Cristian Pustai, abătut după situația tot mai grea de la Dunărea Călărași: ”Eu sunt solidar cu ei, pentru că, într-adevăr, e o perioadă foarte lungă”

Anda DELIU 30 Apr. 2021, 19:55 Liga 2

Dunărea Călărași a pierdut cu 1-2 în deplasare la ASU Poli Timișoara, după un gol marcat de bănățeni la ultima fază. Oaspeții au fost în inferioritate numerică din minutul 45, dar au reușit să reziste cât de cât. Partida a început cu două minute de pasat în lateral, în condițiile în care călărășenii au patru salarii restante în prag de Paște. Antrenorul Cristian Pustai a vorbit despre situația dificilă a echipei.

Până în prelungirile partidei, Dunărea a rezistat o repriză cu om în minus la scorul de 1-1, după ce timișorenii au început să-i domine doar pe final de joc. De aceea, Pustai a apreciat că un egal ar fi putut fi mai echitabil. ”Poate era echitabil un egal. Să zicem că au dominat mai mult, au jucat și cu un om în plus. Pe final am avut și noi două-trei situații mai bune. Cred că un rezultat de egalitate era… Dar asta e. Când iese la ultima fază e și neatenție, și ghinion, și toate”, a spus antrenorul despre rezultat.

Acolatse a văzut direct cartonașul roșu după ce l-a călcat pe Romario Rus

Întrebat dacă ar fi fost alt meci 11 contra 11 pe tot parcursul partidei, Pustai a punctat că intrarea jucătorului său a fost o imprundeță fără sens. ”De unde să știu? Cât am fost în 11 a fost altceva. Normal că am de reproșa. Pentru că nu era o fază decisivă. Era ultimul minut din prima repriză. Acum nu știu dacă era chiar de roșu, dar ce mai contează? Așa s-a scris istoria acestui meci. Din păcate, am pierdut o oportunitate să ne consolidăm poziția a patra. Dar mergem mai departe”, a precizat ”Matematicianul”.

Muncă tot mai grea pe burta goală la maul Dunării

Experimentatul antrenor al Dunării a precizat că și mental e greu ca o echipă cu probleme financiare să mai revină când e condusă.

”Cum putem. Uneori mai bine, alteori mai puțin bine. E foarte greu și mai ales în momentele în care ești condus. Astăzi am fost conduși și am reușit să revenim. Mai ales în aceste momente se simte că e foarte greu să revii mental. Deocamdată, există acel miraj al barajului. Astăzi am pierdut posibilitatea să ne consolidăm poziția. Dar mai sunt patru jocuri, să vedem ce o fi”, a mai spus Pustai.

Nu a negat informațiile despre dorința de a face grevă

Liga2.ro a scris că cei de la Dunărea au avut gânduri de a nu face deplasarea la Timișoara. Întrebat despre acest lucru, Pustai nu a negat, și a confirmat că înțelege nemulțumirile jucătorilor săi.

”Să nu te prezinți la un meci e echivalent cu excluderea din campionat. Ar fi o decizie foarte abruptă. Oricum eu nu sunt adeptul în general al faptului că nu te antrenezi, nicidecum să nu te prezinți la joc. Dar sunt solidar cu ei, pentru că într-adevăr, e o perioadă foarte lungă. Să sperăm că se vor rezolva cumva lucrurile”, a conchis antrenorul Dunării.

Dunărea e pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2, cu 39 de puncte, iar runda viitoare va primi vizita Rapidului, vineri, de la ora 21:00.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-a-dat-lovitura-pe-final-cu-dunarea-calarasi-timisorenii-au-patimit-tot-meciul-dupa-ce-au-avut-o-repriza-de-superioritate-19182202

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-s-au-saturat-de-promisiuni-neonorate-neplatiti-din-decembrie-jucatorii-calarasiului-au-refuzat-sa-joace-in-primele-doua-minute-ale-partidei-cu-asu-poli-dupa-ce-initial-au-amenintat-ca-nu-fac-19182121

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-dunarea-calarasi-se-disputa-de-la-ora-1500-in-prima-etapa-a-returului-play-off-ului-ligii-2-dan-alexa-spera-la-un-refresh-al-timisorenilor-19182089

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-revolta-la-dunarea-calarasi-jucatorii-au-refuzat-sa-se-antreneze-si-sunt-decisi-sa-nu-plece-in-deplasare-din-cauza-salariilor-neplatite-19181843

Anda DELIU 30 Apr. 2021, 19:55 Liga 2
Pe aceeași temă