Criză mare la Târgoviște: Stoican și Bârdeș au făcut chetă să tundă gazonul!

02 Aug. 2012, 12:59 Liga 2
Criză mare la Târgoviște:** Stoican și Bârdeș au făcut chetă să tundă gazonul!

Sărăcia în care s-a afundat Chindia Târgoviște după 10 iunie atinge cote alarmante. Cum autoritățile nu au alocat decât 30.000 de euro în ultimele două luni (22.000 Consiliul Județean și 8.000 Primăria Târgoviște), clubul a ajuns aproape de colaps, antrenorii, jucătorii și furnizorii având de încasat sume restante considerabile.

La începutul săptămânii nu s-au găsit resurse financiare nici pentru alimentarea cu combustibil a mașinuței de tuns gazonul, astfel că antrenorii de la echipa mare, Flavius Stoican și Sică Bârdeș, au scos din buzunar 150 de lei, pentru a cumpăra 25 de litri de benzină.

„Am tuns gazonul de pe terenul mare și ne-a rămas și pentru terenul secund. Ba mai mult, mai avem 2 litri, pentru zile negre”, fac haz de necaz lucrătorii de la stadion.

Deplasarea de la Ștefănești-Argeș s-a făcut cu două microbuze de 18 locuri, în care s-au înghesuit 25 de jucători, antrenori, staff etc. „Ne chinuim tare, ăsta este adevărul. Facem un apel, prin intermediul presei, la autoritățile locale și județene, la oamenii cu bani din Târgoviște, să salveze această echipă. Băieții au dat dovadă de caracter și s-au pregătit exemplar în această perioadă. Au înțeles situația, dar câtă răbdare să mai aibă?”, vorbește Flavius Stoican.

Fostul jucător al lui Mircea Lucescu la Șahtior recunoaște că nu se aștepta la o situație atât de dramatică în care să ajungă Chindia la două luni de la finalul campionatului.

Stoican nu exclude varianta desființării Chindiei Târgoviște, variantă comentată și de șeful Centrului de Copii și Juniori, Țîcă Zamfir: „Dacă nu se va mai continua aici, jucătorii vor avea cel mai mult de suferit, pentru că vor rămâne pe drumuri. Toate echipele de Liga a II-a sau a III-a și-au stabilit loturile. Ar fi păcat ca o vicecampioană de juniori A să dispară”, declară Zamfir.

1-0 cu Mioveni, gol Gavrilă

Chindia a învins miercuri seară divizionara B din Mioveni, într-un joc amical disputat la Ștefănești. Unicul gol al confruntării a fost marcat de Bogdan Gavrilă, în minutul 65.

Crăciunescu ezită

Contactat telefonic de liga2.ro, Ion Crăciunescu a lăsat să se înțeleagă că nu este tentat de o revenire la Chindia în condițiile actuale.

„Nu prea sunt la curent cu ce e la Târgoviște, dar știu că au plecat dintre titulari. Chiar azi voi avea o întâlnire cu Gică Popescu, dar nu știu dacă vom discuta și pe acest subiect”, a declarat omul care a condus Târgoviște în perioada iunie 2010- noiembrie 2011.

Fanii privesc însă reîntoarcerea lui Nea Nelu ca singura soluție pentru salvarea Chindiei.

Articol scris de Ionuț MARIN

02 Aug. 2012, 12:59 Liga 2
Pe aceeași temă