Cristian Pustai, acid la adresa arbitrului central după Dunărea Călărași – Farul 1-1: ”Pot eu influența cu ceva? Merge omul ăsta la biserică și lasă jumătate din barem dacă greșește?”. Cristian Bud, reacție pe măsură

Andrei PASCU 20 Feb. 2021, 16:32 Liga 2

Dunărea Călărași și Farul au remizat, 1-1, în etapa a 16-a a Ligii 2. Golurile au fost marcate de Antonio Cruceru (min. 45, din penalty) și Saifeddine Alami (minutul 54), dar lovitura de pedeapsă primită de constănțeni a fost contestată de gazde.

Cu toate acestea, deși reluările păreau să dea dreptate jucătorilor Dunării Călărași, antrenorul Cristian Pustai nu a vrut să comenteze prea mult modul în care arbitrul central Vlad Baban, din Iași, a arătat punctul cu var, dar a fost pe alocuri ironic. ”Profesorul” s-a referit, apoi, strict la modul în care s-au exprimat cele două echipe.

Cristian Pustai, ironic la adresa arbitrajului: ”Mai bine tac, că tot niște cavaleri mă vor arbitra și meciul următor” 

A remarcat faptul că jocurile oficiale lipsă au făcut ca formațiile să nu se exprime la cel mai bun nivel pe care îl pot atinge. Lunile de pauză au contat mult în evoluțiile Dunării Călărași și Farului, în opinia lui Cristian Pustai.

Un meci echilibrat, cu două echipe care își doresc să prindă play-off-ul. Ca început de campionat, pentru că practic asta este după această pauză de două luni, s-a văzut o lipsă de jocuri pentru ambele echipe. Ceea ce s-a cam obserat în calitatea jocului. A fost, într-adevăr, un joc de luptă, dar cu prea puține realizări.

Nu comentez arbitrajul. Am văzut fazele, dar n-am văzut reluările, nu am ce să comentez. Am văzut doar penalty-ul care s-a dat. Dar pot eu influența cu ceva? Merge omul ăsta la biserică și lasă jumătate din barem dacă greșește? Mai bine tac, că tot niște cavaleri mă vor arbitra și meciul următor. Atunci prefer, așa cum o fac de ani de zile, să nu comentez.

(N.r. – Ar fi mai bine ca acest final de sezon regular să fie arbitrat de centrali din Liga 1?) Și ei (n.r. – centralii din Liga 2) trebuie să arbitreze. Dacă nu arbitrează acum în Liga 2, când? Dar să fie mai atenți. Nu poți să strici un meci în minutul 44. Mai era un minut până la pauză. E ceva ce nici nu ești sigur. Era și departe de fază, dar să vorbim de altceva.

S-a văzut la noi o lipsă a jocurilor de verificare, pentru că nu am mai avut posesie, nu am mai avut progresie. Am intrat într-un joc hazardat. Apăsați de rezultat, am încercat să aruncăm mingi și să venim cu devieri la un joc la care Bud excelează cu Kanda, pentru repriza a doua. Am avut și în prima repriză câteva ocazii, dar până la urmă a fost un joc echilibrat. Echilibrat puțin și de acel domn”, a punctat Cristian Pustai, la interviul de la finalul confruntării, la DigiSport.

Antrenorul a vorbit și pe seama problemelor economice de la echipă, care se pare că nici până acum nu au fost rezolvate, dar că în continuare există promisiuni:

Suntem într-o luptă. Suntem într-o luptă, sunt probleme care se vor rezolva, cum am zis. Noi am dus lupta asta din etapa 1, așa că nu ne oprim aici. Avem un avantaj față de celelate echipe, pentru că avem un joc în plus, dar trebuie să ne intrăm în formă. Am fost dezavantajați de faptul că nu am jucat în Cupă, iar sâmbătă nu am putut să jucăm amicalul cu Slobozia”.

Cristian Bud, despre arbitraj: ”Noi am muncit în cantonament, am alergat, și ne-a dat în ’cap’”

Dacă antrenorul călărășenilor nu a vrut să comenteze prea mult arbitrajul, atacantul Cristian Bud nu s-a ferit să își exprime nemulțumirile, considerând că greșeala a dus la rezultatul de egalitate. El e convins că altfel, Dunărea Călărași avea șanse mari să se impună.

Până la urmă este un punct câștigat, dar păcat că nu am învins. Meritam să câștigăm. E păcat pentru munca noastră, pentru că muncim de o lună jumătate, două luni și vine și dă penalty-ul ăla. Nu îmi permit eu să vorbesc despre arbitraj, sunt alții în măsură care pot să vorbească, dar e păcat pentru munca noastră. Dar până la urmă e un punct câștigat și următorul meci trebuie să învingem.

Normal că te simți nedreptățit când muncești în fiecare săptămână. Noi am muncit în cantonament, am alergat, și ne-a dat în ’cap’”, a afirmat Cristian Bud.

Dunărea Călărași a ajuns la 24 de puncte după egalul cu Farul, în timp ce constănțenii au ajuns la cota 21. Momentan, gazdele jocului de sâmbătă sunt pe poziția a 5-a a clasamentului Ligii 2, iar oaspeții pe 10.

În runda următoare din campionat, Dunărea Călărași va juca în deplasare cu CSM Reșița, iar Farul acasă cu Viitorul Pandurii.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures

 

 

 

Andrei PASCU 20 Feb. 2021, 16:32 Liga 2
Pe aceeași temă