Nimic la nimic între CS Mioveni și CSC Șelimbăr. Evoluție penibilă a echipelor lui Constantin Schumacher și Claudiu Niculescu. Faza meciului, cea în care Panos a scăpat ca prin minune fără glezna ruptă!

Marius ANGHEL 15 Apr. 2024, 19:19 Liga 2

Meci de coșmar la Mioveni, la lumina zilei, între două echipe care fac de rușine acest sport și play-off-ul Ligii 2! CS Mioveni, formație care activează în acest turneu cu participarea în barajul de promovare asigurată, și CSC Șelimbăr, echipă care nu are nicio miză, neavând drept de promovare, au terminat la egalitate, scor 0-0, luni, o partidă în care se putea juca fără portari.

Jucătorii lui Constantin Schumacher și Claudiu Niculescu s-au anulat reciproc, neavând nicio șansă de a înscrie într-un meci în care rămâne amintirea unei intrări criminale a lui Andrei Panait asupra lui Michael Panos, la care mijlocașul francez a fost norocos că nu s-a ales cu glezna ruptă, față la care arbitrul Constantin Alin Olaru nu a arătat nici măcar cartonașul galben.

  • Partida de pe stadionul Orășenesc din Mioveni a pus punct etapei a 4-a a play-off-ului Ligii 2. Runda a debutat sâmbătă, la Miercurea Ciuc, unde FK a trecut cu 2-1 de Corvinul, iar duminică Unirea Slobozia și Gloria Buzău au remizat pe terenul primeia, la scorul de 1-1.

Primă repriză dezastruasă la Mioveni, o a doua parte în care Stan și Panait au prins curaj să tragă spre poartă

Prima repriză nu a adus niciun șut la poartă sau pe lângă poartă. A fost un joc condus de CS Mioveni, moale, somnolent, și o CSC Șelimbăr care, deși nu are nicio miză și ar putea să joace fotbal, să ofere spectacol, fiindcă nu are nimic de pierdut, a preferat să se apere și să aștepte greșeli, să contraatace. De notat au fost câte un cartonaș galben pentru fiecare echipă, pentru Daniel Toma și Raul Palmeș, dar și faptul că Tudor Călin și Panos au scăpat fără avertisment, deși au faultat dur.

Partea secundă a adus patru schimbări de jucători până în minutul 58 și un cartonaș galben pentru proteste pentru Marian Bordea, fost arbitru prim-divizionar, acum delegat la Șelimbăr.

În minutul 60, Alexandru Stan a avut primul șut spre poartă, pe lângă, apoi, tot el, în minutul 66, a cerșit un penalty și s-a ales cu cartonaș galben. În atacul Șelimbărului, Alexandru Pop s-a remarcat și el, doar cu primirea unui cartonaș, iar imediat a fost schimbat.

Tot Mioveniul a mai avut o fază finalizată cu un șut al lui Panait (69), în blocaj, iar din devierea lui Palmeș mingea s-a dus pe poartă, dar Roșca nu a avut nicio problemă să prindă.

Andrei Panait, intrare criminală la Michael Panos. Arbitrul nu a arătat nici măcar cartonașul galben

În același minut 69, Andrei Panait a avut o intrare cri-mi-na-lă! I-a îndoit până la pământ glezna lui Panos, cu o intrare direct pe partea interioară a glezdei stângi a francezului. Panos și-a dat jos jambierul și s-a minunat că nu are piciorul rupt, a văzut sânge, însă arbitrul Olaru nu a scos nici măcar cartonașul galben din buzunar pentru ”pădurarul” Panait!

A văzut, în schimb, ceva mai târziu, cartonaș galben antrenorul cu portarii al Șelimbărului, George Păun, pentru proteste, el nefiind nici măcar trecut în raportul de joc, dar se afla pe banca de rezerve!

Șelimbărul, lider în 15 dintre cele 19 etape ale sezonului regular, a avut primul șut pe poartă în minutul 88. Un șut anemic, pe jos, de la circa 25 de metri, al lui Ayine, cules de pe jos de Croitoru.

A fost și un gol, al lui Visic, în minutul 90+1, dar sârbul a înscris dintr-un offside imens, astfel că asistentul Ilinca nu avea cum să-l ignore.

S-a încheiat 0-0, iar CS Mioveni și CSC Șelimbăr obțin un punct dintr-un meci penibil.

CSC Șelimbăr ratează încă o șansă să egaleze liderul Unirea Slobozia. CS Mioveni rămâne pe ultimul loc în play-off-ul Ligii 2

CSC Șelimbăr nu a înscris nici măcar un gol în cele patru meciuri din play-off și are trei remize la rând, în timp ce CS Mioveni are trei puncte din trei remize consecutive, dar are două goluri marcate!

CSC Șelimbăr a acumulat 45 de puncte și ratează pentru a doua oară la rând șansa să egaleze liderul Unirea Slobozia (47 puncte). Sibienii sunt pe locul 2, la trei puncte peste Corvinul (42 puncte). CS Mioveni rămâne pe locul 6, ultimul, cu 36 de puncte.

În etapa a 5-a, CS Mioveni joacă sâmbătă, de la ora 12:30, în deplasare la Hunedoara, cu Corvinul. CSC Șelimbăr are meci acasă, duminică, de la ora 11:00, cu Unirea Slobozia.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

COMENTARIU LIVE:

CS MIOVENI – CSC ȘELIMBĂR 0-0

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Trașcu, Cr. Ignat, R. Garutti, Șerbănică (cpt.) – Andr. Panait, D. Toma (Bolohan 57′) – Massaro (Mih. Costea 57′), I. Șerban (Burnea 86′), Guțea (Duțan 70′) – Al. Cr. Stan
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Văsălie, M. Dică, Gogor, Căprescu
Antrenor: Constantin Schumacher

CSC Șelimbăr: Al. Roșca – Gîț, Palmeș, Natea (cpt.), Fl. Mitrea – Panos (Monea 78′), Tudor Călin (Ayine 46′) – C. Soare (Rotund 78′), Moussinga, Rodri Hernando (Schieb 58′) – Al. D. Pop (Visic 68′)
Rezerve neutilizate: Aldescu – R. Gherman, Gab. Deac, Ct. Alexe
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: Orășenesc (Mioveni – Argeș). Arbitru central: Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea). Arbitri asistenți: Cristian Daniel Ilinca (Craiova) și George Turcu (Bucureşti). Arbitru de rezervă: Marius Daniel Bădoiu (Craiova). Observator arbitri: Silviu Crângaşu (Ploieşti). Delegat joc: George Constantinescu (Slatina).

Min 90+5 Final de joc dezastruos! 0-0 între CS Mioveni și CSC Șelimbăr. CS Mioveni ajunge la al treilea egal la rând în play-off, iar CSC Șelimbăr este tot la al treilea egal consecutiv, dar și la al patrulea joc în care nu înscrie. Echipa din Șelimbăr, fost lider în majoritatea timpului în sezonul regular, ajunge la al 8-lea 0-0 în acest sezon, dintre care patru au fost obținute în 2024, în opt jocuri disputate.
Min 90+1 Minge ridicată peste defensiva Mioveniului, Ayine pasează cu pieptul pentru Visic, care înscrie din prima din 12 metri central, lângă bara din dreapta, însă Visic era într-un offside mare, pe care Ilinca nu are cum să-l ignore!
Min 90 + Meciul e prelungit cu patru minute. Încă patru minute de chin, de joc de fotbal penibil. Șelimbărul joacă în play-off fără să poată promova, a condus Liga 2 aproape tot sezonul regular și nu înscrie de patru meciuri. Mioveniului, cu barajul de promovare asigurat, nu joacă nici ea nimic
Min 88 Minge scoasă de Gîț din dreapta în centru, Ayine are un șut penibil de la 25 de metri central, slab, pe jos, o pasă la portar! A fost primul șut pe poartă în acest meci al Șelimbărului, care e aproape de al patrulea joc fără gol marcat
Min 86 Ultima schimbare la CS Mioveni. Iese Ionuț Șerban și intră Ionuț Burnea
La acest rezultat, 0-0, CSC Șelimbăr acumulează 45 de puncte și ratează pentru a doua oară la rând șansa să egaleze liderul Unirea Slobozia (47 puncte). Sibienii sunt pe locul 2, la trei puncte peste Corvinul (42 puncte). CS Mioveni rămâne pe locul 6, ultimul, cu 36 de puncte.
Min 78 Ultimele schimbări la CSC Șelimbăr. Ies Casian Soare și Michael Panos și intră Raul Rotund și George Monea
Min 78 ||| Michael Panos, revenit pe gazon, un mai are viteză și îl ține din spate pe Costea pentru a opri un atac. Primește cartonașul galben
Min 77 ||| Noi comentarii de pe banca Șelimbărului. Arbitrul merge în dreptul ei și îi arată cartonașul galben lui George Păun, antrenorul cu portarii, care nici măcar nu este trecut pe foaia de joc!
Min 70 Schimbare la CS Mioveni. Iese Remus Guțea și intră Ovidiu Duțan
Min 69 Intrare cri-mi-na-lă a lui Andrei Panait, iar arbitrul nu acordă nici măcar cartonașul galben. Panait a intrat prin alunecare și i-a pus o talpă violentă direct pe gleznă lui Panos, iar piciorul mijlocașului francez se înclină, atingând cu glena gazonul. Panos e șocat și se uită la picior, își dă jos jambierul și vede sânge, dar are piciorul întreg. Incredibil, dar arbitrul Olaru se uită la Panos și nu scoate nici măcar cartonașul galben din buzunar. Panos este noroc că poate să se ridice și să iasă afară, după atacul ”pădurarului” Panait
Min 69 Mioveniul are o nouă fază de contraatac. Mingea este trimisă în centru, la Panait, care șutează cu dreptul de la circa 20 de metri, balonul este deviat de Palmeș și ricoșează spre poartă, dar Roșca prinde fără probleme
Min 68 O nouă schimbare la Șelimbăr. Iese Alexandru Pop, pe partea opusă a terenului, și intră Stefan Visic
Min 67 ||| Alexandru Pop primește și el cartonașul galben pentru o lovire cu cotul la un duel aerian cu Ionuț Șerban
Min 66 ||| Pe o fază de contraatac a Mioveniului, mingea e dusă în stânga, se centrează în careu, iar Alexandru Stan plonjează de lângă Palmeș, iar arbitrul dă simulare și cartonaș galben. A fost o atingere între cei doi, însă Stan a așteptat contactul și a plonjat imediat
Min 60 Minge așezată din prima, în spate, pentru Stan, care trage din 18 metri central, cu pământul, iar mingea trece pe lângă poartă, în dreapta
♦Min 58 Schimbă și Niculescu. Iese Rodri Hernando și intră Marvin Schieb
Min 57 Dublă schimbare la CS Mioveni. Intră Mihai Costea și Christo Bolohan și ies Davide Massaro și Daniel Toma
Min 55 ||| Delegatul echipei CSC Șelimbăr, Marian Bordean, fost arbitru prim-divizionar, primește cartonașul galben pentru proteste. Probabil consideră că știe mai multe decât arbitrul care conduce acest meci.
Min 46 S-a reluat jocul
Min 46 ⇒ Emmanuel Ayine intră în locul lui Tudor Călin, la CSC Șelimbăr
De partea cealaltă, față de jocul trecut, 0-0 la Gloria Buzău, Claudiu Niculescu a început acest meci cu patru jucători noi în primul 11. Au ieșit Emmanuel Ayine, George Monea, Marvin Schieb și Raul Rotund și au intrat Tudor Călin, Casian Soare, Rodri Hernando și Alexandru Pop. Cei patru sunt pe bancă astăzi, unde nu se mai regăsește, în schimb, Darius Cosma, în locul căruia a prins lotul Gabriel Deac.
Față de etapa trecută, în care a remizat la Miercurea Ciuc, scor 1-1, Constantin Schumacher a început acest meci cu trei schimbări în primul 11. Au ieșit Alin Șerban, Ion Cărăruș și Ștefan Blănaru și au intrat Davide Massaro, Ionuț Șerban și Remus Guțea. Cărăruș și Blănaru nu sunt nici pe bancă, locul lor în lot la acest meci fiind luat de Alin Văsălie și Marco Dică.
Una dintre casele de pariuri care au în programul lor acest meci arată următoarele statistici la pauză. Șuturi: 1-0. Șuturi blocate: 1-0. Lovituri libere: 7-7. Cornere 3-0. Aruncări de la margine: 17-5. Degajări: 1-4. Cartonașe galbene: 1-1. Atacuri: 54-30.
Min 45+2 Pauză la Mioveni, unde CS Mioveni și CSC Șelimbăr sunt la egalitate, la scorul de 0-0. Nimic la nimic a prestația echipelor antrenate de Constantin Schumacher și Claudiu Niculescu în primele 45 de minute
Min 45 Centrare din lovitura liberă din stânga merge în careu, se respinge la 16-17 metri, de unde Massaro trage în blocaj, iar apoi Mioveniul pierde posesia
Min 45 Panos intră târziu, direct pe piciorul lui Toma, iar arbitrul acordă lovitură liberă pentru CS Mioveni, nu și cartonaș galben, așa cum merita francezul
Min 36 ||| Pasă în față pentru Stan, Raul Palmeș simte că pierde duelul cu atacantul Mioveniului și îl trage de braț, îl împiedică să alerge după mingea. Arbitrul arată din nou cartonașul galben. Fază vine după câteva momente în care CSC Șelimbăr a reușit să schimbe mai multe pase în jumătatea adversă, însă tot nu a reușit să se apropie de poarta lui Croitoru
Min 33 ||| Daniel Toma faultează fără minge, ține un adversar la o mingea trimisă lung în față de Șelimbăr, iar arbitrul acordă primul cartonaș galben din acest meci
Min 30 Călin îi pune la pământ în aceeași fază, în două-trei secunde, atât pe Șerban, cât și pe Toma, însă arbitrul nu scoate cartonașul galben din buzunar
Min 22 Arbitrul dă pauză jucătorilor pentru a merge la margine ca să bea apă. Este cald la Mioveni, circa 29 de grade
Min 13 Pasă peste apărarea Șelimbărului, Ionuț Șerban se demarcă bine, dar are o preluare greșită în fața careului. Preia înspre stânga, marcajul este larg, dar până când reintră în posesie și se întoarce spre poartă este blocat în momentul șutului
Min 10 Mioveniul are posesia, presează, însă îi este dificil să desfacă apărarea supraaglomerată a echipei lui Niculescu. Același joc nespectaculos din partea Șelimbărului, pe contraatac, pentru nimic, având în vedere că joacă în play-off fără să poată promova. Jucătorii lui Niculescu nu au niciun obiectiv important, însă continuă să ofere un fotbal nespectaculos. Dacă se poate spune că ceea ce joacă ei este fotbal
Min 1 A început partida de la Mioveni, cu două minute mai devreme. Grabă mare din partea arbitrului Constantin Alin Olaru.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor 


Ultimul meci al etapei a 4-a a play-off-ului Ligii 2 are loc astăzi, 15 aprilie 2024, de la ora 17:30, pe stadionul Orășenesc din Mioveni. Echipa antrenată de Constantin Schumacher, CS Mioveni, primește vizita celei conduse de Claudiu Niculescu, CSC Șelimbăr.

Se întâlnesc clasatele pe locurile 6 și respectiv 2 în Liga 2, despărțite de nouă puncte. Niciuna dintre ele nu a câștigat vreun meci în acest turneu, ambele având câte două remize și o înfrângere în primele trei jocuri.

  • Etapa a debutat sâmbătă, la Miercurea Ciuc, unde FK a trecut cu 2-1 de Corvinul, iar duminică Unirea Slobozia și Gloria Buzău au remizat pe terenul primeia, la scorul de 1-1.

CS Mioveni este ultima în play-off și nu a câștigat niciun meci

CS Mioveni a luat startul în play-off cu o înfrângere în deplasare la Unirea Slobozia, scor 0-1, iar în următoarele două jocuri a obținut egaluri, 1-1 acasă cu Gloria Buzău și 1-1 în deplasare la FK Miercurea Ciuc.

Turneul l-a început de pe locul 5, în urma punctelor acumulate în sezonul regular, iar acum se află pe poziția a 6-a, ultima, cu 35 de puncte acumulate în total. Cu un succes astăzi la două goluri diferență va egala și depăși Gloria Buzău și s-ar apropia la un punct de FK Miercurea Ciuc, clasată pe al doilea loc direct promovabil. Aceasta este ținta clubului argeșean, fiindcă să mai ajungă Unirea Slobozia e greu realizabil, iar să promovezi în urma unui baraj cu o prim-divizionară iar este dificil.

În acest sezon, per total, CS Mioveni a disputat 11 meciuri și a înregistrat cinci victorii, patru egaluri și două înfrângeri.

Echipa lui Schumacher va fi la al doilea joc disputat acasă în play-off.

CSC Șelimbăr are un parcurs asemănător cu Mioveniul în play-off, însă ea nu a înscris în cele trei jocuri

De partea cealaltă, CSC Șelimbăr are un parcurs asemănător în play-off. A început cu un eșec, 0-2 la FK Miercurea Ciuc, și a remizat în următoarele două jocuri, 0-0 acasă cu Corvinul și 0-0 la Gloria Buzău.

Echipa sibiană a condus în majoritatea timpului clasamentul Ligii 2 în acest sezon, iar după chiar prima rundă din play-off și-a pierdut prima poziție în detrimentul Unirii Slobozia. Acum se află pe locul 2, cu 44 de puncte și golaveraj 0-2, iar cu o victorie va egala prima clasată, dar e greu de crezut că va obține un succes atât de clar încât să poată depăși Slobozia (4-2).

În jocurile disputate în deplasare în acest sezon, trupa condusă de Claudiu Niculescu a înregistrat cinci victorii, șase egaluri, toate la scorul de 0-0, și o singură înfrângere, cea din debutul play-off-ului, la Miercurea Ciuc.

În acest play-off va fi la a treia partidă jucată în deplasare și va încerca să marcheze pentru prima dată după trei jocuri fără gol înscris.

Constantin Olaru arbitrează CS Mioveni – CSC Şelimbăr. Arbitrul din Vâlcea le-a purtat noroc argeșenilor la Hunedoara

În singurul meci oficial direct disputat de cele două echipe, în sezonul regular, CSC Șelimbăr s-a impus cu scorul de 1-0 în fața Mioveniului, la Sibiu, în runda a 17-a, desfășurată în data de 3 martie 2024. Unicul gol a fost, de fapt, un autogol, al lui Cristian Ignat, dat în minutul 42.

Partida de astăzi, programată de la ora 17:30, pe stadionul Orășenesc din Mioveni, va fi arbitrată de la centru de Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea) și de la cele două tușe de Cristian Daniel Ilinca (Craiova) și George Turcu (Bucureşti). Arbitru de rezervă este Marius Daniel Bădoiu (Craiova). Observator de arbitri este Silviu Crângaşu (Ploieşti), iar delegat de joc este George Constantinescu (Slatina).

Olaru este arbitru în lotul de Liga 2, iar în acest sezon 2023/24 are nu mai puțin de 25 de jocuri conduse de la centru, în diferse competiții organizate de FRF. Dintre acestea, din Liga 2 sunt doar șapte, iar dintre cele două echipe de astăzi a mai arbitrat-o o singură dată doar pe CS Mioveni, în 2 octombrie 2023, când argeșenii câștigat cu 2-0 la Hunedoara, împotriva Corvinului.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-si-gloria-buzau-joaca-in-etapa-4-din-play-off-ul-ligii-2-19307611

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-si-corvinul-dau-start-etapei-4-din-play-off-19307405

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-trei-echipe-si-au-asigurat-mentinerea-matematica-in-liga-2-19307472

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-3-din-play-off-si-play-out-17-meciuri-sunt-programate-sa-se-dispute-astazi-19307359

Marius ANGHEL 15 Apr. 2024, 19:19 Liga 2
Pe aceeași temă