CS Tunari și-a luat bilet pentru întoarcerea în Liga 3! Minunea în care au sperat ilfovenii, cu Dan Alexa dirijor, nu s-a produs. ”Atâta am putut. Retrogradarea noastră este meritată!”

Marius ANGHEL 22 Apr. 2024, 15:50 Liga 2
CS Tunari și-a luat bilet pentru întoarcerea în Liga 3! Minunea în care au sperat ilfovenii, cu Dan Alexa dirijor, nu s-a produs. ”Atâta am putut. Retrogradarea noastră este meritată!”

Multiplele schimbări în lotul de jucători, dar și pe banca tehnică în acest sezon în premieră petrecut în Liga 2 nu s-au dovedit inspirate, în cele din urmă, la CS Tunari.

”Arsenal”, așa cum îi place clubului să se autointituleze, și-a obținut, sâmbătă, în urma eșecului de pe teren propriu cu Concordia Chiajna, biletul pentru întoarcerea în Liga 3.

Dacă pentru fotbalul românesc retrogradarea Tunariului din Liga 2 nu reprezintă vreo pierdere, în schimb, pentru antrenorul Dan Alexa înseamnă o pată pe cariera sa, una asumată, ținând cont că fostul mijlocaș a preluat echipa într-un moment în care o minune i-ar fi adus menținerea în acest eșalon.

De de altă parte, primarul Tunariului a ieșit din nou la rampă, punând etichetă jucătorilor echipei în care, la un moment dat, a crezut că-i pot produce o bucurie.

CS Tunari, exemplul falimentului în Liga 2, la prima participare! Mulți jucători noi, patru antrenori și rezultate deloc

CS Tunari nu s-a uitat deloc la bani după promovarea în premieră în Liga 2 obținută în vară. Nu a continuat cu antrenorul cu care a reușit cea mai mare performanță din istoria sa, Gabriel Manu, puțini au fost jucătorii păstrați în lot și destul de mulți au fost cei aduși pentru a se reuși o figură frumoasă la prima participare în acest campionat. Mădălin Mihăescu, Andrei Sin, Dragoș Gheorghe, Cristian Bustea, Sebastian Moroz, Mihai Ene, Andreas Chirițoiu, Radu Rogac, Ivan Fustar, Mirko Ivanovski, Vasile Constantin sau Mihai Leca s-au numărat printre cei aduși în lot.

Antrenorul Florin Stîngă a rezistat pe bancă în primele șase etape, iar două runde a asigurat interimatul Alin Ilin, până la readucerea lui Ștefan Odoroabă, plecat de la altă nou-promovată în Liga 2, CSM Alexandria.

La finalul anului 2023, echipa avea 12 puncte acumulate în 15 meciuri și ocupa locul 17, ultimul retrogradabil. Jumătate din puncte, șase, au fost obținute cu Ilin interimar, sub indicațiile lui echipa obținând două victorii din cele trei de la finalul anului.

Odoroabă a primit în pauza de iarnă alte ”întări”. Valentin Borcea, Deniz Giafer, Atanas Trică, Kamil Wiktorski sau Adrian Petre s-au aflat printre cei achiziții. Rezultatul? La finalul sezonului regular, după ultimele patru jocuri rămase de disputat, CS Tunari a terminat tot pe locul 17, dar cu 16 puncte! Doar patru în plus.

A fost momentul pentru ca lui Ștefan Odoroabă să i se arate ușa, iar în locul său a fost adus, surprinzător, Dan Alexa, cel căruia i s-a făcut ofertă și în vară, la începutul sezonului, însă atunci a refuzat. ”E foarte, foarte greu să ne salvăm de la retrogradare, dar eu mereu am fost un luptător, și ca jucător, și ca antrenor. Va fi un play-out de totul sau nimic”, spunea Alexa, care după despărțirea de FC Brașov, desființată după ce nu a primit certificarea pentru actualul sezon de Liga 2, a condus pentru o scurtă perioadă de timp prim-divizionara FC Botoșani.

După trei jocuri disputate cu Alexa antrenor, în play-out, CS Tunari a bifat retrogradarea în care doar cei mai optimiști credeau.

CS Tunari a retrogradat matematic în Liga 3 după trei jocuri disputate în play-out-ul Ligii 2, cu Dan Alexa antrenor

Trebuie spus că în meciurile din 2023 CS Tunari le-a disputat pe propriul stadion, unul inaugurat nu cu mult timp în urmă în Liga 3, dar care avea un gazon care a pus-o în mai multe rânduri în situația de a se face de râs. Din 2024 s-a mutat pe terenul de iarbă al bazei FRF de la Buftea.

2-3 cu Chindia Târgoviște, 1-1 la CSM Slatina și 1-2 cu Concordia Chiajna au fost rezultatele echipei ilfovene în play-out, cu Dan Alexa antrenor. Ultimul a fost înregistrat sâmbătă, la Buftea, când s-a consemnat și retrogradarea matematică în Liga 3.

Clubul a anunțat pe pagina sa de Facebook rezultatul, marcatorul său, jucătorii din primul 11 și rezervele și tradiționalul ”Mulțumim tuturor suporterilor care au fost alături de noi!

Nu a lipsit, nici de această dată, comentariul primarul Cristian Nicolae, cel care sprijină acest proiect fotbalistic.

”Atâta am putut .. asta este valorea jucătorilor . Toate echipele cu șansa sa rămâna in liga 2a , au luat puncte . Retrogradarea noastră , este meritata !”, am redat, întocmai, mesajul edilului din Tunari.

Directorul de comunicare al echipei, Adiță Voicu, l-a completat pe primar: ”Macar daca vedeam putina atitudine din partea lor! Mare dezamăgire azi …performanta pleaca din munca, cap și inima….”

CS Tunari, în eșecul cu Concordia Chiajna: Mărgărit – Sin (Borcea 77′), Wiktorski, Mih. Leca, Al. Sima – L. Ion (Giafer 77′), Bustea, Dr. Gheorghe – Bobea (Melniciuc 82′), Ivanovski (cpt.), Trică (Mih. Ene 62′). Rezerve neutilizate: Ciontoș – M. Ilie, Barfă, L. Florică.

CS Tunari mai are trei meciuri de jucat în Liga 2

În acest moment, CS Tunari ocupă locul 6 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 17 puncte. Nu mai are nicio șansă la a evita retrogradarea, cel puțin din punct de vedere sportiv. Va coborî în Liga 3 cu Progresul Spartac, ultima din grupă, cu doar un punct acumulat tot sezonul, cu care, cel mai probabil, va fi adversară în noua ediție de campionat.

CS Tunari și-a luat deja biletul pentru Liga 3, dar încă mai are de disputat trei meciuri în Liga 2. Va mai întâlni Viitorul Pandurii Târgu Jiu (locul 5, 29 puncte), în deplasare (27 aprilie, ora 11:00), Steaua (locul 2, 35 puncte), acasă (3 mai, ora 11:00), și Progresul Spartac, în deplasare (11 mai, ora 11:00).

  • 3 victorii, 8 egaluri, 11 înfrângeri, 20-38 golaveraj și 17 puncte, acestea sunt realizările echipei CS Tunari în 22 de meciuri disputate în Liga 2, la prima sa participare în acest campionat.

Foto: CS Tunari

Marius ANGHEL 22 Apr. 2024, 15:50 Liga 2
Pe aceeași temă