Cristian Pușcaș, despre debutul în play-off al echipei UTA chiar împotriva fostului său club: ”Petrolul va fi un adversar redutabil.” Ce spune despre șansele la promovare ale ”lupilor”

Liga2.ro 19 Jun. 2020, 17:56 Liga 2
Cristian Pușcaș, despre debutul în play-off al echipei UTA chiar împotriva fostului său club: ”Petrolul va fi un adversar redutabil.” Ce spune despre șansele la promovare ale ”lupilor”

Până la judecarea apelului la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în vederea recuperării punctelor pierdute prin decizia Comitetului Executiv al FRF, de la 27 mai, UTA a aflat că va debuta în play-offul ligii secunde acasă, cu Petrolul Ploiești.

„Lupii galbeni” au primit o șansă nesperată să o întreacă pe UTA în clasament, după ce a pierdut deja, la scor de neprezentare, ambele dispute cu arădenii din sezonul regulat. E clar că datele problemei vor fi cu totul altele pe 4 iulie și asta a subliniat și antrenorul Laszlo Balint.

Cristian Pușcaș: ”Știu cât de mult își doresc și cei de la Petrolul să ajungă din nou în Liga 1. Va fi un adversar redutabil”

Cam același lucru îl spune și Cristian Pușcaș, fotbalist sosit la începutul stagiunii chiar de la formația ploieșteană. „Știu cât de mult își doresc și cei de la Petrolul să ajungă din nou în Liga 1 și tocmai de aceea va fi un adversar redutabil pentru fiecare echipă ce dispută acest play-off. Sigur, în primul rând se vor gândi la meciul de la Arad, cum și noi începem să ne conectăm de la zi la zi, tot mai mult, la această partidă. Și, cu tot respectul pentru Petrolul, o formație redutabilă, sunt convins că rezultatul partidei va depinde doar de felul cum vom aborda disputa din punct de vedere sportiv și mental. Am demonstrat că, în special acasă, suntem imbatabili, cu toate că ne vor lipsi mult suporterii noștri. Cu ei alături am fi fost și mai puternici, dar, dacă acestea sunt condițiile în care trebuie să jucăm, e de datoria noastră să ne îndeplinim obiectivul și așa”, susține, pentru Sport Arad, mijlocașul „Bătrânei Doamne”.

”Avem șansa să ne distanțăm definitiv, dar trebuie să fim pregătiți pentru orice scenarii”

În opinia lui Pușcaș, petroliștii au destule argumente să spere și la un loc în ediția viitoare a Ligii 1. „La fel ca și noi, au tradiție, suporteri și stabilitate din punct de vedere financiar. La nivel de lot, Marinescu și Arnăutu sunt principalii lor jucători de atac, dar, o repet, e foarte important cum vom acționa noi ca și grup și cât de mult vom pune în practică ceea ne spune și ne învață Mister la antrenamente. Știm că, jucând acasă în primele două etape, avem șansa să ne distanțăm definitiv în vârful clasamentului, dar trebuie să fim pregătiți pentru orice scenarii. S-ar putea ca promovarea să se joace până în ultimul meci și nu avem voie să coborâm vreun moment garda”, a adăugat fotbalistul originar din Reghin.

”Meciul de peste două săptămâni nu va semăna cu precedentele două”

Din pricina unei operații suferite la călcâi în luna septembrie a anului trecut, Cristian Pușcaș a apărut în doar două meciuri de campionat pentru „roș-albi” în acest sezon, pentru un total de 29 de minute. Una dintre cele două partide a fost cea din tur, de pe „Ilie Oană”, „închizătorul” intrând în luptă în minutul 86, la scorul de 1-0 pentru arădeni. Până la ultimul fluier, s-a făcut 3-0 pentru elevii lui Laszlo Balint.

„E clar că meciul de peste două săptămâni nu va semăna cu precedentele două, deși, vă dați seama, că vom face tot posibilul să repetăm rezultatul sau, și mai important, să marcăm mai mult cu un gol decât adversarii. Sper să am și eu ocazia să-mi aduc aportul la promovarea echipei în acest play-off, căci am stat prea mult pe margine. Mai întâi din cauza accidentării și apoi pe fondul epidemiei de coronavirus. Important este că sunt bine acum și sunt 100% la dispoziția domnilor antrenori. Doar dânșii vor decide dacă și cât vor conta pe mine, tot ceea ce contează este ca UTA să joace din toamnă în Liga 1, pe un stadion nou, cu mii de spectatori împreună”, a încheiat Pușcaș.

Cristian Nicușor Puscaș (26 de ani) a jucat 15 meciuri, respectiv 1289 de minute pentru Petrolul, în partea a doua sezonului 2018-2019 a Ligii a 2-a și a marcat și patru goluri. În tur, el evoluase pentru Dunărea Călărași, în Liga 1, în 12 partide.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/duckadam-a-ales-bine-pentru-uta-maini-de-aur-pentru-fotbalul-romanesc-si-cel-aradean-ne-a-oferit-un-avantaj-important-aradenii-spera-sa-scape-de-exemplul-bundesligii-19136071

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-incepe-play-off-ul-cu-cel-mai-greu-adversar-posibil-laszlo-balint-consider-petrolul-o-echipa-extrem-de-periculoasa-antrenorul-liderului-ligii-2-recunoaste-ca-19136051

https://liga2.prosport.ro/seria-1/azi-aflam-programul-meciurilor-play-off-ului-din-liga-2-frf-efectueaza-tragerea-la-sorti-la-ora-1200-19135977

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romario-moise-isi-vrea-banii-si-actele-de-la-astra-mijlocasul-imprumutat-la-uta-a-depus-memoriu-impotriva-clubului-de-care-apartine-19136152

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-e-nemultumit-de-programul-petrolului-in-play-off-insa-se-declara-optimist-in-privinta-promovarii-de-ce-considera-antrenorul-ca-actuala-echipa-are-nesansa-in-fata-19136039

Liga2.ro 19 Jun. 2020, 17:56 Liga 2
Pe aceeași temă