CSC Șelimbăr a sărbătorit calificarea în play-off-ul Ligii 2 cu o victorie italienească, pe Municipalul din Sibiu. Diferența, făcută de autogolul unui jucător de la CS Mioveni

Ovidiu BOICA 03 Mar. 2024, 14:49 Liga 2

CSC Șelimbăr a câștigat, duminică, pe arena din Parcul Sub Arini, la limită confruntarea cu CS Mioveni, scor 1-0. Unicul gol al meciului din etapa a 17-a a Ligii 2 i-a aparținut lui Cristian Ignat, care a reluat în propria poartă mingea trimisă în careu de Panos dintr-o lovitură liberă.

”Călăreții roșii” s-au desprins la 4 puncte de principalele urmăritoare, Corvinul și Unirea Slobozia, care au pierdut în această etapă. Argeșenii, în schimb, pică o poziție în clasament, dar rămân pe loc calificabil în play-off.

CSC Șelimbăr a înscris cu un autogol în meciul cu CS Mioveni

Echipa lui Claudiu Niculescu a început relaxată meciul de pe Municipalul din Sibiu după ce, în urmă cu o săptămână, la Târgu Jiu, își asiguraseră locul în play-off, în vreme ce argeșenii au părut mai degrabă preocupați să nu primească gol. Așa că prima situație de deschidere a scorului a apărut de-abia aproape de jumătatea primei reprize, Croitoru respingând din plonjon mingea adresată de Monea lui Visic (19). Un minut mai târziu, Ștefan Blănaru, fostul atacant al FC Hermannstadt, a trimis prea înalt din afara careului mare.

Un sfert de oră apoi a fost din nou liniște, până când Aldescu a scos în corner, de sub transversală, mingea reluată de Trașcu după o respingere a lui Florinel Mitrea (36) .

Argeșenii au avut trei lovituri consecutive de la colțul terenului, iar mingea reluată de Ignat, din careul mic, a fost deviată în afara terenului (38).

Cea mai mare ocazie i-a aparținut însă lui Tudor Călin, care a luat bara la țintă cu un șut de la distanță, cu mult efect, la colțul lung, Croitoru fiind simplu spectator (40).

Tabela a fost deblocată în sfârșit când mai erau 3 minute până la pauză, Cristian Ignat, fundașul împrumutat la Mioveni de Rapid deviind în propria poartă mingea trimisă în careul mic de Panos dintr-o lovitură liberă. În momentul execuției, Natea s-a aflat în offside și a încercat să joace balonul, însă arbitrul asistent nu a semnalizat poziția sa în afara jocului.

Ignat a încercat să-și ia revanșa, dar a trimis pe lângă bară, la firul ierbii, dintr-o lovitură liberă de la aproape 30 de metri (44).

Mai aroape de 1-1 a fost Blănaru, care a reluat cu capul, din centrul suprafeței de pedeapsă, Aldescu respingând peste transversală (45), iar în prelungiri George Monea ar fi putut face 2-0, la o fază în care a șutat în forță, din colțul careului mic, însă a înălțat prea mult ”zmeul” (45+1).

Repriza a doua de la Sibiu, ceva mai animată

Argeșenii au început mai deciși actul secund și Ionuț Șerban a căutat vinclul, la colțul opus, dar mingea a trecut destul de mult pe lângă poartă (52).

În replică, Panos a executat în careul mic o lovitură de la colțul terenului, Monea a prelungit cu capul, de la prima bară, dar Palmeș l-a obstrucționat pe Șerbănică, în încercarea de a relua în plasă, de pe colțul lung (54).

Stefan Visic a reluat cu capul exact pe direcția lui Croitoru, la o centrare din flancul drept (57).

Intrat de un minut, Massaro a vrut să-i probeze reflexele lui Aldescu, dar a trimis de puțin pe lângă poartă de la 25 de metri (62).

Visic putea aduce liniștea în tabăra ”călăreților roșii”, Rodri Hernando lăsându-l singur cu Croitoru, dar portarul Mioveniului a ieșit corect dintre buturi și a parat (67).

Jucătorii lui Schumacher au intensificat raidurile la poarta lui Aldescu, în încercarea de a se alege cu ceva din meciul de pe ”Municipal”, dar printre cei care au reușit să finalizeze atacurile nu s-a numărat și vedeta Mihai Costea, fostul atacant al Universității Craiova și FCSB.

Portarul Șelimbărului a respins în corner ”torpila” de la 30 de metri a lui Cărăruș (73), iar în urma loviturii de la colâțul terenului rezultate, Massaro a trimis alături, la colțul lung, din interiorul careului mare (74).

Nou-intratul Guțea a profitat de indecizia fundașilor centrali ai lui Claudiu Niculescu, care au lăsat mingea centrată în cros de Trașcu să cadă, însă n-a prins cadrul porții (81).

Nici Cărăruș, fostul jucător al Șelimbărului, n-a reușit să mai prindă cadrul porții (85).

Aflat la debut pentru ”călăreții roșii”, ghanezul Baba Ayine s-a întors pe ”Municipal” și, la scurt timp, și-a încercat norocul, dar a șutat imprecis, la colțul lung, din afara careului de 16 metri (89).

”Călăreții roșii” au sărbătorit calificarea în play-off cu nouă victorie italienească, diferența fiind făcută de autogolul lui Ignat, din finalul primei reprize.

CSC Șelimbăr se distanțează în fruntea Ligii 2, CS Mioveni cade pe locul 5

CSC Șelimbăr a acumulat 38 de puncte și se distanțează la patru puncte de Corvinul și Unirea Slobozia, pierzătoare în această etapă. Sibienii sunt pe locul 1 și se pregătesc de o deplasare la Buftea, pentru meciul cu CS Tunari, iar apoi va întâlni pe teren propriu Chindia, una dintre dezamăgirile actulului sezon.

CS Mioveni are 29 de puncte și a pierdut o poziție în clasament în această etapă, terminând pe locul 5. Pentru ea urmează partidele cu Steaua (acasă) și CSM Slatina (deplasare), în care își joacă menținerea pe o poziție calificabilă în play-off.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

CSC ȘELIMBĂR – CS MIOVENI 1-0

Cristian Ignat 42′ – autogol

CSC Șelimbăr: Aldescu – Gîț, Palmeș, Natea (cpt.), Fl. Mitrea – Panos, Tud. Călin – Monea (Schieb 77′), Soare (Rotund 65′), Rodri Hernando (Ayine 87′) – Visic (Gab. Deac 77′)
Rezerve neutilizate: Bumbar – R. Gherman, Drăghescu, Rob. Gliga, Ct. Alexe
Antrenor: Claudiu Niculescu

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Trașcu (Gogor 87′), R. Garruti, Cr. Ignat, Burnea, Șerbănică (cpt.) – D. Toma (Mih. Costea 69′), Cărăruș – I. Șerban (Massaro 61′), Blănaru, Al. Cr. Stan (Guțea 61′)
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Duțan, A. Șerban, Andr. Panait, Bolohan
Antrenor: Constantin Schumacher

Stadion: Municipal (Sibiu – Sibiu). Arbitru central: Mihai Motan (Târgovişte). Arbitri asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Doru Nicolae Petre-Ioan (Bucov – Prahova). Arbitru de rezervă: Claudiu Gaitin (Timişoara). Observator arbitri: Dan Monea (Aiud). Delegat joc: Radu Bitea (Oradea).

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-joaca-la-sibiu-cu-cs-mioveni-in-etapa-17-din-liga-2-19301469

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-si-corvinul-joaca-in-deschiderea-etapei-17-din-liga-2-19301166

Ovidiu BOICA 03 Mar. 2024, 14:49 Liga 2
Pe aceeași temă