CS Mioveni – FC Brașov, prefațat de Eduard Florescu. „Vrem o victorie care să ne ducă la egalitate de puncte pe ei” | INTERVIU

Marius ANGHEL 04 Nov. 2016, 12:38 Liga 2

Unul dintre jucătorii Mioveniului care etapa trecută a ieșit în evidență a fost mijlocașul Eduard Florescu (19 ani). Acesta a făcut un joc bun la Clinceni în victoria cu 4-1 și a fost coautor la două dintre goluri. Mai precis, la primul, Gugu a marcat, după ce Matache a respins mingea șutată în față de Florescu, și la al treilea, când Năstăsie a împins balonul în poarta goală, după ce acesta a ricoșat în teren din bară după șutul lui Florescu scăpat pe contraatac.

În afară de aceste „reușite”, Florescu a mai avut și alte faze bune de poartă. Ieri, am stat de vorbă cu fotbalis­tul Mioveniului care este născut în 1997, acesta spunându-ne mai multe despre jocul de la Clinceni, dar și despre partida viitoare cu FC Brașov.

– Victoria de la Clinceni a venit în urma unui joc foarte bun al echipei…
– A fost un meci dificil, nu chiar așa cum o arată scorul, 4-1… Am întâlnit o echipă agresivă, dar ne-a ieșit totul așa cum am lucrat la antrenamente. Am vizionat jocul lor, am știut puncte slabe, știam că se apăra un pic mai haotic și am profitat de faptul ăsta. Ei au stat mai bine pe faza lor de atac decât de apărare.

– A fost cel mai bun joc al tău?
– Nu pot să zic că a fost cel mai bun meci al meu, pentru că am avut și altele mai bune. Dar, din sezonul acesta, da, a fost printre cele mai bune. Sezonul trecut am avut meciuri mai bune, probabil și pentru că am jucat mai mult, iar când ai multe meciuri în picioare e altceva.

– Urmează derbiul cu FC Brașov, cum îl vezi?
– Ne așteaptă un meci foarte dificil. Ei își doresc promovarea și se vede asta și prin locul pe care îl ocupă în clasament, poziția doua. Întâlnim o echipă foarte bună din toate punctele de vedere, dar ne vom mobiliza și sperăm să jucăm cât mai bine și să obținem o victorie care să ne ducă la egalitate de puncte pe ei.

– Cine crezi că e favorită?
– Noi venim după un parcurs foarte bun și cred că suntem favoriți, pentru că jucăm acasă. Așteptăm cât mai multă lume să vină la stadion, iar dacă fanii vor veni, va fi o motivație în plus pentru noi, pentru că jucăm acasă și avem publicul de partea noastră.

– Cum ți se pare parcursul echipei de până acum?
– După cum s-a văzut, am avut un parcurs foarte bun, suntem pe locul 3, cu 28 de puncte, și putem să obținem mai mult și chiar să mergem la promovare.

– Acolo ai vedea pe CS Mioveni la finalul sezonului?
– De ce nu? Avem o șansă foarte bună, iar dacă o ținem tot așa, n-avem cum să nu obținem promovarea!

– Ce s-a schimbat la echipă față de sezoanele trecute?
– Lucrurile nu s-au schimbat foarte mult odată cu venirea domnului Pelici, doar stilul de joc al dânsului este altul. Sunt schimbări, nu foarte mari, ci minore și în bine.

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 04 Nov. 2016, 12:38 Liga 2
Pe aceeași temă