Ștefan Odoroabă a vorbit despre rezilirea contractului cu Tunari: ”Nu mă așteptam să mi se ceară plecarea.” Mesaj pentru conducere și cum vede șansele salvării de la retrogradare

Andrei PASCU 20 Mar. 2024, 14:18 Liga 2

Ultima etapă a sezonului regular din Liga 2 a venit, poate, cu un anunț surprinzător în subsolul clasamentului, în cazul echipelor cu emoțiile retrogradării. CS Tunari s-a despărțit de antrenorul Ștefan Odoroabă, iar în locul lui a fost numit Dan Alexa.

Liga2.ro a luat legătura cu fostul antrenorul al echipei din Ilfov, care a recunoscut că nu se aștepta să se producă această ruptură și să fie reziliat contractul înainte de startul play-out-ului, mai ales că, din punctul său de vedere, echipa nu a arătat rău în duelul cu Steaua, ultimul din sezonul regular, cedat în Ghencea cu scorul de 1-2.

Ștefan Odoroabă, reacție după rezilierea cu CS Tunari

CS Tunari a debutat cu stângul în 2024, eșec contra Unirea Dej, cu o echipă care se luptă și ea pentru salvarea de la retrogradare. Ștefan Odoroabă crede că acolo a fost un moment de dezamăgire, dar că oamenii din conducere și-au arătat în continuare susținerea față de stafful tehnic și față de jucători.

Conducerea i-a cerut rezilierea în urma eșecului cu Steaua, iar Ștefan Odoroabă a acceptat să semneze ruperea acordului. Până s-a văzut pus în fața faptului împlinit, antrenorul a declarat, în dialogul cu reporterul Liga2.ro, că nu a simțit că e posibil să se solicite schimbarea de antrenor.

În ciuda celor întâmplate, ”principalul” le-a mulțumit oamenilor cu factor de decizie în club pentru susținere, dar și primarului Cristian Niculae. Întrebat dacă e optimist în privința șanselor de a se salva CS Tunari de la retrogradare, Ștefan Odoroabă a răspuns afirmativ.

Antrenorul e convins că Tunari se poate salva de la retrogradare

E sigur că fosta lui echipă poate termina cel puțin pe locul 5, să depășească Viitorul Pandurii, chiar dacă are de recuperat un ecart de opt puncte față de aceasta, cu unul mai mult, fiindcă în caz de egalitate nu e avantajată. Este încrezător și datorită țintarului, CS Tunari urmând să întâlnească, în primele două meciuri din Grupa B a play-out-ului Ligii 2, Chindia Târgoviște (acasă) și CSM Slatina (deplasare).

A fost decizia conducerii, am respectat-o. Am încheiat în condiții normale și amiabile acordul. Am rămas în relații bune cu oamenii de acolo, cu domnul primar. S-a dorit un alt antrenor, să vină cu ceva mai mult.

(N.r. – Surprinzătoare rezilierea, mai ales că a venit după un meci cu o echipă bună, cu Steaua) Nu știu la ce s-au așteptat oamenii de lângă echipă de la meciul cu Steaua. Chiar i-au felicitat pe jucători pentru meci. Înfrângerea e însă înfrângere, am plecat cu zero puncte din Ghencea. Lăsând de-o parte ocaziile și momentele pe care le-am avut la 0-0, poate chiar penalty… dar asta nu sunt în măsură să spun eu, dacă a fost sau nu penalty.

Eu cred că am avut câțiva oameni mai pretențioși lângă echipă, dar aici nu mă gândesc la domnul primar. Se așteptau la mai mult, poate chiar să învingem Steaua. Nu sunt dezamăgit de ce s-a întâmplat, și eu voiam să batem în Ghencea, dar la fotbal orice posibil.

(N.r. – Simțeai că sunt ceva semnale în ceea ce privește demiterea ta de la CS Tunari?) Nu, chiar după meciul cu Steaua am stat cu conducerea și a felicitat jucătorii. A spus că am făcut un meci bun, că jucătorii au susținere, dar peste noapte a venit vântul puternic.

(N.r. – A fost dezamăgirea prea mare după primul meci din 2024, eșecul cu Unirea Dej?) Da, acolo a fost dezamăgire. Acolo se aștepta toată lumea și voiam toți să câștigăm. Însă, am trecut destul de repede peste acel joc, am câștigat cu Alexandria, am făcut egal cu Șelimbăr, cu locul 1. Am jucat ok, dar a venit înfrângerea din Ghencea care a schimbat mersul lucrurilor.

(N.r. – Echipa nu a arătat rău în primele meciuri din 2024) Părerea celor care sunt pe lângă echipă și au o anumită funcție nu a fost aceeași. De aceea s-a produs această schimbare, pentru că echipa a arătat rău.

(N.r. – Se poate salva CS Tunari de la retrogradare?) Sunt convins că Tunari se poate salva de la retrogradare, la ce sacrificii s-au făcut și ce condiții sunt acolo. Eu am încredere că e o echipă care poate câștiga multe meciuri în play-out și se poate salva.

Sunt convins că se va salva echipa de la retrogradare, jucam bine. Dacă va juca așa cum a făcut-o în ultimele trei jocuri, eu cred că la programul pe care îl are, poate depăși Viitorul Pandurii.

Cred că poate câștiga primele două meciuri, cu două echipe mai slabe decât Șelimbăr și Steaua, și cred că va pleca din start cu șase puncte.

(N.r. – Ai ceva de transmis conducătorilor de la CS Tunari?) Îi mulțumesc pentru susținerea necondiționată domnului primar Cristian Niculae, a transmis Ștefan Odoroabă pentru Liga2.ro.

  • Rezultatele înregistrate de CS Tunari cu Ștefan Odoroabă: 1-1 cu Corvinul, 1-1 la CSM Reșița, 0-0 cu Viitorul Pandurii, 1-1 cu FC Voluntari (în grupele Cupei României), 0-4 la CS Mioveni, 1-1 cu Concordia Chiajna, 0-2 cu Chindia, 3-3 la Metaloglobus, 1-1 cu Gloria Buzău (în grupele Cupei României), 0-1 cu Unirea Dej, 1-0 la CSM Alexandria, 0-0 cu CSC Șelimbăr și 1-2 la Steaua.

Chindia Târgoviște, primul adversar pentru CS Tunari în play-out

CS Tunari ocupă locul 6, penultimul, în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 16 puncte, iar în prima rundă din grupa pentru evitarea retrogradării va întâlni Chindia Târgoviște, pe teren propriu.

Apoi, le va mai înfrunta pe CSM Slatina (etapa 2, deplasare), în etapa a 3-a stă, Concordia Chiajna (etapa 4, acasă), Viitorul Pandurii (etapa 5, deplasare), Steaua (etapa 6, acasă) și Progresul Spartac (etapa 7, deplasare).

Clasament Grupa B play-out Liga 2 înainte de start:

  1. Steaua – 28 puncte
  2. Chindia Târgoviște – 28
  3. Concordia Chiajna – 25
  4. CSM Slatina – 25
  5. Viitorul Pandurii Târgu Jiu – 23
  6. CS Tunari – 16
  7. Progresul Spartac – 1

În caz de egalitate la finalul play-out-ului, departajarea se face pe baza numărului de puncte avut de echipe la finalul sezonului regular, respectiv la startul turneului.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-amical-puternic-contra-sepsi-osk-19303468

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-cantonament-inainte-de-startul-play-off-ului-ligii-2-19303443

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-incepe-play-off-ul-ligii-2-contra-csc-selimbar-19303439

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19303410

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-out-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19303414

Andrei PASCU 20 Mar. 2024, 14:18 Liga 2
Pe aceeași temă