CSC Dumbrăvița a încasat, la Chiajna, prima înfrângere din acest an. Cosmin Stan: ”Ne-au dat la goluri cât n-am luat în ultimele șapte meciuri”

Anda DELIU 08 Apr. 2023, 21:57 Liga 2

CSC Dumbrăvița a simțit din nou gustul înfrângerii în meci oficial după approape cinci luni, incluzând pauza de iarnă, deoarece Concordia Chiajna a răpus-o cu 3-1 în etapa a 3-a a play-out-ului Ligii 2, Grupa B.

Alb-verzii ar fi fost matematic salvați și de barajul de menținere în Liga 2 cu un succes în această rundă, dar Cosmin Stan a recunoscut că trupa lui Eugen Trică a dominat clar meciul desfășurat la Chiajna.

CSC Dumbrăvița, destul de absentă în prima repriză

CSC Dumbrăvița nu a prea contat în prima repriză și, astfel, Concordia nu a ”iertat-o”. În minutul 30, după o pasă de la Goicea, Petar Petkovski a avansat prin apărarea dumbrăvițeană și l-a învins pe Trifon. După trei minute, Zaluschi a bătut bine o lovitură liberă, dar portarul Chudy a respins.

Peste un minut, ilfovenii au majorat diferența. Burcea a plecat pe contraatac și l-a servit pe macedoneanul Petkovski, care l-a învins din nou pe portarul oaspeților. Situația a turnat plumb în ghetele timișenilor, iar până la pauză tot gazdele au irosit alte ocazii, prin Mediop și Tamaș.

Nemulțumit de ce s-a întâmplat, Cosmin Stan a făcut patru schimbări la pauză.

Revenire insuficientă pentru bănățeni

Antrenorul timișorean a fost inspirat, cumva, deoarece în minutul 48, un jucător nou-intrat a înscris. Zaluschi l-a servit pe Ghinescu, care l-a executat pe Chudy pentru 2-1.

Ambele formații au mai avut ocazii. Trifon nu a fost ”dovedit” și de Mediop, iar la cealaltă poartă, Martinov a trimis puțin peste bară. Chiajna a apăsat apoi mai tare piciorul pe accelerație și după ocazia lui Constantinescu și ”bara” lui Ivanovski, a venit și golul din minutul 85. Raul Rusescu a deviat pentru Mirko Ivanovski, care a trimis în poartă.

În prelungiri, tot Chiajna a fost periculoasă, prin Constantinescu.

CSC Dumbrăvița în meciul din play-out cu Concordia Chiajna: Trifon – Amariei (Tismonar 46’), Gîsă (L. Bodri 79’), Zurbagiu (cpt.), C. Toma – Salhi (Tănase 46’), Curea – Paulevici, Zaluschi, Piftor (Ghinescu 46’) – P. Simon (Martinov 46’). Rezerve neutilizate: Mikloș – Moțiu, Niakate,L. Bodri, Bura-Koț.

Cosmin Stan a recunoscut că Dumbrăvița nu ar fi meritat să câștige

Antrenorul Dumbrăviței a recunoscut că adversaul a fost superior echipei sale, care nu mai pierduse din 13 noiembrie, când a jucat cu Dinamo.

”Cei de la Chiajna ne-au dat la goluri cât n-am luat în ultimele șapte meciuri. A fost o victorie meritată pentru gazde. Din păcate, am făcut greșeli la cele două goluri din prima repriză. Până atunci, meciul a fost echilibrat, dar au venit acele două erori care au schimbat jocul. Am încercat să revenim în cea de-a doua repriză, chiar am reușit să marcăm destul de repede, dar nu am avut luciditate. Am avut câteva situații favorabile, pe care ar fi trebuit să le continuăm cu acțiuni mai bine gândite, la careu. Ne-am precipitat, am avut niște șuturi foarte proaste. Și e păcat, pentru că am avut chiar situații foarte bune, prin care puteam să avem situații clare”, a spus Cosmin Stan.

Antrenorul a recunoscut că nu a fost neapărat așa inspirat la alcăturirea primei echipe, dar nu s-a ferit să schimbe mult la jumătatea partidei. ”Am făcut patru schimbări la pauză, pentru că au fost jucători care nu m-au mulțumit în prima repriză. Cei care au intrat, au adus un suflu nou echipei. În a doua repriză, cred că am făcut un joc bunicel”, a mai punctat el.

Speră să scape matematic de orice emoție privind retrogradarea grație Ripensiei

Săptămâna viitoare, CSC Dumbrăvița va sta, dar poate fi salvată matematic de la baraj dacă Progresul Spartac va fi învinsă de Ripensia, într-un meci-finală pentru locul 5 în Grupa B.

Astfel, nou-promovata va ține pumnii vecinei din Timișoara. ”Urmează o pauză de sărbători, în care vom avea mai multe zile libere să stăm alături de familiile noastre. Sper să revenim apoi cu forțe proaspete pentru ultimele trei meciuri pe care le avem de jucat. Progresul Spartac a bătut cu 9-0 pe Unirea Constanța, dar nu suntem speriați de asta. Nu suntem salvați matematic de baraj încă de astăzi, deși noi ne-am fi dorit. Să sperăm că vom fi salvați săptămâna viitoare, chiar dacă noi nu jucăm. Asta înseamnă ca Ripensia să câștige pe terenul celor de la Progresul Spartac. Chiar așteptăm victoria lor acolo”, a mai adăugat antrenorul timișorean.

CSC Dumbrăvița a rămas cu 30 de puncte, pe locul 3 în Grupa B de play-out. După ce se va odihni de Paște, peste două săptămâni va juca acasă, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu (locul 4, 29 puncte).

Foto: George Filip / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-victorie-cu-csc-dumbravita-19266019

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-din-play-out-cele-sase-meciuri-in-care-se-vor-clarifica-si-mai-mult-echipele-care-vor-retrograda-sau-merge-la-baraj-incep-de-la-ora-1100-19265897

Anda DELIU 08 Apr. 2023, 21:57 Liga 2
Pe aceeași temă