Țin să-i felicit că m-au înjurat doar cu jumătate gură și nu în față”, a punctat preparatorul fizic.

CSC Dumbrăvița în meciul din play-out cu FC Brașov: Trifon – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), C. Toma – Amariei (Moțiu 53’), Niakate (Piftor 53’), Salhi, Curea (Andr. Olaru 53’), T. Bodri (L. Bodri 59’) – Martinov (I. Tănase 65’), Paulevici. Rezerve neutilizate: Mikloș – Bura-Koț, Tismonar, P. Simon.

Săgeată spre ”doctorii” în fotbal

Pe pagina de Facebook a Politehnicii Timișoara, în vară, mulți suporteri comentau că Dumbrăvița sigur va retrograda. Lor, dar și conducerii care a făcut ca alb-violeții să se facă de râs în acest sezon în care dinspre Timișoara doar s-a făcut gargară și nu s-a jucat fotbal, Alexandru Albert le-a transmis un mesaj clar. ”Păi noi am fost singurii care am crezut în noi. Că toți de pe aici, de prin județul Timiș, mari profesori universitari, doctori într-ale fotbalului ne-au cântat prohodul. Cu lumânări, cu slujbe. Noi am fost singurii nebuni care am crezut în noi. Am știut ceea ce facem. Uite că, drept dovadă, munca noastră este răsplătită. A tuturor celor care sunt în jurul acestei echipe. În special, meritul este al lui Cosmin, pentru că este un tip foarte-foarte priceput și foarte ambițios, dedicat și sperăm ca și anul care vine să facem foarte frumoasă”, a mai precizat membrul staffului echipei din Dumbrăvița.

Cu 33 de puncte, Dumbrăvița a terminat pe lcul 3 în Grupa A de play-out.

Foto și video: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-terminat-in-genunchi-sezonul-de-liga-2-cu-un-esec-acasa-la-scorul-de-0-5-paul-codrea-nu-mai-eram-echipa-eram-11-baieti-imbracati-in-acelasi-tricou-19269603

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-termina-increzatoare-liga-2-si-intra-devreme-in-vacanta-concluziile-finale-ale-lui-robert-ilyes-dupa-partida-cu-cs-comunal-selimbar-si-planurile-pentru-vara-19269588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-de-moral-la-targu-jiu-progresul-spartac-a-castigat-partida-cu-viitorul-pandurii-si-abordeaza-cu-incredere-barajul-cu-metaloglobus-andrei-erimia-ar-fi-trebuit-sa-mai-marcam-19269586

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-final-de-liga-2-cu-victorie-cu-concordia-chiajna-19269543

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-play-out-astazi-aflam-a-doua-echipa-care-va-merge-la-barajul-de-mentinere-19269440

Anda DELIU 06 May. 2023, 18:05 Liga 2
Pe aceeași temă