Costel Pantilimon preia șefia la Politehnica Timișoara. Urmează să fie prezentat. Președintele și directorul general nu știau nimic | EXCLUSIV

Anda DELIU 07 Feb. 2023, 14:55 Liga 2
Costel Pantilimon preia șefia la Politehnica Timișoara. Urmează să fie prezentat. Președintele și directorul general nu știau nimic | EXCLUSIV

La câteva luni de la schimbările de conducere din octombrie, Politehnica Timișoara își modifică din nou managementul!

Clubul a invitat presa la o conferință miercuri, 8 februarie, la care va fi prezentat noul manager general, Costel Pantilimon, cel care și în vară ar fi dorit să vină pe această funcție, dar a fost refuzat.

Costel Pantilimon, idolul suporterilor

Costel Pantilimon nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru poliști. Fostul portar are în prezent 36 de ani. Născut la Bacău, el a activat fotbalistic la Aerostar, Poli Timișoara pe vremea lui Marian Iancu, Manchester City, Sunderland, Watford (toate trei din Anglia), Deportivo La Coruna (Spania), Nottingham Forest (Anglia), Omonia Nicosia (Cipru) și Denizlispor (Turcia), ultimul club din CV-ul său.

După ce s-a lăsat de fotbal a făcut cursuri de management fotbalistic. La vremea plecării în Anglia, bani pe el au fost o ultimă gură de oxigen importantă pentru Politehnica de pe vremea lui Marian Iancu. Acum, iată, revine alături de culorile alb-violete într-un moment dificil pentru echipa universitară, ”îmbrățișată” de fani acum de 11 ani.

Vor pleca ceilalți conducători?

Costel Pantilimon a fost contactat de Liga2.ro pentru o declarație, dar nu a răspuns apelului. De asemenea, nici șeful societății pe acțiuni a clubului, Viorel Șerban, nu a răspuns. Pe acesta din urmă, reporterul Liga2.ro l-a contactat și săptămâna trecută, pentru a cere lămuriri despre implicarea afaceristului Vasile Leordean la club, dar apelul a rămas fără răspuns.

În schimb, a răspuns președintele Ovidiu Cuc, iar declarația sa pare ușor șocantă! Acesta nu știa nimic despre concretizarea negocierilor cu Pantilimon, despre care știa și el, la fel ca toata țara deja. ”Este doar la nivel de zvon. (n.r. – după ce i s-a transmis ce invitație a primit presa) Cu mine nu a vorbit nimeni. Aștept să vorbesc cu domnul profesor Șerban. Eu nu voi vorbi niciodată urât de clubul care m-a format, dar este o situație regretabilă! Aștept să vorbesc cu domnul profesor, care m-a conctat atunci el pe mine să vin la club”, a spus Cuc, cu mare sinceritate.

Deși Cuc a venit abia în octombrie, unele zvonuri spun că era înțeles cu clubul din vară să preia echipa! Însă s-a așteptat și s-a ajuns la o situație în care, ulterior, s-a schimbat peste jumătate de echipă, cu ”gaură” mare în buget.

Președintele și directorul general ai clubului nu știau nimic despre aducerea în conducere a lui Pantilimon

Directorul general al clubului, Doru Plăvițu, ne-a declarat lucruri în același registru. Nici el nu știa nimic despre instalarea lui Costel Pantilimon.

În toamnă, Plăvițiu a decis să vină la Poli după ce a locuit mulți ani în Germania, revenind inclusiv cu soția în țară. ”Nu mi s-a transmis nimic, nu am fost anunțat. Eu îmi văd mai departe de ceea ce am de făcut la club. Eu am aranjat un amical sâmbătă, la Vrșeț, cu echipa mare. Aștept să ni se spună ce vom face în continuare, dacă ne strângem mâinile și ne vedem fiecare de treabă mai departe. Aștept să am o discuție cu cei care ne-au adus”, a declarat Plăvițu pentru Liga2.ro.

În vară, rectorul Politehnicii a spus că proiectul lui Pantilimon nu se plia

Vara trecută, Liga2.ro a prezentat o declarație în exclusivitate a rectorului Universității Politehnice, Florin Drăgan, care admitea negocierile cu Pantilimon, dar inclusiv și motivarea refuzului, asumat.

”Da, este adevărat. El a venit cu un proiect care nu se pliază pe ce suntem noi acum. I-am spus asta și i-am spus că este un proiect foarte bun, dar nu se potrivește în acest moment. I-am transmis că rămânem în contact pentru viitor”, spunea în vară Drăgan.

A venit timpul? Cert e că Drăgan va fi alături la prezentarea lui Pantilimon. ”Voi veni și eu la conferința de presă și vorbim mai multe atunci”, a precizat Drăgan, apelat de reporterul Liga2.ro.

Aparent, cu un buget sărăcit de tot și cu puncte puține, Politehnica pare însă într-o situație mai complicată pentru Pantilimon decât vara trecută.

Cu trei runde înainte de finalul sezonului regular, Poli Timișoara ocupă locul 19 în Liga 2, cu 12 puncte acumulate în 16 etape, la fel ca ultima clasată Unirea Constanța. În play-out va mai disputa șase meciuri pentru a încerca să evite sportiv o a doua retrogradare consecutivă în Liga 3.

Foto: Sport Pictures și Politehnica Timișoara 

Anda DELIU 07 Feb. 2023, 14:55 Liga 2
Pe aceeași temă