Criză deblocată la FC Brașov! Jucătorii și-au luat o parte din restanțe după ședința dintre conducători. „Stegarii” își forțează norocul cu o nouă întâlnire cu Gigi Becali

Marius ANGHEL 30 Dec. 2016, 15:14 Liga 2
Criză deblocată la FC Brașov! Jucătorii și-au luat o parte din restanțe după ședința dintre conducători.**

Lucrurile încep să se miște la FC Brașov. După mai multe zile în care incertitudinea a fost cuvântul de ordine la FC Brașov, situația a fost deblocată în urma ședinței de miercuri seara la care au participat cei doi administratori, Alexandru Cosmin Gheorghe și Marian Brescan, președintele Gabriel Florescu, administratorul special Vasile Dochița și antrenorul Cornel Țălnar.

Astfel, oficialii clubului au căzut de acord să plătească salariile jucătorilor și antrenorilor pe luna noiembrie din banii virați de Steaua, cei circa 100.000 de euro, un avans din tranșa a doua din transferul lui Chipciu la Anderlecht. În acest sens, ieri s-au întocmit statele de plată care au fost semnate de Vasile Dochița și avizate de administratorul judiciar Alexandru Cosmin Gheorghe, iar banii urmau să intre în conturile jucătorilor și antrenorilor.

„Jucătorii și cei din stafful tehnic vor primi salariul restant”, a spus Vasile Dochița. La rândul său, Alexandru Cosmin Gheorghe a confirmat faptul că au început să se facă plățile la FC Brașov. „Se vor face plățile către jucători și antrenori, conform statelor de plată care vor fi semnate de administratorul special”, a spus Gheorghe.

Planuri pentru promovare

În urma ședinței de miercuri, antrenorul și cei din conducerea clubului au schițat și planurile pentru perioada imediat următoare. Cu siguranță, FC Brașov se va despărți de mai mulți jucători care nu au confirmat așteptările în prima parte a sezonului, astfel că în perioada imediat următoare vor fi deschise negocierile cu jucătorii aflați pe lista neagră.

La capitolul achiziții, Țălnar dorește să facă cinci-șase transferuri importante, adică jucători care să vină ca titulari pentru partea a doua a sezonului în care „stegarii” sunt condamnați de situația financiară să atace promovarea. Până la reunirea echipei, programate pe 10 ianuarie, Cornel Țălnar dorește ca aceste transferuri să se concretizeze pentru a avea la dispoziție tot lotul la pregătiri.

Cel mai probabil, la mijlocul lunii ianuarie, FC Brașov va afectua un stagiu montan, cel mai probabil la Cheile Grădiștei, locație care îndeplinește toate condițiile, iar la începutul lunii februarie, Țălnar a cerut perfectarea unui stagiu extern, iar șefii clubului analizează cele mai avantajoase oferte, având de ales între Turcia (Antalya), Ungaria și Italia.

Întâlnire cu Gigi Becali

Pentru că cei 100.000 de euro intrați în contul lui FC Brașov nu vor acoperi toate cheltuielile preconizate la echipă până la startul campionatului, șefii clubului vor încerca să mai atragă bani din sponsorizări. Vasile Dochița se va întâlni cu Simon Maurer și va încerca perfectarea unui nou contract de sponsorizare.

Cum în aceste zile Gigi Becali se află în Poiana Brașov, Cornel Țălnar și Dochița vor stabili o întâlnire cu acesta, în speranța că îl vor convinge pe patronul Stelei să mai vireze, tot în avans, restul banilor din tranșa a doua a transferului lui Chipciu la Anderlecht. Înainte de Crăciun, Țălnar a apelat la Gigi Becali și i-a cerut ajutorul.

„Hai, măi Gigi, ajută-ne acum când suntem la greu. Vin și Sărbătorile și nu putem să-i lăsăm pe jucători fără bani”, i-a spus Țălnar lui Becali. Patronul Stelei a fost înduplecat de rugămintea vechiului său prieten și a virat circa 100.000 în contul Brașovului. „Bine, măi «Țânțare», hai că vă dau un avans din banii pe Chipciu”, ar fi spus patronul Stelei. „Chiar țin să-i mulțumesc lui Gigi pentru că ne-a ajutat într-un moment foarte greu”, a spus Țălnar.

În urma transferului lui Chipciu, FC Brașov va primi în total circa 750.000 de euro. Până acum, Steaua a virat prima tranșă, în luna septembrie, în valoare de circa 375.000 de euro, iar zilele trecute au fost virați și 100.000 de euro din tranșa a doua care ar fi trebuit plătită în iunie-iulie 2017.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 30 Dec. 2016, 15:14 Liga 2
Pe aceeași temă