Poli Timișoara a terminat în genunchi sezonul de Liga 2, cu un eșec acasă la scorul de 0-5. Paul Codrea: ”Nu mai eram echipă. Eram 11 băieți îmbrăcați în același tricou”

Anda DELIU 06 May. 2023, 17:21 Liga 2

Înfrângere amară pentru Poli Timișoara la finalul celor 7 ani consecutivi petrecuți în Liga 2. Alb-violeții au pierdut acasă la scorul de 0-5 cu Metaloglobus, după ce la pauză tabela rămăsese nemodificată, și părăsesc eșalonul secund pe ușa din dos.

Paul Codrea a recunoscut că nu se aștepta chiar la acest rezultat, dar nici nu a fost dur cu jucătorii.

Metaloglobus a dominat categoric meciul de la Timișoara

Încă din prima repriză s-a văzut că Metaloglobus a vrut să evolueze bine înainte de baraj, căci formația din Capitală era sigură de faptul că Slatina nu se va împiedica acasă de Minaur și ”pronosticul” i-a ieșit. Elevii lui Eusebiu Tudor au avut ocazii prin Honciu și Liș, în timp ce Poli a fost destul de anemică. Bîrnoi a avut o ratare mare în minutul 24, când a rămas singur cu Gavrilaș și a tras extrem de imprecis, de altfel, așa cum a fost și atacul Politehnicii tot sezonul, cu un total de 18 goluri marcate în sezonul regular și play-out.

Echipa bucureșteană le-a arătat alb-violeților cum se trage la poartă

După dominarea din prima repriză, Metaloglobus a început să scoată ”gloanțele”. Mai întâi, Georgian Honciu a marcat în minutul 52, direct din lovitură liberă, iar mingea a intrat în poartă din bara laterală, aproape de vinclu, pentru o execuție de manual. Peste cinci minute, Robert Neacșu a avut un șut puternic, printr-un careu plin de apărători, fază la care Moldovan a atins mingea, dar nu a mai avut ce face. Tabela de pe ”Știința” a rămas blocată la 0-1, însă golurile au tot venit.

În minutul 73, apărarea timișoreană a fost groggy, iar Laurențiu Liș a finalizat sigur, la colțul lung, din fața careului mic. Peste un minut, Zukanovic aproape că l-a imitat pentru 0-4, iar tabela închis-o tot croatul, în minutul 87.

Asistență puțină pe Știința, galerie cu resentimente

Cu o vreme superbă de mai la Timișoara, pe arena alb-violetă a fost puțină lume. Spre final de meci, când oricum lucrurile nu mergeau în favoarea echipei lui Codrea în teren, galeria a început să se distreze înjurând rivalii. Lista a fost foarte lungă, cu șapte echipe luate la ”rost”: Steaua, Dinamo, UTA, Farul, Corvinul, Petrolul și Oțelul. După care a urmat și Viorel Șerban, cel care a fost mult timp președinte al echipei și acum conduce structura de societate pe acțiuni, într-un fel, omul care a întreținut cel mai mult conceptul utopic de echipă fără patroni, dorit de galerie.

S-a scandat și numele Ripensiei, timid, dar fără alte invective.

Paul Codrea nu se aștepta la acest rezultat

Codrea a admis că nu se aștepta la rezultatul dur. Față de ce s-a jucat pe teren, el a dat declarații de complezență, căci Poli nu a dat niciun moment senzația că e în controlul partidei.

”Foarte drastică. Ne pare foarte rău. Sincer, nu mă așteptam, după prima repriză în care zic eu că meciul a fost foarte echilibrat. Poate chiar am condus noi puțin jocul. Nu mă așteptam la repriza a doua. Din păcate, au venit golurile acelea cu execuțiile prima foarte frumoasă, a doua, cu puțină șansă, poate, o greșeală a noastră. Acolo, bineînțeles că mental băieții au cedat, din păcate. Ne pare foarte rău, ne cerem scuze, dar cred că băieții atât au putut ei în momentul acesta și atât au dat. N-am ce să le reproșez. Cred că după primul gol (n.r. – întrebat dacă au căzut psihic) a venit repede al doilea gol. Dacă nu venea al doilea gol, eu zic că eram în meci. Dar s-a schimbat tot după al doilea și am văzut că pe final deja nu mai eram echipă. Eram 11 băieți îmbrăcați în același tricou, dar nu eram echipă”, a spus Codrea.

Doar șapte rezerve pentru Poli la ultimul meci în Liga 2, mulți dintre ei tineri

Deși pe raport se pot trece nouă jucători, a ”bătut” vântul la Poli, care a avut doar șapte inși pe bancă, mulți dintre ei tineri.

”Atâția suntem, din care șase erau juniori. Alin (n.r. – Alin Ignea) era singurul senior. Aceștia suntem în momentul actual. Lumea trebuie să înțeleagă că am dus-o greu în ultima perioadă. S-au accidentat Bocșan și Oanea, au plecat Onii și Milos (n.r. – Onni Tiihonen și Milos Sekulic). Am rămas în nouă seniori la antrenamente. E destul de complicat. Dar nu ne-am plâns de asta. Am văzut o oportunitate pentru tineri și am încercat să o valorifcăm. Eu zic că doi tineri, Vlaicu și Marincu, și-au câștigat locul de titular”, a spus principalul Politehnicii despre acest aspect.

Poli Timișoara în meciul din play-out cu Metaloglobus: D. Moldovan – D. Radu, Vlaicu (M. Lazăr 77’), Porumb (Ignea 60’), Taub, Marincu – Gîdea, Tud. Călin, Târșa (E. Adam 68’) – Gavra (cpt., Bg. Bratu 68’), Bîrnoi ( M. Oprea 60’). Rezerve neutilizate: Balica – Macovei.

Galeria a consolat tinerii Politehnicii

Suporterii au acceptat ideea că echipa merge în Liga 3 și au avut cuvinte de consolare pentru tineri, la final. Codrea e încrezător cu există viitor cu juniori, deși Poli nu mai are niciun convocat la loturile naționale din centrul său.

”Mă bucură lucrul acesta, dar eu zic că și băieții seniori care au jucat merită felicitați. Au lucrat în lunile astea în niște condiții foarte grele, cu presiune tot timpul. Nu e ușor să joci la o echipă care e pe ultimul loc. Mulți dintre ei au venit în iarnă, nu cred că sunt vinovați ei de ceea ce s-a întâmplat până acum. Ideea e, cum am mai spus-o, ce vom face de acum încolo. Cred că acesta e lucrul cel mai important. Dacă reușim să creăm o echipă bună și să construim ceva mai pe termen lung, pentru că așa vedem că nu e rețeta corectă”, a punctat Codrea.

Codrea spune că sunt bani pentru Liga 3

Antrenorul echipei timișorene consideră că vor fi bani pentru un sezon decent de Liga 3.

”Din ce ni s-a comunicat, da. Sunt resurse financiare. Dar vedeți că e greu să atragi fotbaliști buni la Liga 3, pentru că nu putem să comparăm cu salariile de Liga 2. Echipe ca Metaloglobus, Chiajna, finanțate de primării (n.r. – Metaloglobus nu a fost niciodată finanțată de nicio primărie, este club susținut de un finanțator), plătesc salarii mari. Scopul meu e să facem o echipă cât mai bună, să stăm cât mai puțin la Liga 3 și să valorificăm tinerii noștri, pe care îi avem în academie, să fie titulari fixi, nu să intre așa sporadic. Eu zic că sunt câțiva. Marincu, de exempul, mi-a plăcut. A jucat azi pe o poziței nouă, fundaș stânga, s-a descurcat destul de bine. Vlaicu, la fel, a devenit o certitudine. Bineînțeles, ei sunt copii: Vlaicu are 16 ani, Marincu are 17. A intrat Marco Lazăr, are 15 ani. Ce să le cerem lor, să ne câștige meciurile? Avem viitor bun în față. Dacă suporterii ne înțeleg și o să avem liniște, o să construim frumos”, a concluzionat Codrea.

Poli Timișoara a terminat Grupa A de play-out a Ligii 2 pe ultimul loc, 7, cu 19 puncte. În acest sezon, au acumulat mai puține puncte Ripensia, 17, și Unirea Constanța, 18, ambele retrogradate din Grupa B.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-de-moral-la-targu-jiu-progresul-spartac-a-castigat-partida-cu-viitorul-pandurii-si-abordeaza-cu-incredere-barajul-cu-metaloglobus-andrei-erimia-ar-fi-trebuit-sa-mai-marcam-19269586

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-final-de-liga-2-cu-victorie-cu-concordia-chiajna-19269543

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-in-barajul-pentru-mentinerea-in-liga-2-19269525

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-play-out-astazi-aflam-a-doua-echipa-care-va-merge-la-barajul-de-mentinere-19269440

Anda DELIU 06 May. 2023, 17:21 Liga 2
Pe aceeași temă